BG-Mamma

Дом и семейство => Семейни отношения => Темата е започната от: Захарно цвекло в вт, 26 сеп 2006, 15:31Титла: Данък обществено мнение
Публикувано от: Захарно цвекло в вт, 26 сеп 2006, 15:31
От снощи ме гризе една мисъл и мира не ми дава. Става дума отново за изневяра.  Та ми се върти следната мисъл в главата: това дали съпругът ми ми е изневерил не ме притеснява толкова, тъй като отношението му не се е променило ни на йота и получавам толкова внимание, колкото и преди. Това, от което изпитвам ужас, обаче, е какво си мислят околните за мен. Спомнете си всички мисли, които ви минават, когато разберете за някоя жена, чиито мъж кръшка - от съжаление, умиление, та до думите "Сигурно нещо му липсва при нея и затова кръшка", "Тя си го заслужава".
Ние си имаме уговорка, ако някой кривне от пътя, да си каже. До сега не ми е казвал нищо, както и аз на него, тъй като досега не сме си изневерявали или поне аз не съм. Но живея в ужас от деня , в които ще разбера, че е бил с друга. За себе си съм наясно, че ще ме заболи много, ще ме удари право в самочувствието, но ще му простя. Знам, че няма мъж, които да не е поглеждал нищо чуждо и да е бил с една жена от 20 г. та докато гушне   :bouquet:.
Та така, може и за луда да ме помислите, ама не ми пука толкова от това, че си е топнал чушката в чужда паничка, а съжалително-ехидно-подигравателните погледи и шушукания.


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: Ефа в вт, 26 сеп 2006, 16:04
Разби ме с тази тема!  :mrgreen:
Както и да е, щом това ти е основното притеснение, седнете и се договорете да бъдете дискретни, ако и когато решите да си разширявате интимния кръгозор  :twisted:


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: makedonka1 в вт, 26 сеп 2006, 16:27
Данък обществено мнение не плащам на никой, изобщо няма да ме интересува мнението на хората, защото никой не е застрахован от това.


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: Клер в вт, 26 сеп 2006, 16:40
Ако съм решила да направя нещо, общественото мнение няма да ме спре.
Но, от друга страна и аз съм чувствителна на тема "съчувствени, съжалителни погледи". Това е причината никога да не споделям наляво-надясно, когато имам проблеми. Мразя да ме съжаляват! Освен това съм мнителна. :oops:


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: Verdad в вт, 26 сеп 2006, 16:43
zori_, май хипотетично преекспонираш...
Ами не мисли за това, щом не се е случвало!
Споделените мисли не ми приличат на данък обществено мнение - а на опит за самосъжаление и ниска самооценка...и то във въображаеми ситуации...
Ако е налице обратното - не би си задавала подобни въпроси.
Пожелавам и да не ти се налага.
Не съм и съгласна, че всички мъже трябва да се изтипосват под общ знаменател..., да им се лепят етикети и т.н.
Ами не съм  :)


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: strelche в вт, 26 сеп 2006, 16:56
Ако се абстрахирам от емоциите си около самото провинение, онова което ще ме накара да се почувствам ужасно е да разбера последна, като междувременно всички ме гледат по описаният от теб начин, а аз се чувствам супер щастлива в неведението си. Иначе отдавна спрях да плащам подобен данък и се чувствам добре от този факт.


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: Valent в вт, 26 сеп 2006, 16:59
Има една умна приказка: да изневерява само този, който го умее! Какво значи това: да го направиш така, че да не нараниш другия, т.е. да не разбере нито той, нито хора, от които би разбрал или го познават. Жалко, че никой не се съобразява с това дали умее, а главно с това дали може.
А от Д.О.М. трябва да се държи далеч от ДОМа ти. Никога не съм се съобразявала с него, но съм си патила от хора, които го плащат.


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: tonnny_bg в вт, 26 сеп 2006, 17:52
Изобщо не ме интересува общественото мнение.По простата причина ,че аз никого не съдя,и те нямат право да ме съдят,а щом нямат право ,не ме и засягат.Живея си живота така,както намеря за добре. :whistle: :peace:


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: L e o в вт, 26 сеп 2006, 17:57
Ми то шушуканията и със и без твоето знание ще ги има, ако мъжа ти допусне хората да разберат ;-) Но това , което аз си мисля за жената е ,че не е случила на мъж, а не че тя е лоша или виновна и ......


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: loriste в вт, 26 сеп 2006, 17:57
Въобще не ме интересува кой и как се рови в мръсното ми бельо.  :peace: И последна да науча за някоя изневеря, това няма никакво значение. Важното е, че са ми изменили и нещо се е променило във връзката  ми... Другото са глупости и то - маловажни...  :roll:


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: *Noel* в вт, 26 сеп 2006, 18:59
Зависи от това "на кой плащаш данъка".Ако например приятелките ми знаят или близките ми, може би щеше да ми е гадно.Ако обаче знаят някакви, за които не ми пука, не би ме интересувало какво мислят те.Друг е въпроса, че аз не бих простила изневяра.Сигурна съм, че това би ме наранило ужасно много.Ето защо предпочитам да не знам. Както е казала и Lyusil, такова нещо трябва да се направи дискретно, така че да не разбере нито половинката, нито хората около тях.


