BG-Mamma

Деца => Нашите деца от 1 до 6 години => Темата е започната от: 3ори в вт, 19 сеп 2006, 19:56Титла: Как протичат разходките ви?
Публикувано от: 3ори в вт, 19 сеп 2006, 19:56
Ние като излезем първо сядаме да пийна едно кафе(почти винаги в компания с други майки с деца) и след това отиваме по люлки и пързалки. Следобедната разходка обаче е изцяло посветена на нейните желания и ходим там, където иска тя. В общият случай съм по петите и или гледам с 4 очи  :lol:.
Как е при вас?


Титла: Re: Как протичат разходките ви?
Публикувано от: Casey в вт, 19 сеп 2006, 20:01
Тъй като няма кафенета, сутрин сме на площадката за 2 часа. Следобед - в някой парк, за да тича повече или на шадраваните, за да се мокри. Щастлива съм, ако ми остави и 5 свободни минути, за да изпуша една цигара  :lol:


Титла: Re: Как протичат разходките ви?
Публикувано от: kasibiatris в вт, 19 сеп 2006, 20:09
На кафе,където има люлки и пясъчник.Или на кафе в парка,за да може да си играе.Когато се прибираме непременно се отбиваме и на поне две детски площадки. :lol:


Титла: Re: Как протичат разходките ви?
Публикувано от: reflex в вт, 19 сеп 2006, 20:31
На разстояние от нея съм.Не мисля,че ще и направя услуга,ако съм постоянно по петите и.Следвам я плътно само в определени ситуации.


Титла: Re: Как протичат разходките ви?
Публикувано от: Н а т и в вт, 19 сеп 2006, 23:04
Кафе не пия никога, когато сме на разходка. И по петите й не съм плътно, но се правя на разсеяна и гледам да съм все пак на близо и да не я изпускам от поглед, защото е страшно палава.
Разходките ни протичат по различен начин - понякога стоим само на детската площадка пред нас, друг път повече се разхождаме и така...каквото ни хрумне на момента.


Титла: Re: Как протичат разходките ви?
Публикувано от: Anichka в вт, 19 сеп 2006, 23:19
Почти винаги сме в компанията на поне още няколко деца. Вече са достатъчно големи, за да се заиграват сами. Насочваме им вниманието и занимавките само ако започнат да правят опасни неща. (например язденето на пръчките се превръща във фехтовка или нещо друго, или пък започват да експериментират дали пък не могат да се катерят по катерушките без ръце.)

Когато сме сами обикновено кара колело или имаме съвсем целенасочени разходки - пазаруване и т.н. или пък ходене на специално място.


Титла: Re: Как протичат разходките ви?
Публикувано от: Роузи в вт, 19 сеп 2006, 23:27
Сутрин тичаме в паркчето до нас........събираме кестени, късаме клонки, надничаме в хралупите, гледаме камиони, пързаляме се по пързалката..........после минаваме през магазина и вкъщи да сготвим.......докато се готви манджата сме на балкона и рисуваме с бои, пастели, моливи, тебешир, темпера ( много обича да стиска тубички )...след обяда играем с децата в близката ясла.......после спи и следобед ходим в градинката да играе с една голяма тумба деца на всякаква възраст.......но обикновено аз играя с тях.......


Титла: Re: Как протичат разходките ви?
Публикувано от: Steisi в вт, 19 сеп 2006, 23:50
Втора опция. Вече сам се катери по пързалката, но съм зад него, защото не е много стабилен. Чакам го отпред при спускането. Ако играе с други деца в пясъчника, го наблюдавам отстрани и не им се меся, освен ако не вземе да върши нещо опасно за другите и себе си.


Титла: Re: Как протичат разходките ви?
Публикувано от: Анда в вт, 19 сеп 2006, 23:55
Напоследък се опитвам мааааалко да се еманципирам  :lol:
принципно играя с нея, но ако съм си уредила среща с някого на площадката, искам да се видя все пак. Във всеки случай често търча насам-натам. Преди играехме на въображаема къща под пързалките, носехме солети на зайчето Питър, рисувахме с пръчка в пясъка, тебешири, бъркане с пръчка в езерото и т.н.
Ама вече гледам на площадката като на място, където тя може да прави разни неща самостоятелно и без моя опека.
Но все пак тя вече се заиграва с другите деца, няма все с мен да играе, я.

Гледам да не я изпускам от очи.


Титла: Re: Как протичат разходките ви?
Публикувано от: azaf в вт, 19 сеп 2006, 23:57
Нашите опции ги няма  :(.
Понеже в момента съм по-натоварена, сутрешната ни разходка е чак след 11-11:30 ч. (и без това шушулките спят до 9, а после се забавляват с играчките). Понеже кухнята ни е далеч, отиваме трите пеша до там, минавайки през пазара, зяпаме по магазините, понякога пием кафе (те сок, разбира се). После вземаме храната и обикновено се качваме за 1 спирка на рейса, прибираме се, обядват и лягат да спят.
Ако нямам работа, преди кухнята отиваме в парка (още преди 10 ч.). Аз сядам на някоя пейка с още няколко мами, а те си играят наоколо.
Следобедните им разходки са основно с баба и дядо - отиват на люлките и могат да се люлеят с часове или са на въртележките, или се разхождат в парка и т.н.
Любимите разходки са събота или неделя (понякога, но рядко и двата дни) на вилата, защото точно пред нас има една огромна поляна и няма нищо опасно (т.е. коли, непознати хора, места за падане и т.н.), та аз сядам на пейката с някое списание, татко им нещо работи, а те тичат наоколо (обикновено в компанията на по-големите им братовчеди). Т.е. не вървя след тях, но не ги изпускам от очи.
Хубавото е, че много се пазят и се грижат една за друга.
Планирам, когато тръгнат на ясла след 1 седмица, следобедните разходки да са с мен и с татко им (най-вероятно в парка ще се скитосваме четиримата :D).


