BG-Mamma

Деца => Хранене с млека за кърмачета, захранване => Темата е започната от: giga b в пт, 04 авг 2006, 19:13Титла: Какво ам да избера?
Публикувано от: giga b в пт, 04 авг 2006, 19:13
Здравеите мами.Предстои ми раждане съвсем скоро а поради здравословни причини се оказа,че няма да кърмя.Какво ам да избера-колебая се м/у Нестоджен,Фризолак и Аптамил и колко горе-долу излиза на месец в лв.?А колко шишета трябва да си купя след като ще сме на ам още от първия ден?Дано не ви се струват много глупави моите въпроси и ако може даите съвет.


Титла: Re: Какво ам да избера?
Публикувано от: baileys в пт, 04 авг 2006, 19:35
Според мен се допитай до педиатърката, която ще бъде на детето  :peace: Ще ти трябват според мен 2 шишета, а ако даваш вода - 3. Колко излиза на месец зависи от бебче колко ще си хапва  :hug:


Титла: Re: Какво ам да избера?
Публикувано от: harmony_broken в пт, 04 авг 2006, 20:02
привет :) стойността на млякото варира не само от апетита на бебето, а и според възрастта му и  има ли заместено хранене.
следва да се има предвид , 4е всяко детенце е разли4но и понася по разли4ен на4ин отделните марки млека.
ли4ният ми опит е НАН 1- в болницата, НАН ХА- по съвет на педито, когато дохранвах, НАН АР- смесен с ХА , при хабитуално бебешко повръщане, Нутрилон, когато спярхме ХА и минахме на обикновено мляко  и Нестожен- КОЙТО СУПЕР ДОБРЕ МУ ПОВЛИЯ на ЗАПЕКА. някой бебета си имат и 4исто вкусови предпо4итания, тъй 4е предварително не може да се определи нищо. пове4ето бебета оби4ат да хапват Аптамил , защото е гъсто и сладко, но при нас не беше приложимо защото бебето лепваше по 1500г на месец, а това мляко е високо хранително и много подходящо за слябонаддаващи бебета.


Титла: Re: Какво ам да избера?
Публикувано от: Rossi в пт, 04 авг 2006, 22:11
Фризолак, бяхме на Хип ама много се надухме от него.


Титла: Re: Какво ам да избера?
Публикувано от: desislava69 в пт, 04 авг 2006, 22:19
аптамил е калорично мляко, но повечето деца си хапват точно от него(защо ли, само те си знаят). просто такава е истината. ние го пробвахме ,но не й хареса и сме на старата хумана (която ни оправи запек). но все пак педито ни препоръча аптамил или милумил, но тя категорично го отказва. допитай се до бъдещия педиатър на детето все пак


Титла: Re: Какво ам да избера?
Публикувано от: Спокойна в пт, 04 авг 2006, 22:22
Ние пробвахме Нан-ХА/по препоръка на педито/, Нутрилон Омнео. Накрая минах на Аптамил-по лична преценка. И тя го хареса. Бяхме с ГЕР, ходихме 3 пъти на гастроентеролог, изписаха ни лек/ва, които ме беше страх да дам. А с Аптамила всичко си мина, с времето, разбира се. Валерия яде колкото трябва и мляко, и твърда храна, но не качва. И аз съм чувала, че Аптамилът е калоричен, но при нас не действа много напомпващо. За шишета, аз ползвах 8 за мляко + 2 за вода. На месец млякото излиза/ Аптамил/ около newsm78, хм.... 1 кут.=900 г.~ 8-9 дни = 19 лв. Т.е. на месец - 60 лв. грубо. Успех и дано съм ти била от полза.  :bouquet:


Титла: Re: Какво ам да избера?
Публикувано от: sage в пт, 04 авг 2006, 22:32
В началото се дохранвахме с НАН, но на бебка май много, много не й хареса. Когато преминахме изцяло на АМ, избрах Аптамил (след дълго четене във форума:)).  Хапваме си го с апетит и противно на очакванията на педито не наддаваме главоломно :)) - миналия месец бяхме 5,200 кг - нормално тегло за една дама :))))).


Титла: Re: Какво ам да избера?
Публикувано от: pandora в пт, 04 авг 2006, 23:03
На този въпрос отговор неможе да ти даде никой друг, освен детето - за едни е добро едно, за други друго, може да повръща или да има силни колики, или запек. Тези неща предварително не се решават.

Но все пак се допитай до педиатъра на детето. Има нещо много важно, обаче - избираш една марка и карате само на нея. Разрови из Форума за повече информация.


Титла: Re: Какво ам да избера?
Публикувано от: harmony_broken в сб, 05 авг 2006, 08:12
..... - избираш една марка и карате само на нея....

не съм 100% съгласна с твърдото придържане към една марка. понякога се налага смяна - ако не му допада вкусово или не му понася конкретното АМ на бебето  (запек, липса на апетит, повръщане, колики ) е естествено да се смени.

НО ДА - мляко, не се сменя току -така, по 2-3 вида, от любопитство, а и е необходимо да се от4ете, 4е има ле4ебни млека, а не конвенционални.

ако ще сменяш млеката в бъдеще имай предвид, 4е се прилагат 2 метода- на постепенното заместване- замествайки хранене или смесвайки млеката, и на рязката смяна. визирам първият начин - смесване, се практикува предимно при млека от една марка - например НАН, НАН ХА, НАН АР или нурилон и омнео, заради сходната консистенция и на4ина на разтваряне.
но сместването на НАН АР с Нестожен, например, ще е доста трудно в хладка вода .

само уто4нявам, а при вси4ки слу4аи бебето ще те води най-то4но, защото във форума могат да се про4етат ли4ните впе4атления на майките и да се добият 4исто статисти4ески впе4атления.