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: lenilaf в вт, 26 сеп 2006, 19:05
не, не плащам данък обществено мнение. вече.
когато човек знае кой е и се чуства добре и стабилен, тоз данък се опрощава  ;-)

друг е въпросът, че ако мъжа ти прави секс нагоре надолу и го декларира пред трети лица ( в стил тукашен форумец, да не го споменавам), как би се почуствала ти от това. според мен това не е данък обществено мнение, а лично достойнство.  дори и да го прави, и сте се 'разбрали', би трябвало да се разберете и за дискретността

 :peace:


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: arrows в вт, 26 сеп 2006, 19:10
На моята приятелка бившият й мъж така й слагал постоянно рога и все я говорело селото. Накрая му каzала да не се притеснява и да си ги води у тях. И той това правел, клател си ги в хола  :crazyeyes: а тя си спяла в другата стая с децата.
Струва ви се абсурдно?
И на мен.
Обаче няма смисъл да ме лъже.
И всичко това само и само той да не иска секс от нея.
Толкова. За 3 години брак  :ooooh:


И конкретно по темата.
Хорската уста не можеш да zатвориш.
Те хората си прикаzват, колкото да не мълчат. Къде истина, къде лъжа... лаф да става.
Тъй че кво ти пука?


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: denis. в вт, 26 сеп 2006, 19:16
Ако има нещо такова, най-малко би ме интересувало какво мислят околните или какво говорят...те и сега си говорят ...и за мен и за него и за съседката ...и за съседа ...
Не го мисли и си живей живота  :D


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: птица в вт, 26 сеп 2006, 19:18
Ако например приятелките ми знаят или близките ми, може би щеше да ми е гадно.

А как мислите, ако близки хора знаят, как трябва да постъпят? Винаги съм се чудела, кое е за предпочитане - да знаеш и да мълчиш, или да знаеш и да кажеш на "потърпевшия"!? Не знам и аз какво бих предпочела - да ми кажат или да ми го спестят!? И дали не става още по-болно от това, че всички знаят, само ти си патката тъпа!?


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: makiela в вт, 26 сеп 2006, 19:23
Не заради данъка обществено мнение,а точно заради "съжалителните" погледи сме се разбрали,че ако някой изневери,то ще го направи адски дискретно,иначе  :2gunfire:
Колкото до споделянето,ако друг не знае и аз не искам да знам.


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: Adriana в вт, 26 сеп 2006, 19:34
Обличай се от глава до пети в злато, пръскай мъжовите пари и всички ще се дзверят каква оправна жена си.......:)


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: лин в вт, 26 сеп 2006, 19:56
кой каквото иска да си говори--данък обществено мнение всеки плаща.Всеки иска да не говорят лошо за него и всичко дето прави да изглежда правилно в очите на другите.Все пак не живеете на пустинен остров и малко или много човек се съобразява с околните.
Та щом АЗ му пазя гърба - да има очи да се гордее с мен :naughty:ми искам същото от него.
Арвен --оправна жена съм :Dпри мен няма -немога или не иска .обличам се семпло със доста скъпи дрехи.Карам доста скъпа кола и разполагам с пари колкото искам.И представяш ли си как съм се наперила и чувам --ее много важно той мъжа и си има любовница :peace:
Мъртъв е--даже няма и да разбере как ша се гътне.Пък аз ще продължа да му харча парите :D


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: Catherine Tramell в вт, 26 сеп 2006, 20:36
Лин, харесваш ми :D
Ще трябва да почерпя челен опит :peace:


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: sunflowers в вт, 26 сеп 2006, 20:48
Ако е бил толкова глупав да сподели с някого,ще споделя и аз с някого,и до неговите уши ще стигне същото,което съм чула и аз,но в обратен вариант.Тогава ще видим кой кого...


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: lilita в вт, 26 сеп 2006, 20:57
Аз явно съм друга порода, защото като чуя, че някой мъж изневерява на жена си, не я съжалявам, не я мисля за смотана и неспособна да задържи мъжа си. Напротив, настройвам се против мъжа, който е виновен в случая. Така че ДОМ на мен никой не ми дължи. :D


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: Захарно цвекло в ср, 27 сеп 2006, 08:56
Благодаря ви момичета, имаше доста свежи коментари  :hug:.
При мен се получи малко  - рибата в морето, а аз сложих тигана на котлона. Лошото е, че работим в една среда, познаваме си колегите, макар и да не сме пряко колеги. Но средата е много интригантска, той е доста атрактивен мъж на високо управленско ниво и това допълнително подклажда клюкините. Досега не съм имала абсолютно никакви основателни поводи да го подозирам, всичко е било плод на развинтеното ми въображение, подкладено от подочути клюки, които дори не са били по наш адрес.
Снощи мъжо отбеляза, че има някаква цикличност в моята параноя, на два-три месеца преживявам подобна криза и после се смея сама на себе си. Та както се досещате днес вече съм на 6. След работа отивам да си купя едни обувки да се успокоя окончателно.
  :bouquet:


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: svetlaa в ср, 27 сеп 2006, 09:04
Само така Зори. Шопинг терапията действа безотказно :peace:.
А и при мен е така на 2-3 месеца зациклям и ми се въртят разни глупости в главата, като ги споделя с мъжо, той ми се смее от сърце и нежно ме прегръща...


