BG-Mamma

Родителски групи => Живеещи в чужбина => Темата е започната от: Сбъдваща мечти в пт, 07 юли 2006, 10:02Титла: Детска количка в самолет като ръчен багаж? (без бебе)
Публикувано от: Сбъдваща мечти в пт, 07 юли 2006, 10:02
Извинявам се ако въпроса е дискутиран, но нищо не намерих с търсачката.
Та...интересува ме пренасянето на детска количка без да се пътува с бебе, като ръчен багаж (до самолета, оттам я качват в багажното и я свалят при кацане)... Дали детската количка ще се таксува като багаж, влиза ли в разрешените килограми и изобщо възможно ли е?
Става въпрос за полети в Европа. Количката е до 10 кг.


Титла: Re: Детска количка в самолет като ръчен багаж? (без бебе)
Публикувано от: Биляна в пт, 07 юли 2006, 10:35
Най-добре да се обадиш на авиокомпанията с която ще пътува количката и да попиташ.Мислиш ли, че ще е достатъчно компактна за да мине за ръчен багаж?Щом няма да има бебе е редно да се таксува, според мен няма как да мине безплатно.Количките се водят към багажа на бебетата.Когато мъжа ми прати от Англия до БГ от авиокомпанията бяха определили доста голяма цена.За това я получихме с автобус, където цената беше 50£ чрез споразумение с шофьорите.


Титла: Re: Детска количка в самолет като ръчен багаж? (без бебе)
Публикувано от: Сбъдваща мечти в пт, 07 юли 2006, 10:56
Не съм я купила още, не искам да рискувам, ако не може да се пренесе достатъчно евтино.
Иначе е компактна, да, сгъва се на чадър.
Мислих си, че може да мине като ръчен багаж, нали доста хора пътуват с едни малки куфарчета, които подават на входа на самолета и получават след кацане... Повечето компании разрешават до 10 кг., но като се купи билета ще питам в авиокомпанията специално и за това.


Титла: Re: Детска количка в самолет като ръчен багаж
Публикувано от: zdrmail в пт, 07 юли 2006, 10:58
Аз пътувах с детска колика и нямах проблеми! Чекираха я с багажа! С ластици я прихванах за куфара, защото не беше толкова малка!  :mrgreen:


Титла: Re: Детска количка в самолет като ръчен багаж? (без бебе)
Публикувано от: Вечерница в пт, 07 юли 2006, 11:03
Мишенце, и аз пътувах два пъти само с количка. Веднъж с Балкан (преди 7 г) и после с Аър Виа (българска чартърна компания). Не е имало проблем. Предавала съм я на багаж, с отделен етикет. Не се таксува като свръх багаж. И двата пъти не бяха малки сгъваеми, а големички.
Но за твоя сигурност питай в самолетната компания. Ако на летището ти направят засечка, да знаеш какво да им отговориш.


1