BG-Mamma

Бременност и раждане => Бъдещи майки => Темата е започната от: ProektoMama в чт, 03 авг 2006, 21:52Титла: Разположение на матката
Публикувано от: ProektoMama в чт, 03 авг 2006, 21:52

Както си личи от ника ми още не съм мама, но планирам...всъщност то това е трудно да се планира, но поне се опитвам да стана мама! Но, разбира се, имам множество въпроси. Сигурно има някъде някой, който вече е попитал това в тези форуми, но аз като новак не съм много запозната как да оперирам с форума. Та, минавам към съществото на темата. Веднъж преди време, когато ходих на поредния си профилактичен преглед при гинеколог, лекарката тогава ми каза, че имам т.нар. "паднала матка". Разбира се, тогава не получих обяснение какво значи това, нито се заинтересувах особено, защото някак си не ми беше релевантно. Сега обаче, понеже реших да ставам мама, всички такива неща изплуваха от миналото и внезапно добиха голямо значение. Та, въпросът ми е, някой от вас чувал ли е за подобно нещо и какво значение или влияние може да има това върху процеса на зачеване?
 


Титла: Re: Разположение на матката
Публикувано от: Meryt в чт, 03 авг 2006, 22:20
ами явно има различни видове
чувала съм за "обърната" матка, при която по-трудно се зачевало
аз като родих, акушерката ми каза, че ми била "особена" матката и затова се наложи да извадят бебо с форцепс
обаче никой не ми е казал преди това, че нещо ми е по-"особено"


Титла: Re: Разположение на матката
Публикувано от: 4opi в пт, 04 авг 2006, 11:52
Аз съм с обърната матка и незнам да има някакво зна4ение в това в 20 г.с. съм и вси4ко е наред ,а и не забременях трудно, ама изоб6то не бе6е трудно даже :D


Титла: Re: Разположение на матката
Публикувано от: neli_iv в пт, 04 авг 2006, 12:38
За паднала и аз не знам, но аз съм със силно обърната матка и както се вижда имам бебе. Опитите продължиха доста, но имаше резултат. Така че започвай и ако много се протака работата се обърни към специалист. Аз така направих и ми помогнаха. Е не на мен а на съпруга ми. Но ако не бях отишла на доктор нямаше да разберем, че той трябва да се оперира.
Успех newsm10


Титла: Re: Разположение на матката
Публикувано от: Guinni в пт, 04 авг 2006, 12:52
И аz съм с обърната матка. Нямах никакъв проблем със zабременяването и бременността. Знам и За други жени с двуроги и трироги матки и пак имат деца. Мисля, че е по-важно тръбите да не са zапушени и да няма хормонални проблеми...така мисля аz.
Успех  :peace:


Титла: Re: Разположение на матката
Публикувано от: sesilgi в пт, 04 авг 2006, 13:43
На мен пък ми казаха че имам малка матка склонна към аборти и тем подобни глупости. Не обръщай внимание на такива лекари ,който не ти обясняват дори какво означава тази "паднала матка" ,ами се консултирай с друг лекар.


Титла: Re: Разположение на матката
Публикувано от: tsachi в пт, 04 авг 2006, 13:56
Не обръщай внимание на такива лекари ,който не ти обясняват дори какво означава тази "паднала матка" ,ами се консултирай с друг лекар.
  :202uu:
подкрепям напълно мнението намери добър специалист


Титла: Re: Разположение на матката
Публикувано от: Angel_Dust в пт, 04 авг 2006, 14:21
за обърната аз съм с такава, не е проблем просто е вродена особеност, няма отношение към зачеването, нито е проблем. единствено трябва да се има предвид при поставяне на спирала например, но за паднала за първи път чувам, направи една консултация с доктор...друг...имам предвид


Титла: Re: Разположение на матката
Публикувано от: Simona в пт, 04 авг 2006, 14:49
Аз съм с обърната матка и нямах проблем с бременността си. За "паднала" матка не съм чувала, но най добре е да се консултираш със специалист :peace:


Титла: Re: Разположение на матката
Публикувано от: srusinova в пт, 04 авг 2006, 20:11
a да сте чували за двурога newsm78... моята била такава?


Титла: Re: Разположение на матката
Публикувано от: Angel_Dust в пт, 04 авг 2006, 20:15
a да сте чували за двурога newsm78... моята била такава?

чували сме - пусни търсачката чела съм теми на мами с такъв проблем ;)


Титла: Re: Разположение на матката
Публикувано от: baci в пт, 10 ное 2006, 21:59
Е :(
Нямам мъж........нямам деца...........
А сега и матката ми тръгнала да пада. Предложиха ми да нося ластичен колан.
Доктора каза, че това било необратим процес. След време се правела операция и се слагал пръстен, който придържа. Никакви упражнения нямало да помогнат.


1