BG-Mamma

Деца => Бебета (общ) => Темата е започната от: iv100yanova в вт, 21 дек 2004, 19:18Титла: След ваксина МПР
Публикувано от: iv100yanova в вт, 21 дек 2004, 19:18
Вчера на Виктор му сложиха ваксина срещу морбили, паротит и рубеола. Предупредиха ме, че може да вдигне Т и да е раздразнителен. Слава богу, няма температура, обаче днес цял ден се гушка в мене, ако го оставя, се разплаква жално, не иска да си играе сам. Освен това не иска да яде - днес не е ял почти нищо. Иска само сок - вече е изпил 1 литър. Единствено яде шоколад, ама не мога да му дам цял шоколад  :?
Той от известно време не иска много да яде, ама днес наистина нищо не е ял. Иначе за шоколад - какви очи ококорва  :awink: И преди седмица му проби първият кътник и другите също напират.
И не знам от зъбите ли е, от ваксината ли. Не е отпаднал, но не иска да се отдели от мене.
Споделете моля, имали ли сте подобни проблеми, че не знам вече какво да го правя.


Титла: След ваксина МПР
Публикувано от: Киса в вт, 21 дек 2004, 20:01
На нас тази ваксина ни я направиха на 1,1 год. И ми казаха 20 дни да не давам никаква нова храна на детето -  за да няма реакция или нещо от сорта.


Титла: След ваксина МПР
Публикувано от: denica в вт, 21 дек 2004, 20:13
Смятам,че е от зъбките,защото моите деца не се хранят добре,когато им растат зъбки.


Титла: След ваксина МПР
Публикувано от: lydi в ср, 22 дек 2004, 09:34
Наблюдавай детето! Ти си тази, която го познава най-добре и ще ти направи впечатление и най-малката промяна в поведението му.  Твърде вероятно е безапетитието да се дължи на зъбките.
Реакция към тази ваксина може да се получи около 9-12 ден, след това вече ако има нещо - не е от нея. В няколко книги вече четох, че 1 дете на всеки 10 или 100 (не помня колко точно)  може да вдигне температура от рубеолната компонента във ваксината, и да се обрине леко. Рубеолата по принцип леко се понася от децата, но в случая с дъщеря ми не беше така. Тя вдигна 39.4 температура. Не искам да те плаша, а просто да насоча вниманието ти и да си готова, ако ти се случи да реагираш адекватно, а не като мен.
Късмет и дано всичко върви по мед и масло! :lol:


1