BG-Mamma

Здраве => Здравни заведения, специалисти => Темата е започната от: Портокалка в ср, 23 авг 2006, 15:27Титла: Към мамите, раждали в плевенското АГ
Публикувано от: Портокалка в ср, 23 авг 2006, 15:27
Мили мами,

Предстои ми раждане в АГ Плевен. Имам много въпроси към тези, които са раждали там и са запознати с реда и изискванията. Моля Ви, насочете ме какво да нося за мен и най-вече за бебето там.
Например: дрешки - да, но какви - за изписването ясно, но за през дните там? От самото раждане ли бебетата се обличат в дрешки или се повиват там в пелени?
Памперси и морки кърпи - ясно, но какви и колко?
Шишета, мляко, какво друго за тоалета на бебето?
Когато бебето се роди, къде се държи - при мамите в стаите или отделно? Кой ги преоблича - ти или акушерките?
Ако раждането протече нормално и няма някакви усложнения, каква е практика - колко дни стоите в болница с бебчетата?

Другото, което ме интересува е, ако искаш да си ангажираш конкретен лекар - каква е процедурата? Дават ли се пари за болницата или само на лекаря? А на другите от екипа? Как върви тарифата - 100, 200, 300 лева? Моля, ориентирайте ме!

Първо раждане ми е и както виждате въпросите ми са много. :) Ще се радвам на всякаква информация, за да се поуспокоя малко, защото раждането наближава и трябва да се подготвя.

Благодаря Ви предварително!


Титла: Re: Към мамите, раждали в плевенското АГ
Публикувано от: nikol5 в ср, 23 авг 2006, 16:00
Мисля,че отговор на всички  въпроси може да ти даде лекаря който ти наблюдава бременността.
Моя приятелка ражда там преди няколко месеца,но не знам такива подробности.


Титла: Re: Към мамите, раждали в плевенското АГ
Публикувано от: Des-Qna_Pleven в ср, 23 авг 2006, 16:26
Здрасти, копирай постинга си и го пусни в Отчетни- По градове и от там в плевенската тема - момичетата са достатъчно отзивчиви и ще ти отговорят. Иначе да ти изрекламирам родилното - страхотно е, ново, 2004 го откриха и се поддържа, ще се чувстваш добре след раждането, няма да имаш съмнения за хигиена и подобни. Аз лично не съм плащала на лекар - всички са професионалисти и нямя проблем. Раждала съм при Партенов, но ти препоръчвам Тони Богданова, виж какво ще ти кажат и другите момичета. Ако не си секцио - стоиш 2-3 дни - докато премине физиологичната жълтеница на бебчето. При положение, че щеи раждаш лятото за детето ти трябват леки дрешки, там има одеалца- няма да изстине, по-опасно е да не прегрее..Две-тнри бодита прпимерно, ританки дя речем..Продават се в Плевен по бебешките магазини - комплект за родилното се казва. Купуваш си и пелени за родилното - в магазининте ще ти ги дадат коаквито трябва - бебето се повива като го родяти после като ти го донесат го преобличате с акушерката и не е вече с пелени. Памперси - от най-малките мисля, че има само на памперс - от 0-3кг, вземи един пакет и ако ти свършат близките ти ще донесат, там не е затвор - всичко спешно и необходимо има от къде да се достави. Препоръчват бебешко олио на Пенатен...Никакви шишета и мляко - там имат, а и ти трябва възможно най-бързо да почнеш да кърмиш, за да стимулираш гърдите за кърма, а и да се нак4и бебето да суче..Бебебто си го преобличаш ти, ако се страхуваш за нещо - акушерките са мили и помагат...бебетата се закарват в стаята при майките няколко часа след раждането и стоят през цялото време при майките, освен в случаите с проблемно раждане и усложнения... За парите пиши на Eminka от плевенския форум,сигурна зняе, акушерка е...За болницата не се плаща, само на лекаря, ако искаш, екипа, акушерките - бащата или близките могат да ги почерпят, ако искат, но си зависи от вас...може при изписването или веднага като след или по време на раждането. Щом тобкова се притеснямаш - качи се в родилното и питай за всичко, или вземи инфото от лекаря, който ти следибревменността или този, който избереш да те изражда. И най9важното - споко и леко раждане - дано всичко мине нолмално! И заповядай в плевенската тема! Деси


1