Титла: Re: Какво ам да избера?
Публикувано от: mamazori в сб, 05 авг 2006, 09:36
Ние сме с Фризолак 1 и сме доволни.В началото 1 кутия ще ти стигне долу-горе за 1 седмица.Ние сме на 2 м. и ядем по 2 кутий на седмица или 15 лв.на седмица.Използвам 2 шишета и 1 за вода
1кутия Фризолак 1- 7 лв.


Титла: Re: Какво ам да избера?
Публикувано от: dodko в сб, 05 авг 2006, 10:32
  Здравей, ние започнахме с Фризолак , но детето се запече и му се усилиха коликитер след което минахме на Фризовом около два месеца.После постепенно въведох Фризолака отново и сега нямаме проблем. В началото бях с едно шише за хранене на д-р Браун идве за вода и едно за чай най-обикновени. Значи ако живееш близо до борсата в Люлин, която е зад Шела има едно магазинче там за всякакви детски истории- фризолака е 6.80, нан и нутрилон7,20 , нестожена е 5,00 а аптамила 16,80 но за него не съм 100% сигурна. :love:


Титла: Re: Какво ам да избера?
Публикувано от: мимка в сб, 05 авг 2006, 13:35
Ние сме на Аптамил и нямаме проблеми за сега.


Титла: Re: Какво ам да избера?
Публикувано от: Veri4 в сб, 05 авг 2006, 15:50
Мисля, че педито най добре ще те насочи. Ние започнахме с ПРЕ-НАН и после минахме на Блемил 1АЕ.


Титла: Re: Какво ам да избера?
Публикувано от: milenka в сб, 05 авг 2006, 16:27
От Фризолака моето дете повръщаше на фонтан и го сменихме с НАН1-нямаше проблеми с него и продължихме. След това, съответно-НАН2 и Нестле Джуниър.


Титла: Re: Какво ам да избера?
Публикувано от: amela в сб, 05 авг 2006, 17:34
Най-добре попитай се допитай до педито  :peace:


Титла: Re: Какво ам да избера?
Публикувано от: petia_p_p в сб, 05 авг 2006, 17:41
ние сме на Аптамил, имам 3шишета едно за вода и две използвам за Ам, сега ми излиза 40лв на месец, дори няма месец де


Титла: Re: Какво ам да избера?
Публикувано от: pandora в сб, 05 авг 2006, 19:28
..... - избираш една марка и карате само на нея....

не съм 100% съгласна с твърдото придържане към една марка. понякога се налага смяна - ако не му допада вкусово или не му понася конкретното АМ на бебето  (запек, липса на апетит, повръщане, колики ) е естествено да се смени.

Естествено, че се налага смяна, ако има проблем, нали за това пиша, че не може така да питаш тоя - оня коя марка и да си харесаш, защото може детето изобщо да не е за нея.
Но, когато стане ясно какви са нуждите на бебето се ползва едно мляко, а не след месец два да се даде друго за разнообразие или да почне да опитва два дена тази, два дена друга марка!


Титла: Re: Какво ам да избера?
Публикувано от: selfida в нд, 06 авг 2006, 00:03
За тези неща най -добре питай педиатъра си , НЕ ДАВАЙ МЛЯКО НА СЖОЯ ГЛАВА , защото моята кума така докара на детето си алергия към белтъка на кравето мляко в последствие .Отишла в магазина и попитала кое е най -скъпото и най- доброто мляко и те и дали Аптамил...
Той е наистина хубаво мляко ,но не се зне да;и за твоето дете ще е така.
 Така че шега не бива с тези неща.
 Ние сме на пртивоалергично  НАН - ХА (за всеки случай ) и да то например не се сменя до 1 годинка с друго НАН -1 И НАН -2 ?!!!!
Също ,ако решиш да сменяш с друга марка , пак се посъветвай с педиатъра си
УСПЕХ :)


Титла: Re: Какво ам да избера?
Публикувано от: giga b в нд, 06 авг 2006, 13:17
Благодаря на всички за съветите,ще попитам първо педиатъра пък после ще видим...


Титла: Re: Какво ам да избера?
Публикувано от: Blondi в пн, 07 авг 2006, 12:15
Аптамил или Нутрилон  :peace:


Титла: Re: Какво ам да избера?
Публикувано от: tzzzd в пн, 07 авг 2006, 13:00
Аптамил с пребиотици- никога не сме имали запек или някакъв друг проблем.


Титла: Re: Какво ам да избера?
Публикувано от: The Sun /Слънчице/ в пн, 07 авг 2006, 16:02
Ние бяхме на НАН хипоалергенно и в момента НЕСТЛЕ ДЖУНИЪР :peace:


Титла: Re: Какво ам да избера?
Публикувано от: vnd в чт, 10 авг 2006, 09:58
Според мен- стига на бебо да му понася-продължи с млякото с което е захранен в болницата
Аз давах-Фризовом- за коликите и повръщането- в болницата го захраниха с Фризо
Сега е на Фризо 2
Аз лично съм използвала 2 шишета за храна,и 2 за вода


Титла: Re: Какво ам да избера?
Публикувано от: даничка в чт, 10 авг 2006, 15:34
за млякото си зависи от самото бебче, сега вече има всякакви млека, за злояди  бебета, за бебета който повръщат. .... :hug: Мисля че за това трябва да се посъветваш със твоето педи, а относно  шишетата аз използвам на авент в началото карах с две по 125мл(за мляко) едно от 125мл за сокче и за водичка.  След втория месец си купих големи шишета от 260 мл, защото бебка е голяма лакомница и сега общо имам три малки и две големи, мисля че са напълно достатъчни.
А ние се храним с аптамил


1