Титла: Re: Как протичат разходките ви?
Публикувано от: Не се сърди, човече в ср, 20 сеп 2006, 00:02
При нас първо е разходка около 2-3 километра, когато съм плътно до нея, след това отиваме на кафето пред блока, към което има люлки, пързалки и т.н., тя отива да си играе с децата, аз уж съм на масата, но през 1 мин, пртитичвам да я връщам, защото все забягва на някъде  :crazy:


Титла: Re: Как протичат разходките ви?
Публикувано от: Ali97 в ср, 20 сеп 2006, 09:17
Дъщеря ми е на 1г.3м.Ясно е,че навън трябва да съм плътно до нея и да участвам в игрите и!Кафенетата вече са минало. Ако си купя кафе трябва да го пия в движение,защото тя и за минута не сяда и не седи в количката!


Титла: Re: Как протичат разходките ви?
Публикувано от: Роузи в ср, 20 сеп 2006, 09:55
Напоследък се опитвам мааааалко да се еманципирам  :lol:


И аз опитах, но се окопитих на време, малък е още и не може да се заиграва


Титла: Re: Как протичат разходките ви?
Публикувано от: 6o6i в ср, 20 сеп 2006, 10:00
Първа и втора опция   :)
За добро или лошо тук рядко има кафенета до площадките, така че пиенето на кафе отпада. Вечер с баща й се случва обаче често да отидем в някоя бирена градина за по бира, после задължително минаваме покрай някоя люлка или птрзалка, така че всички да са доволни  :D


Титла: Re: Как протичат разходките ви?
Публикувано от: Хапка в ср, 20 сеп 2006, 10:25
  Взимам си кафе и го пия вървейки към градинката, много обичам да пия кафе докато се разхождам. Там сядам и си чета, докато Каки и приятелката й се люлеят на катерушката и си споделят разни "тайни" :) Понякога им писва и искат да им разказвам приказки. Друг път ми задават въпроси до припадък. Често ме карат да им бера джанки или да ги водя за сладолед. Общо взето през половината чета, през половината им обръщам внимание.


Титла: Re: Как протичат разходките ви?
Публикувано от: Василиса Умница в ср, 20 сеп 2006, 10:40
Взимам го на обяд от градината и си избираме парк (около нас има няколко). Там, ако има деца, играе сам с тях, а аз чета и го следя (после защо съм кривогледа, нали  :mrgreen:).
Вариант две е когато няма нито едно дете (има бебета, по-големите явно са на градина по това време) и тогава играем двамата. Правим си пътешествия, играем на разни игри, които могат да го научат на нещо.
Последната ни игра: Чиракът на Великия магьосник. Аз съм Великият магьосник, той - чиракът. Трябва да намери (примерно) три жълти листа, пет кестена, четири бодливковци, една голяма пръчка и т.н. Задачите се дават една по една, като нещата се подреждат и пак се броят и оглеждат.Накрая се събират всички съставки за магията. Правим магия за хубаво време, за сладък сън или нещо такова.
Същата игра може да се играе и пак на другия ден, но ролите са разменени - той е магьосникът, а аз - чиракът.


Титла: Re: Как протичат разходките ви?
Публикувано от: doniboni в ср, 20 сеп 2006, 10:43
Има 2-3 заведения с детски площадки на които ходим, обикновенно сядам и си пия кафето с другите майки, а децата играят, но има случаи в които съм плътно до него /когато на площадката има агресивни деца, когато има неподходящи за възрастта му играчки и т.н/


Титла: Re: Как протичат разходките ви?
Публикувано от: Трилиън в ср, 20 сеп 2006, 11:10
Ако сме на двора- наблюдавам я отстрани
Обикновено и сутрин и следобед се среща с деца от квартала или в нашия или в някой друг двор. Като се заиграят с топка или на пясъчника- гледам от страни. Иначе гледам да съм близо до нея.
На кафе се случва инцидентно да я заведа, обикновено ако има и други деца там и обикновнено съм на 2 крачки зад нея.


Титла: Re: Как протичат разходките ви?
Публикувано от: chibi в ср, 20 сеп 2006, 11:30
Първа опция и понякога втора, ако няма с кого да играе.


Титла: Re: Как протичат разходките ви?
Публикувано от: Jutoo в ср, 20 сеп 2006, 13:25
Много зависи къде сме - понякога си играем двете, понякога ме гони да седна някъде, а тя си играе с другите деца.


Титла: Re: Как протичат разходките ви?
Публикувано от: 3ори в ср, 20 сеп 2006, 14:07

Последната ни игра: Чиракът на Великия магьосник. .....

Това е страхотна идея, за която много ти благодаря  :hug:!


1