BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: immortel в нд, 22 окт 2006, 20:00Титла: Първи път на стоматолог?
Публикувано от: immortel в нд, 22 окт 2006, 20:00
Скъпи мами,кога според вас  е необходимо да поетим за пръв път зъболекарския кабинет и какви трикове сте ползвали за целта?


Титла: Re: Първи път на стоматолог?
Публикувано от: ♥♥рина в нд, 22 окт 2006, 20:03
Ами, аз мисля, че избият ли вече всички зъбчета, вече е хубаво да се ходи на профилактични прегледи при стоматолог. Аз лично Ива не съм я водила, но всяка година в градината идва една детска зъболекарка, плащаш левче и ги преглежда. Да чукна на дърво, засега проблеми няма.


Титла: Re: Първи път на стоматолог?
Публикувано от: Maverik999 в нд, 22 окт 2006, 20:10
Някъде из форумите четох , че е хубаво за първи път да се отиде на стоматолог между 18 и 24 месеца.
Относно как да забавляваме детето - не знам - предстои ни и на нас тази процедура. Успех!


Титла: Re: Първи път на стоматолог?
Публикувано от: nonchetoo в нд, 22 окт 2006, 21:37
Хубаво е дечицата да се водят на профилактични прегледи, при нас отлагахме това "удоволствие " дълго време при което се наложи  да лекуваме и някои от постоянните зъбки. 


Титла: Re: Първи път на стоматолог?
Публикувано от: Casey в нд, 22 окт 2006, 21:39
Според моят зъболекар, за първи път - на 3 години.


Титла: Re: Първи път на стоматолог?
Публикувано от: dimi_00 в пн, 23 окт 2006, 09:56
Мисля че между втората и третата годинка е добре да се направи преглед при стоматолог :)


Титла: Re: Първи път на стоматолог?
Публикувано от: Vache в пн, 23 окт 2006, 11:26
Според моята зъболекарка възможно най-рано... около 2-3 г. възраст. Това се прави, за да може детето да свикне с прегледите, а не да идем когато има проблем и да му причинят болка. Аз я заведох сега на 3 г. и половина. Важно е самият стоматолог да предразполага детето. Нашата лакарка първо я качи на стола и започна да я вози нагоре-надолу  :D После каза, сега ще ти обясня кое за какво е. Покза й огледалцето, после онуй острото. Каза, ти не се страхувай, че е остро, то служи да преброим зъбките. Искаш ли да ги преброим. Тя каза "Да" и зяпна... Така прегледа мина ОК. На едно местенце, обаче искаше да подсуши и да види по-добре. Взе приспособлението сето пуска вода и въздух и пръсна на ръката си. После каза на Александра да си даде ръчичката и да й направи вятър и на нея. Като се дръпна това дете и вика "Няма, страх ме е"  :mrgreen: Та това не даде да й направят само. Зъболекарката каза, че е добре да иден след 4 м. заради това петънце да го следи и детето да свиква с нея. Подари й едни лепкащи човечета с лента "Аз обичм моя стоматолог"  :mrgreen:  Така мина прегледа при нас. Определено детето не се страхуваше.. и каза, че пак ще дойде  :D


Титла: Re: Първи път на стоматолог?
Публикувано от: sia в пн, 23 окт 2006, 14:13
А знаете ли, дали стоматолога трябва да е със специалност детски или може какъв да е? Питам се защото се чудя къде да го заведа и къде да намеря детски стоматолог...


Титла: Re: Първи път на стоматолог?
Публикувано от: desitka79 в пн, 23 окт 2006, 15:05
Аз моята дъщеря е заведох за пръв път когато беше на 2 годинки.Беше просто профилактика.И така продължавам да си я водя редовно за профилактичен преглед.А и освен това мисля че от малка ще и изградя полезен навик да се грижи за здравето си и когато е здрава, за да избегне в известна степен и други заболявания


Титла: Re: Първи път на стоматолог?
Публикувано от: nia_r в вт, 24 окт 2006, 07:09
Синът ми беше на 2 и половина,когато за първи път го прегледа стоматологична сестра. Прегледът мина добре,той не протестира.
След половин година-преглед от зъболекар.Сигурно и той щеше да мине добре,ако изобщо бяхме успели да хванем сина ми в кабинета и да го сложим на стола...
На 3г. вече са доста хитри и сякаш е по-трудно да ги излъже човек...По-важното е,да случиш на добър зъболекар,който ще отдели достатъчно време на детето ти да се запознаят,а защо не-дори да поиграят,а междувременно и да му прегледа зъбките... :peace:


1