BG-Mamma

Деца => Хранене с млека за кърмачета, захранване => Темата е започната от: MardiGras в вт, 04 яну 2005, 19:17Титла: Извинявайте, ама да питам за кисела...
Публикувано от: MardiGras в вт, 04 яну 2005, 19:17
Какво ще стане ако минем без кисел? Просто хич не му се нрави на нашия човек - прави едни отврат физиономии, явно не му е по вкуса. Иначе всичко друго засега хапва с охота... Питам ви, защото педиатърката ни каза, че е добре да се разнообразява менюто - един ден кисел, един ден зърнена каша, защото от кашите се пълнеело много или някакво подобно обяснение даде.. :roll:


Титла: Извинявайте, ама да питам за кисела...
Публикувано от: andulina в вт, 04 яну 2005, 19:33
И на нас киселът не ни се нрави. Пробвах 2 пъти но го плюе, а иначе си е ящен... Давам пасиран банан или плодове, каша, но на мен ми е лесно защото още кърмя и давам и кърма в 17ч.


Титла: Извинявайте, ама да питам за кисела...
Публикувано от: 3ори в вт, 04 яну 2005, 19:54
Аз пък изобщо не съм давала кисел, не мисля и да давам.Вместо това давам каша, пасирани плодове с кърма или ад.мляко, ако нямам изцедена, овесени ядки с мляко, елда.Мисля, че не и е еднообразно менюто :roll:


Титла: Извинявайте, ама да питам за кисела...
Публикувано от: pandora в вт, 04 яну 2005, 21:42
Нищо няма да стане  :lol:  :lol:  Мъжът ми не е ял никаква бебешка храна освен кисело мляко пък ей го на - метър и деветдесет 8)


Титла: Извинявайте, ама да питам за кисела...
Публикувано от: nadia в вт, 04 яну 2005, 21:58
Моите също не са по кисела . Вместо това спокойно съм давала каша ( има такова разнообразие че ...... ) , кисело мляко с бисквити ( когато детето е достатъчно голямо за това ) , млечен крем и т.п. Не съм забелязала да са пълнеели от това . Мисля че това важи ако кашата е повече от 2 пъти на ден  .


Титла: Re: Извинявайте, ама да питам за кисела...
Публикувано от: Миоки в ср, 05 яну 2005, 10:39
Моето дете яде основно каши. Кисел рядко правя, а като гледам все кльощав си върви/ на 1г.6м. беше 11кг./.
Нищо няма да стане, ако минете без кисел, споко!  :)


Титла: Извинявайте, ама да питам за кисела...
Публикувано от: mama Fani в ср, 05 яну 2005, 10:55
И моята дъщеря не обичаше кисела и аз въобще не съм я насилвала да го яде. Тя дори не обичаше и мляко с ориз ама да я видите сега как си го хапва.


Титла: Извинявайте, ама да питам за кисела...
Публикувано от: Anni в ср, 05 яну 2005, 11:52
И ние не сме по кисела,но не ме и притеснява това-давам други неща,като пасирани плодове,бишкотка с мляко,каша-редувам ги.


Титла: Извинявайте, ама да питам за кисела...
Публикувано от: Ерин Брокович в ср, 05 яну 2005, 12:09
Нищо няма да му стане ако не яде!
И моят в началото /първите 2 седмици/ му се мръщеше, обаче сега по някой път чак трепери от бързане да го яде. :D
Правя му го така, в току що преварена 120 мл вода, разреждам адаптирано мляко, на слаб огън добавям чисто нишесте или с вкус на ванилия докато се сгъсти, за секунди става. После смесвам с 1/2 плодово пюре /независимо какво/ Хип или домашно. Не добавям захар. Изяжда го и пита за още.
А иначе можеш да разнообразяваш - различни каши, мляко с подходящи бисвити. Аз така го глезя малкия. В седмицата почти не повтаряме следобедната загуцка.
Между другото, на колко стана Кайо?


Титла: Извинявайте, ама да питам за кисела...
Публикувано от: MardiGras в ср, 05 яну 2005, 14:02
Кайо е на 7 месеца и половина... Ама ти гледам пак си сложила лентичката :wink:  :wink:  :wink: :-P  :-P  :-P  . А какви бисквити слагаш в кашата ако не е тайна?


Титла: Извинявайте, ама да питам за кисела...
Публикувано от: Ерин Брокович в ср, 05 яну 2005, 14:35
Сложих я, защото явно не е чак такъв проблем. Виновна. :(  :oops:
А бисквитите са обикновени май, свекърва ми ги носи, после ще видя марката и ще я напиша.


Титла: Извинявайте, ама да питам за кисела...
Публикувано от: Гизи в ср, 05 яну 2005, 15:17
По въпроса за киселите- продават се едни в пакетчета на Bioset, ако не се лъжа.  В едно магазинче на всяка покупка ми дават такова пакетче, вече имам поне десетина- мога ли да ги давам на Калина (5 мес.) или по- добре аз да си ги изкусам ? :lol:


Титла: Извинявайте, ама да питам за кисела...
Публикувано от: sladka hapka в ср, 05 яну 2005, 15:29
Преди време в друга тема ги нищихме киселите на Биосет. Аз лично не ги одобрих. Едно, че не са вкусни. Никой вкъщи не ги хареса, а ние ядем кремчета повече от бебето. Другото - аз взех "портокал" за сина ми (той е на 9 години, така че цитрусите не са проблем :D ), но се оказа, че има вътре овесено брашно. А на самия кисел пише - за деца над 3 месеца. Какви три месеца с тоя глутен! Така че, по-добре изчакай с готовите на Биосет. Не е проблем да се приготви кисел садаптирано мляко и царевично натурално нишасте + плодово пюре - много по-подходящо е за 5 месечно бебе, отколкото тия готови смески.


1