BG-Mamma

Бременност и раждане => Искам бебе => Темата е започната от: соничката в пн, 22 май 2006, 10:32Титла: Бременност на 40
Публикувано от: соничката в пн, 22 май 2006, 10:32
На 38 години съм и вече започнах да мисля за второ дете. Имам син на 7 раждала съм с цезарово сечение. Преди няколко месеца ми откриха миомен възел колкото грах и трябва скоро да отида на контролен преглед да проверят дали расте. Страхувам се честно казано от бременността. Преди да родя имам два спонтанни аборта в трети месец. Бременността беше сравнително лека само веднъж прокървих леко имах контракции през цялото време, но нито съм лежала за задържане нито съм пила лекарства освен Нош-па когато вече контракциите бяха по-силнички. Трябва ли да си направя някакви предварителни изследвания генетични имам предвид то не е казано, че ще забременея веднага и може да стана на 40 докато дойде бебето. Споделете Вашия опит. Страхувам се защото нямам сили да изгубя още едно бебе, а пък започнах вече да се заглеждам в количките и коремчетата на мамите.
Благодаря Ви предварително!


Титла: Re: Бременност на 40
Публикувано от: Дара в пн, 22 май 2006, 11:15
Направо действайте, след като си направиш изслеванията.
Най-добрата ми приятелка роди първото си дете на 40. Имаш ли желание, ще има и бебе, защото сама ще намериш пътя към постигане на целта. :hug:


Титла: Re: Бременност на 40
Публикувано от: Маги ДС в пн, 22 май 2006, 12:29
Смело напред! Ще се справиш! На тази възраст ще те следят много внимателно, тъй че няма страшно, желая скорошна бременност!


Титла: Re: Бременност на 40
Публикувано от: qeq в вт, 23 май 2006, 17:48
Пожелавам ти успех и не се притеснявай предварително. :peace:


Титла: Re: Бременност на 40
Публикувано от: Lali в ср, 24 май 2006, 05:23
Предварително не ти трябват изследвания. Като забременееш има серия от изследвания. Успех.
Виж ТУК (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=52029.0).


Титла: Re: Бременност на 40
Публикувано от: blueberry в ср, 24 май 2006, 12:32
Здравейте! След около 2 седм. ще стана на 40 и съм кандидат - мама.  Най- накрая и аз се реших да се регистрирам, след като от месеци следя форума.  Тези дни се чуствам доста зле, защото си мисля как щях да бъда мама след един месец, но....Забременях есента още на втория опит, но направих Missed abortion в 8 седмица. Още страдам. От два месеца отново правим опити. Лекарката ми каза, че всичко е ОК. Цикъла ми е нормален. Аз все пак нещо губя надежда. Пак ревах като ми дойде миналата седмица. Сега пак започвам да боя дните преди ову, след него. Мисля как да си взема два-три дни отпуск, че да не изпусна момента. Не мога да се отпусна и това ме натоварва. Само чета разни статии за рисковете на възрастта, за пози  и какво ли не. Знам ,че трябва да съм спокойна, но сега пък се навивам, че трябва да си направя изследвания на хормоните, въпреки че лекарка не е на това мнение все още. Понеже и Соничка пита, все пак кога се правят такива изследвания и колко време опити трябва да мине преди да си мисля , че вече не ставам за мама. А, да , и да добавя, че имам син на 18 от първия ми брак. И накрая ще ви помоля: СТИСКАЙТЕ МИ ПАЛЦИ ТОЗИ МЕСЕЦ, за да получа най- хубавия подарък за рождения си ден.


Титла: Re: Бременност на 40
Публикувано от: Дара в ср, 24 май 2006, 14:22
Добре дошла при нас. Не се отчайвай, не е много късно. Все пак имаш пред себе си още няколко години , в които можеш да забременееш втори път. И не е лошо да направиш хормоните. Те просто са задължителни, когато искаш бебе. И още нещо, защо не пиеш `Утрогестан`- подпомага бремеността и предпазва от ранни спонтаннни аборти. 


Титла: Re: Бременност на 40
Публикувано от: Жана /bg_paint/ в ср, 24 май 2006, 17:30
Може би и аз трябва да пиша тук :lol: Искаме второ бебче, защото вече съм на 38 и времето някак си лети много бързо...Беба е на 1 година и месец и аз я кърмих до преди 2 месеца. След това си направих изследвания, защото родих много трудно. Имах хиперпролактинемия и куп още проблеми. Изследванията ми не са добре-пролактинът ми е много висок и не знам дали изобщо ще се смъкне без лекарства. Въпреки всичко съм решена да направя всичко, което зависи от мен, за да се получи отново...А 40 години е една много добра възраст :lol:
 Соничката, не се отчайвай.И аз бях така дълго време ;-) Пожелавам ти скоро да се похвалиш с добра новина! Според мен е добре да си направиш изследвания, за да знаеш дали нещо не се е променило през тези години. Да говориш с добър специалист и да направите "план за действие". Иначе се губи много време....А и да си по-сигурна в успешния край на бременността. Аз пих доста лекарства в началото, след като разбрах, че съм бременна. ако не бяха те може би и аз нямаше да мога да износя бебе. Вярно, че беба се роди много малка, но все пак това не е проблем. Вече настигна другите деца/казаха, че е от лекарствата/.


Титла: Re: Бременност на 40
Публикувано от: рони в чт, 25 май 2006, 14:41
Ако искаш - 10-тина страници има в отделна тема.  :lol:
Успех, Соничка.  :bouquet:
за мами на 40 (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=52029.msg1762100#msg1762100)


Титла: Re: Бременност на 40
Публикувано от: Maccar в чт, 25 май 2006, 15:19
...и на мен ми се прииска да се разпиша тук, въпреки че има много по-светнати момичета тук и ще ти даддат по-пълноценни отговори. На 37г. съм и имам 17 годишна дъщеря. Преди 7-8 месеца започнах опити и то след като си направих някое и друго изследване на хормони. Уж, всичко беше наред....но още не се получава. Този месец ще видим какво ще стане след като изпих предписаните ми неотдавана хапчета...Влизам доста често да чета този форум с надеждата и аз да се похваля някой ден...
Соничка,  ако не си сигурна в естествените възможности на природата по-добре вземи мерки за подпомагане на забременяването отрано, че тоя часовник се оказа, че доста бързо отмерва времето.


1