BG-Mamma

Бременност и раждане => Бъдещи майки => Темата е започната от: SvetlaK в ср, 04 окт 2006, 10:46Титла: киста на жълтото тяло
Публикувано от: SvetlaK в ср, 04 окт 2006, 10:46
Здравейте, съвсем скоро се регистрирах във форума и имам един въпрос. Бременна съм в 5 г.с. - днес бях на преглед за първи път. Та, лекарката каза, че имам киста на жълтото тяло. Напоследък било често явление и не било нещо опасно, но все пак се притесних малко. Искам да ви попитам случвало ли се е на някоя от вас и наистина ли не е опасно?
Предварително благодаря за отговорите и се извинявам, ако съм посторила съществуваща тема, но не намерих нищо по въпроса.


Титла: Re: киста на жълтото тяло
Публикувано от: Богиня:))) в ср, 04 окт 2006, 10:52
Мда, на мен ми се случи.... Откриха ми я на прегледа в 14 седмица - 3.5 см беше голяма и изчезна после. В 20 седмица нямаше нищо. В 14-та ми откриха и миома, която оперираха заедно с раждането/секцио/. и двете не бяха опасни и не застрашаваха живота на бебето. Казаха ми, че това се случвало много често и даже единият от лекарите ми въобще не спомена за нея и когато го попитах ми отговори, че няма нужда да ме плаши с думата "киста" при положение, че няма страшно. Успех! 


Титла: Re: киста на жълтото тяло
Публикувано от: SvetlaK в ср, 04 окт 2006, 11:52
Благодаря ти, Ger4o! И на мен така ми каза лекарката, че не е опасно, и че напоследък е често срещано, но наистина думата "киста" плаши. Успех и на теб!


1