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: The Sun /Слънчице/ в ср, 27 сеп 2006, 12:57
Спомнете си всички мисли, които ви минават, когато разберете за някоя жена, чиито мъж кръшка - от съжаление, умиление, та до думите "Сигурно нещо му липсва при нея и затова кръшка", "Тя си го заслужава".
.
И защо всички да си мислят, че на този който кръшка му липсва нещо :shock: newsm78???
Ако не са ми познати - въобще не ме интересува кой на кой е кръшкал - нямам мнение по въпроса - т.е.не мисля нищо. Ако са ми познати и жената  / в разглежданият случай/ е готина си мисля, че той е "глупак"....ако пък е някаква "скумрия, заслужаваща си кръшкането от страна на съпруга - поне на пръв поглед" :35:/ то тогава съпругът е "оправдан"....Но като цяло какво се случва между двама души и кой е "виновен" си знаят само те и си е тяхна работа - така, че просто не ми е работа, дори и да са ми познати...но все пак - след като те интересува данък обществено мнение ;-) - дръж се на "положение" и хората ще те оценят...а останалите, които не го направят, просто не заслужават да те коментират и едва ли те интесерува тяхното мнение - още повече, че винаги има "клюкари", които за пред тях си винаги могат да те "очернят" така, че споко :mrgreen:


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: Misty в ср, 27 сеп 2006, 15:59
Хората винаги говорят. Дали, защото са ти сложили рога, дали защото си простряла прането накриво - все ще говорят! Аз не плащам данък обществено мнение, защото никой нищо не ми е дал, че да се съобразявам. Съобразявам се с близките си. :bouquet:


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: Umma в ср, 27 сеп 2006, 16:04
Хората винаги говорят. Дали, защото са ти сложили рога, дали защото си простряла прането накриво - все ще говорят!

 :peace:


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: sunflowers в ср, 27 сеп 2006, 18:14
То си е казано:По-добре на хората в устата,отколкото в краката!И аз така мисля.


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: Оле затвори очички :)) в ср, 27 сеп 2006, 20:06
То си е казано:По-добре на хората в устата,отколкото в краката!И аз така мисля.
Макар че и аз се притеснявам от хорските сплетни... :oops:


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: Лилянa в ср, 27 сеп 2006, 20:17
В такава ситуация, хорското мнение ще ми е последния проблем, за който ще си мисля. Не ме интересуват по принцип, да си говорят и мислят каквото си искат, нали аз си знам най-добре какво и що.
Що се отнася до какво си мисля, когато разбера за мъж(жена), който(която) изневерява, първата ми мисъл е, той(тя) си знае, не е моя работа да се меся, да се оправят, малко кофти е, че знам, но мълча.


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: morticia в ср, 27 сеп 2006, 20:19
zori_, разбирам какво имаш предвид, но честно казано се съмнявам, че ако изневяра наистина има, хич няма да ти пука за чушката. ;-) Така теоретично нещата изглеждат по един начин, ама като опре ножа до кокал...

Да кажем НЕ на излишното теоретизиране, никой не може да предвиди нито как ще постъпи, нито какво ще почувства, бива ли чак пък толкова ровене в .... [smilie=smile3505.gif]


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: mama_hero в ср, 27 сеп 2006, 20:29
А недей така...другите от къде ще знаят, да не би да го видят как си топи чушката в манджата, а? Ако е така е грубо от негова страна, ако ли пък оная другата се похвали - ти гордо разправяй че тя нарочно така вика щото той не й е бутнал.


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: Грушенка в ср, 27 сеп 2006, 22:11
Виж, най-човешкото е да се греши. Няма непоправими неща. Достойно и щедро е да простиш. Дори и той да ти е изневерил, ако е било една изневяра, продължете напред. Само заради това не си струва да си разбивате живота и семейството. Най-щастливите хора са тези, които имат къса памет, тези, които забравят! Желая ти спокойствие и кураж!


Титла: Re: Данък обществено мнение
Публикувано от: tety в ср, 27 сеп 2006, 23:21
Хората винаги говорят. Дали, защото са ти сложили рога, дали защото си простряла прането накриво - все ще говорят! Аз не плащам данък обществено мнение, защото никой нищо не ми е дал, че да се съобразявам. Съобразявам се с близките си. :bouquet:
Има такива дето все ще намерят какво да кажат по твой адрес. Не бива да се обръща внимание, защото ако разберат, че ти пука ги стимулираш да ровят още повече.


1