BG-Mamma

Деца => Бебета (общ) => Темата е започната от: niunia в пн, 30 окт 2006, 21:37Титла: Имам проблем с къпането.
Публикувано от: niunia в пн, 30 окт 2006, 21:37
Здравейте майчета.Имаме голям проблем с къпането.Дъщеря ми като види само коритото и започва неистов рев :crazyeyes: и изобщо не можеш да я накараш да седне.Пищи и се дърпа,абе ужас.едвам я изкъпваме набързо.Като беше малко бебе много обичаше да се къпе,лятото дори се къпеше в басейнче на терасата и и беше много хубаво.Проблемът започна от септември месец,но тогава я успокоявах с едно пате,а сега и то не помага.Търкам и телцето с една гъба и я беше много гъдел и настава голям смях,а сега не се смее.Вече от две седмици е почти невъзможно да я изкъпем,което не значи не го правя разбира се.Моля ви,помогнете ми :pray:.Скоро ще се наложи сама да я къпя и не ми е ясно как ще го правя.Мисля да пробвам да влизам с нея под душа,може да не и е толкова страшно.

П.П.Забравих да кажа,че не сме имали инциденти в банята и не съм я парила.А като я мия на мивката няма никакъв проблем,но няма как да я изкъпя там.


Титла: Re: Имам проблем с къпането.
Публикувано от: alessia в пн, 30 окт 2006, 21:43
Мисля, че е по-добре да не я насилваш да се къпе в коритото. Според мен с времето ще отмине този страх. Ние имаме абсолютно същия проблем и затова се къпем под душа. Само, че нашия душ е подвижен и не се мокрим кой знае колко. Но винаги влизаме по двама да го къпем, защото иначе се хлъзга на мозайката, а и когато се налага да му мием косата много се дърпа и трябва да се държи здраво.


Титла: Re: Имам проблем с къпането.
Публикувано от: niunia в пн, 30 окт 2006, 21:58
И нашия душ е подвижен,ама и от него я е страх.Все пак ще пробвам да си я гушна и да се пъхна с нея.


Титла: Re: Имам проблем с къпането.
Публикувано от: DreamNow в пн, 30 окт 2006, 22:40
Ние винаги сме имали проблем с къпането и колкото по-голям става и по-силен толкова по-трудно. Лятото се къпеше един период в детски басейн ама и той му омръзна. В момента го къпем веднъж седмично и само като спомена на мъжа ми, че  е време за къпане му става лошо. Давид е неудържим, двамата едва се оправяме и то дори не успаваме да го изкъпем като хората - мокрим го само и той нас. Изобщо не ми минава през ум да го къпя сама. Ще стои мръсен ако нямам помагач як мъжага. Това е - не мога да ти помогна, самата аз не виждам решение. Никакви изграчки и залъгалки не вършат работа - и той като вие като види коритото крещи на умрело. Иначе не прави проблем като му мия дупето в леген. Предполагам се плаши от вода по главата, не знам.


Титла: Re: Имам проблем с къпането.
Публикувано от: Ilenia в пн, 30 окт 2006, 23:48
Защо не пробваш да я къпеш в банята,но в коритото и постепенно да свикне с душа,щом сега я е страх от него.Може да й го дадеш да го подържи и да си поиграе,изобщо да го обърнете на игра.


Титла: Re: Имам проблем с къпането.
Публикувано от: niunia в вт, 31 окт 2006, 00:31
Аз точно там я къпя,в банята,в коритото с душа.Пробвах и да не е с душа,а с канчето да и поливам и пак същия ефект.


Титла: Re: Имам проблем с къпането.
Публикувано от: ketri в вт, 31 окт 2006, 00:42
Моята дъщеря от 7месечна я къпя в душ-кабината с подвижния душ.
Като по малка и тя ревеше много в коритото,и затова айде там с много гумени играчки и кофички.Сядахме доло и двете и тя докато играе аз си върша моята работа.И така свикна ,а сега не можеш я извади от там.


Титла: Re: Имам проблем с къпането.
Публикувано от: tanya_p в вт, 31 окт 2006, 09:02
Напълвах и коритото с разни шишетата от шампоани, кутията от хума и маска за коса и тя си ги разсипва и пълни. От душа още се стряска, гъдел я е. Най - много плачеше, когато и поливах косата, прочетох тук да слагам една хавлиена кърпа на лицето и тя спря да плаче, сега вече не е проблем къпането , но по онова време се бяхме отчаяли, целия блок разбираше, че я къпем.


1