BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: Bibun в ср, 19 юли 2006, 08:07Титла: Висока температура без други симптоми?
Публикувано от: Bibun в ср, 19 юли 2006, 08:07
Здравейте мами, да сте чули за някакъв такъв вирус с висока температура и никакъв друг симптом? Нито гърло нито хрема ...нищо...?Мойто детенце има 38,5 непрекъснато ако не му давам Нурофен.... от два дена? Ходих на лекар: било летен вирус?


Титла: Re: Висока температура без други симптоми?
Публикувано от: nani_ в ср, 19 юли 2006, 08:22
Аз прекарах такъв вирус - страшно агресивен! Четири дни бях с висока температура без нищо друго - привечер почвах да вдигам и на сутринта бях с 40 градуса. На четвъртия ден започна страхотно главоболие, болки в очите, разтройство. На петия нямах темп. и разтройство но започнах да повръщам. На 6-тия, 7 -мия и 8-мия ден нямах темп. разтройство и повръщане, но страхотна умора, главоболие , гадене и един кисел вкус в устата като че ли съм се отровила с нещо. През цялото време не съм яла нищо , не бях и гладна. На деветия и десетия ден бях отпусната и уморена, без апетит и се събуждах с подути китки и жестоки болки в ръцете и раменете. Взеха ми кръв за ревматоидни антитела - нямах, обаче левкоцитите ми бяха страшно понижени - левкопения. Сега - вече 20 ден от началото сутрин и вечер ме боли само едната китка и утре трябва да ходя за контролна кръвна картина. Толкова зле не бях се чувствала от години! Давай повече витамини на детенце и течности - често на малки глътки, соковете дразнят стомаха и засилват повръщането. Ще премине, но наистина е много гаден вирус! Дано детенце го изкара по-леко!  :bouquet:


Титла: Re: Висока температура без други симптоми?
Публикувано от: bebiradi в ср, 19 юли 2006, 08:36
Погледни, да не би да Ви расте някое зъбче.


Титла: Re: Висока температура без други симптоми?
Публикувано от: ritka в ср, 19 юли 2006, 10:16
В момента е периода на шарките  :hug:

Да не е розеола:
3 дни температура
1 ден почивка
2-3 дни обрив

Да оздравявате бързо  :love:


Титла: Re: Висока температура без други симптоми?
Публикувано от: diangi в ср, 19 юли 2006, 12:55
Моето дете беше така с висока Т/до39,5/ и никакви симптоми - 2дни и на третият стана ангина.


Титла: Re: Висока температура без други симптоми?
Публикувано от: Не се сърди, човече в ср, 19 юли 2006, 13:07
Аз изкарах такова чудо миналата седмица, едната нощ едва си свалих Т, пиех хапове, а тя се вдигаше, ошашках се по едно време  :? 3 дни имах Т вечер, през деня все едно не бях болна, бях си жизнена и без Т.
Вашето може и да е Розеола  :)


Титла: Re: Висока температура без други симптоми?
Публикувано от: smurfietki в ср, 19 юли 2006, 13:23
Абсолютно същото ни се случи от петък до неделя. В петък следобед 38.5. Привечер дадох Панадол, защото вдигна повече. През нощта срещу събота 38.7-38.8. Дадох Нурофен, защото това купих като ми свърши панадола. Също леко го мокрехме с кърпи, напоени със студена вода. Сутринта имаше пак 38 и малко. Към обяд я вдигна и пак дадохме Нурофен. През нощта срешу неделя вдигна 39.5, дадохме Нурофен. Дойде лекар преди обяд и каза, че е летен вирус. Леко му беше зачервено и гърлото. Каза също, че вероятно ще бъде в това състояние още 3-4 дни. Да, но детето се оправи още в неделя и повече не вдигна температура. До момента се чувства прекрасно, няма обриви, няма нищо. Така че е възможно да се разминете и само с това.

Бързо оздравяване!   :bouquet:


Титла: Re: Висока температура без други симптоми?
Публикувано от: Vesito в ср, 19 юли 2006, 14:19
Вики два пъти го кара този вирус...Първият път само температура 3 дни, казаха ни да даваме само температуро- понижаващи (Панадол и Нурофен, аз ги редувам) и много течности и след това му нямаше нищо. А сега на морето вдигна 38 и леко зачервено гърло, давахме само хомеопатия и 2 пъти Панадол, както и много сокчета, вода и чай. На 2рия ден беше ОК.


Титла: Re: Висока температура без други симптоми?
Публикувано от: Bobka в ср, 19 юли 2006, 14:40
Ако продължи така пуснете си изследване на урината-за пикочна инфекция , а не е лошо и кръвна картина.....


Титла: Re: Висока температура без други симптоми?
Публикувано от: Н а т и в ср, 19 юли 2006, 15:00
Калина беше така миналата седмица - 3-4 дни с много висока температура /39,5/. Почти непрекъснато гореше - трудно й я свалях и след малко пак я вдигаше. Давах й Ефералган, Есберитокс Ен и Фитолор за гърлото, защото й беше зачервено. Лежа през цялото време, което й се случва за пръв път, винаги е карала вирусите на крак. Не искаше да яде, но поне течности много пиеше.


Титла: Re: Висока температура без други симптоми?
Публикувано от: gergandi в чт, 20 юли 2006, 02:38
И на нас ни се случи. Синът ми го започна така - три дни много висока температура и нищо, накрая го докара до бронхит, но мина за една седмица.


Титла: Re: Висока температура без други симптоми?
Публикувано от: s_sunny в чт, 20 юли 2006, 05:48
При нас пък след такава температура, се оказа, че сме болни от розеола :(.Нищо друго освен 3 дена t и хоп спря както се беше появила и се изринахме.Обривът беше само един ден по торса, а по ръчичките мисля, че 2/3, но тям бяха около 5 пъпчици, за разлика от торса.
Тъй, че просто следи, има 2 варианта - летния вирус за който говорят напоследък или розеола за която също май се поговори доста.Не се притеснявай, прочетох достатъчно за нея, не е опасна.Просто това е бебешка шарка/от 6 до 36 месечна възраст/, която практически заболява всяко дете стъпвайки в детско заведение.
Дано пък просто хей така да ви размине :pray:


Титла: Re: Висока температура без други симптоми?
Публикувано от: Тарталета в пт, 21 юли 2006, 14:31
Bibun, как е детето?
И според мен накрая ще излезе розеола. Не се притеснявай, зорът е до избиването на обрива, защото Т е упорита и често не се повлиява от нищо. После обривът не е обилен, не сърби и минава за 1-2 дни.


Титла: Re: Висока температура без други симптоми?
Публикувано от: велатура в сб, 22 юли 2006, 14:15
При нас след тридневна висока температураи нищо друго се оказа-РОЗЕОЛА.Обривът мина почти за един ден,страшното е докато спадне температурата.Нашето педи каза,че някои доктори ,дори не разпознават тази шарка.Обривът не беше пъпки,а по-скоро червени петна!


1