BG-Mamma

Бременност и раждане => Бъдещи майки => Темата е започната от: Tombstone в пт, 02 юни 2006, 16:32Титла: работа и пътуване в чужбина
Публикувано от: Tombstone в пт, 02 юни 2006, 16:32
Здравейте майки,
искам да споделя треговагата си с вас, относно следният проблем.

Съпругата ми е бременна в 5та седмица. На мен ми се наложи да замина по работа за 9 месеца в чужбина и се чувствам все едно съм я изоставил в най-тежкия за нея период.
Надявам се да мога да се прибера на време за раждането, ако работата ми позволи...  :(

Сега юли месец, се чудим аз ли да се прибера или тя да дойде за една две седмици при мен. Пътува се 4 часа със самолет.

Ще се радвам да споделите мнението си както за пътуването, така и за това дали тя може да се справи само с помощта на майка си в тези месеци без мен ...
Титла: Re: работа и пътуване в чужбина
Публикувано от: bla-bla в пт, 02 юни 2006, 16:34
Защо да не се оправи:)?
Ще се оправи, още по-малко, че и майка и ще е там.

За пътуването, стига да няма проблеми и  тя ще може да пътува. 4 часа не са много. Ако може направете така, че хем тя да дойде за две седмици, хем ти да се прибереш за толкова. Ще сте повече време заедно.


Титла: Re: работа и пътуване в чужбина
Публикувано от: mousy в пт, 02 юни 2006, 17:45
на моя много добра приятелка мъжът й пътува / с корабите / - тя от съвсем млада е свикнала да се оправя сама - не е лесно, разбира се, но има 2 деца, за които родителите й помагат, защото мъжът й го няма по 6 месеца, връща се за около 3-4 месеца и пак заминава.


Титла: Re: работа и пътуване в чужбина
Публикувано от: Irena80 в пт, 02 юни 2006, 17:47
Ще се справи, как няма да се справи .. вярно, кофти, че теб няма да те има в края на бременността й, когато хормоните почват да избиват ... но пък за теб е добре ... моя мъж щеше да се радва, ако го бяха пратили някъде тогава, че все той си отнасяше лошото ми настроение и непрестанното мрънкане и реване за щяло и нещяло ...  :lol:
И според мен, не че са много 4 часа, ама по- добре ти да си дойдеш при нея, отколкото тя да идва при теб ... въпреки че едно пътуване може да я поразнообрази ... нека тя да реши кой да пътува от двама ви  ...  Успех и леко бременеене на съпругата ти ... :peace:


Титла: Re: работа и пътуване в чужбина
Публикувано от: Tandoori в пт, 02 юни 2006, 17:59
Когато решихме с мъжа ми да имаме бебе ( той от 6 години беше в САЩ, на мен все не ми даваха виза) изчислявах точно овулации и т.н. :-) таткото се прибра, направихме бебето и той замина след 2 седмици. Имаше възможност да се върне чак за раждането. Аз бях самичка, майка ми ми помагаше от време на време, но не много.
Изкарах си бременността, после тати се върна за раждането и след 1 месец трябваше да се връща пак. Гледах си съвсем сама бебчо ( без баби и мами) докато стана на годинка. Тогава пак тати се прибра за 1 месец и после пак самички, докато не дойдохме в САЩ преди 1 година.
Моя мъж също споделяше такива чувства ( все едно ме е изоставил) и много му беше мъчно, но се справихме. Ние бяхме заедно 6 години преди това ( от 4 женени) преди да се решим за бебе и тези раздели са ни минали доста пъти през главата. Не е лесно, но като си помислиш нищо в живота не е . Кучето се учи да скача според тоягата ( извинявай за по-грубия израз). Докато показваш на жена си уважение, любов и разбиране не мисля, че тези няколко месеца ще са чак толкова трудни и за двама ви. Още повече, че тя няма да е сама.
За пътуването - полета не е дълъг, не мисля че ще имате проблеми да дойде при теб.
Просто трябва да се консултира с лекар преди това за състоянието си и пътуването, ако се налага да вземе някакви  медикаменти.
Успех и мисли по-ведро! Всеки прави най-доброто за децата си, сигурна съм че и двамата със съпругата ти оценявате твоето излизане да работиш навън като положително за семейството! :peace:


Титла: Re: работа и пътуване в чужбина
Публикувано от: Tombstone в сб, 03 юни 2006, 21:36
Благодаря на всички за подкрепата и за споделения опит :)
Успех в бременностите настоящи и бъдещи :) :) !!!


Титла: Re: работа и пътуване в чужбина
Публикувано от: ritka в пн, 05 юни 2006, 12:14
Аз пътувах в 6-7 месец София-Мелбърн-София, при чисто летателно време над 23 часа, само в едната посока :)

Спокойно, всичко ще е наред  :hug:


1