BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: HOLY в пн, 27 дек 2004, 23:24Титла: За кърменето и цикъла
Публикувано от: HOLY в пн, 27 дек 2004, 23:24
Здравейте мами!Искам да ви питам(тези които кърмят до по-късно)Кога ви дойде цикъла?Знам,4е може и да не дойде по време на кърмене,но понякога идва.Кога горе-долу?Постоянно съм в стрес и само тър4а са тестове за бременност! :splat:


Титла: За кърменето и цикъла
Публикувано от: irka в пн, 27 дек 2004, 23:32
Аз кърмих докато бебка навърши 10м. и 10 дни. Цикъла ми дойде на 8мия месец. Ама и аз що тестове бях направила дотогава! :wink:
Успех! :x-mas:


Титла: За кърменето и цикъла
Публикувано от: mam@ в пн, 27 дек 2004, 23:52
Мисля, че е строго индивидуално.


Титла: За кърменето и цикъла
Публикувано от: buubinka в пн, 27 дек 2004, 23:53
Аз родих август,дойде ми месец и малко след това  :? Също кърмя


Титла: За кърменето и цикъла
Публикувано от: *тединцето* в пн, 27 дек 2004, 23:58
И аз мисля че си е индивидуално . Аз моите ги кърмих докато навършиха годинка , а цикълът ми дойде на 9-я месец след раждането.


Титла: За кърменето и цикъла
Публикувано от: Andrea$ в вт, 28 дек 2004, 01:03
Кърмя вече година  и две седмици и още не се е мярнал цикълът ми. И хич не ми липсва :)

Няма начин да се определи кога "горе-долу" ще се възобнови. Ориентировъчно се смята, че това става при поява на по-големи паузи между кърменията (повече от 4 часа).

Ти какво, да не би да ти липсва?;)


Титла: За кърменето и цикъла
Публикувано от: Assinka в вт, 28 дек 2004, 02:58
Предполагам, че по-скоро се притесняваш за евентуална овулация и бременност? Прочети в портала Зачатие за цервикалното течение, свали си женския календар WomanDesktop и си отбелязвай всичко там. Мисля, че по този начин ще поограничиш притесненията :wink:  Понеже не можеш да го ползваш повече от 15 дни без да го платиш (става въпрос за календара) пиши ми на лични, за да ти пратя кракче за програмата, но след Нова година, че утре заминаваме с мъжа ми :D


Титла: За кърменето и цикъла
Публикувано от: 3ори в вт, 28 дек 2004, 08:49
И моят не се е мяркал още  :roll: , аз също имах едно-две притърчавания до аптеката.А бе, супер си е да не мислиш за превръзки, ама така пък си мислиш дали не си направил ново бебе :D .


Титла: За кърменето и цикъла
Публикувано от: sladka hapka в вт, 28 дек 2004, 09:12
Понеже и аз съм в групата на безкрижните кърмачки, тези дни стана дума за моя цикъл с лелята, която гледа малката. Тя е пенсионерка - акушерка и ми каза, че според нея трябвало да ходя на гинеколог през месец, за да може да "хвана навреме" нова бременност.  :D Аз й викам - и какво като я хвана, ако стане нещо - ще се ражда. Абе уж чакам, ама се и надявам да не дойде скоро, че е такъв рахат в това положение... Андреа$ много ме обнадежди - ако е речено до годината да изкарам, кеф!!!


Титла: За кърменето и цикъла
Публикувано от: nad_tab в вт, 28 дек 2004, 10:08
И аз още си нямам цикъл. Ходих преди месец на гинеколог, той ме успокои че всичко е наред. Подчерта, че презервативите са задължителни, ако не искаме да си направим второ бебче  :wink:


Титла: За кърменето и цикъла
Публикувано от: Киса в вт, 28 дек 2004, 10:46
Аз още кърмя (е, вече само 1 път), но цикъла ми дойде когато беба навърши 5 мес. Може би защото започнах захранването по стандартната за Б-я  сис-ма.


Титла: За кърменето и цикъла
Публикувано от: Катя (Сливен) в вт, 28 дек 2004, 13:10
Аз все още кърмя и нямам цикъл. То няма лошо, само дето може да забременееш и да не разбереш. Аз все се чудя дали не съм пак бременна, ама до сега правих 3 теста през месеците, като последният беше преди 2 месеца, и реших повече да не хвърлям пари на вятъра. Обаче другият месец ще взема да отида на гинеколог, да видя какво ще каже.


1