BG-Mamma

Деца => Хранене с млека за кърмачета, захранване => Темата е започната от: Vale в вт, 21 дек 2004, 13:59Титла: Стиска устни и отказва...
Публикувано от: Vale в вт, 21 дек 2004, 13:59
Дъщеря ми е на 9 месеца. От близо седмица отказва да яде повече от 7-8 лъжички от пюретата, кашите и сутрешната попарка. Стиска с всички сили устни и не мога да я нахраня. Не възразява единствено на сутрешното и вечерното шише с адаптирано мляко. Пие доста вода. В момента сме в периода на зъбоникненето. Нормално ли е това "инатливо" отказване на храната и каква, според вас е причината.
Да добавя, че пюретата и закуските са домашно приготвени и никога не са били нежелани досега.  Моля споделете вашия опит!


Титла: Стиска устни и отказва...
Публикувано от: Дренка в вт, 21 дек 2004, 18:47
Според мен е нормално, не я насилвай! Нека яде това , което и колкото иска! Сещам се , че и мойте щерка имаше един такъв кратък период,  към 10- я месец беше.


Титла: Стиска устни и отказва...
Публикувано от: Kati в вт, 21 дек 2004, 19:08
И моят син Даниил го кара тоя период на отказване на храната. Aз го отдавах на зъбите, но се оказа анемия!!! Дано при вас да е само от зъбите.


Титла: Стиска устни и отказва...
Публикувано от: Katelina в вт, 21 дек 2004, 21:59
И на мен на зъби ми приличат. Не го насилвай! Аз все още кърмя, та като отказва твърда храна давам кърма. Не отказва. Имали сме и обратния вариат, неще шише иска лъжица. Просто са толкова на моменти...


Титла: Стиска устни и отказва...
Публикувано от: Evjeni в ср, 22 дек 2004, 12:19
при нас от два дни е същото. С тази разлика, че тя отказва  каквото и да е. Нито иска да суче, нито иска от шише, нито иска пюре, нито каши. Яде само плодови пюрета.
Вчера сутринта в 9:30 докато спеше успях да й дам да суче. После чак в 15:30 свекърва ми се прави на маймуна и успя да й даде да яде едно зеленчуково пюре. Но като заспа в 17:00 успешно я накърмих. Нощес е яла три пъти от гърдата ми, но все докато спи. И тази сутрин същата песен.... Дано са зъбки. Силно се надявам.
Чудех се дали мога да я кърмя толкова често (нощес е яла през 3 часа) и може ли толкова голямо бебе да стои само на кърма и плодови пюрета? Колко плодови пюрета да й давам?


Титла: Стиска устни и отказва...
Публикувано от: Цвете от Луната в ср, 22 дек 2004, 13:12
На нас не ни се е налагало да го правим, но чух от друга майка, че понякога се излъгват да изядат пюрето, ако е в шише от тези с по-голямата дупка на биберона. Пробвай - разреди го с малко мляко и и го дай в шише - дано стане! Ако не - както и другите са писали, не я насилвай - ще отмине.


Титла: Стиска устни и отказва...
Публикувано от: КиФла в ср, 22 дек 2004, 16:05
И ние сме така. От 2 седмици не ще да закусва! Правя каша не ще мляко с бисквити, пак не и не. Омрьзна ми да изхвьрлям! Яде чак на обяд месно пюре. А иначе преди това е изпил 200г мляко в 12ч през нощта. Една педиатьрка ми каза че на тая вьзраст трябва да има 12 часов интервал между последно и пьрво ядене. Като стисне устата, ми идва да...незнам и аз какво. Ми като не ще няма да яде! Незнам ама много се ядосвам! :bad-words:


Титла: Стиска устни и отказва...
Публикувано от: Evjeni в ср, 22 дек 2004, 16:12
Цитат на: irena petkova
Една педиатьрка ми каза че на тая вьзраст трябва да има 12 часов интервал между последно и пьрво ядене.  :bad-words:

И аз съм чела за интервал минимум от 9 часа, но Кети никога до ден днешен не е издържала на повече от 5 часа нощно време. Това лошо ли е? даже сега когато отказва да яде, тя яде нощно време кърма през 3-4 часа.
Ей сега я гледам как проплаква на сън. 100% май я мъчат зъбките.


Титла: Стиска устни и отказва...
Публикувано от: КиФла в ср, 22 дек 2004, 16:15
Ами защото сте още на 7мес. Иние ядяхме по 6 пьти на тая вьзраст.


Титла: Стиска устни и отказва...
Публикувано от: anan в чт, 23 дек 2004, 02:02
irena petkova, не се ядосвай на детенце. Това само влошава нещата особено ако детето слуша укори и ядни коментари. По-добре остави детето да покаже кога и колко. Колкото и да хапне викай - браво добро дете. Аз на мойта даже и ръкопляскам понякога  :D след като е изяла нещо с голям апетит и се е справила чудесно. Ако успееш няколко пъти да превъзмогнеш яда и притеснението, ще видиш, че после ще е по-лесно и за теб и за детенце.
Извинявам се ако звуча много съветнически :D и разбира се ти имаш право да си избираш съветите и да си възпитаваш детето както смяташ за най-добре. Поздрави


1