BG-Mamma

Деца => Бебета (общ) => Темата е започната от: maia_sevova в пн, 10 яну 2005, 15:15Титла: С какво си играят едногодишните ви деца
Публикувано от: maia_sevova в пн, 10 яну 2005, 15:15
Давайте идеи. Моята дъщеря с нищо не се заиграва та си мисля че е време да и купя някоя друга играчка но каква.
Играем си по малко с топката зай я търкалям и тя ми я връща но бързо й омръзва, и с барабанчето е така. Има една свирка с клавишчета изобщо не предполагах че ще може да се справи с нея но тя учудващо свири с голямо удоволствие духа в нея и натиска клавишите и се радва че издава звука, сваля я и чака да и ръкопляскам после пак свири. Купих й книжка с животни но не я впечатли изобщо няма търпение да и показвам завърти я дав пъти през устата си и толкова. Инъче като легне по корем и разглеждаме едно списание с автомобили гледа гледа и като реши маха с ръка и аз обръщам страницата. Мислех да й купя кубчета но в този забутан град няма пластмасови кубчета има само дървени със цифри ....... Без да искам изобретих една играчка за която става бой като се съберат по вече деца в къщи - нанизах на една връвка опаковки от шоколадови яйца.
Много обича да я гушна и да тънцуваме заедно маха с ръце и крака едва я одържам.

Това е моят опит давайте вашите идеи. Ще ми е интересно с какво се занимават вашите деца на тази възраст. Предварително благодаря.


Титла: С какво си играят едногодишните ви деца
Публикувано от: мандариния в пн, 10 яну 2005, 16:00
Когато синчето беше на тази възраст почти не признаваше играчки. Единствено, когато сме навън буташе големите колички, камиони които имат педали или акумулатори. Особено ако са на друго дете - тогава са най-интересни; на своите не обръщаше особено внимание.

Иначе много обича (и до ден днешен :mrgreen: ) да ми "подрежда" шкафовете в кухнята - изважда всевъзможни посуди.

С играчките започна да се заиграва чак, когато наближи втората годинка. И откакто я навърши вече мога да кажа, че си играе с играчките.


Титла: С какво си играят едногодишните ви деца
Публикувано от: _kalina_k в пн, 10 яну 2005, 16:07
С празни бутилки от минерална вода, с празни туби от шампоани, балсами, кремове. С лъжици, черпаци, цедки. С пералнята и копчалъците й, с кантара ми. С обувките в коридора, със списания и вестници, с щипки за пране, понякога с играчки!


Титла: С какво си играят едногодишните ви деца
Публикувано от: luluto в пн, 10 яну 2005, 16:08
Аз пък точно дървени кубчета търсих едно време :thinking:  Нещо тия пластмаси не ми вдъхват доверие.......

Едногодишните дечица, обикновено не могат да си задържат вниманието дълго време и по- тази причина не се заиграват много сами.
Мойта щерка умираше за щипките за  пране, формички за крем карамел, пластмасови лъжици за сервиране и изобщо едни такива "специални" детски играчки :D
Помня, че обичаше да вози и бута разни неща на връвчиаца или пръчка. Също така хубава работа ни вършеше и добре запечатено шише от минерална вода, напълнено с разни шарени боклучета (по възможност да дрънка).


Титла: С какво си играят едногодишните ви деца
Публикувано от: csg в пн, 10 яну 2005, 16:16
Повечето деца до две и половина -три години не се заиграват за дълго време със собствените си или на други деца играчки.
Моята дъщеря е на една година и има куп играчки,да се скриеш в тях ,но до сега не съм я видяла да седне и да си играе с едно нещо поне 5 мин.Разгледа го ,удариго от тук от там и го хвърли,и идва ред на друга и така е по цял ден.Тя разхвърля играчки ,а аз прибирам отново.
Най-много се зайграва с една овца с която спи и с една книжка с разни животинки,но за книжката ме преследва за да и чета и да и казвам кое животно какво е.Така че търпение му е майката:-))


Титла: С какво си играят едногодишните ви деца
Публикувано от: iv100yanova в пн, 10 яну 2005, 16:17
На 14 месеца му купихме една голяма кола. Той лягаше върху нея и с крачета се бута на пода и се придвижва. После почна да прави катастрофи - с все сила я блъска в леглото или стената и колкото по-шумно - по-голяма радост  :twisted:
Сега има мотор и вече пада от него нарочно. Въобще сме по шумните игри.
Обича боклука - да рови, да вади консерви и кутии от сок и да ги нарежда в багажника на колата си.
Има и няколко ходещи и говорещи играчки, с които играе.
И списания с коли - показва всички коли една по една и вика бръм. Колите са ни малко мания  :multi:

И също от тези неща с формичките, дето се мушкат - почна да си играе с тях от преди годинка, но чак сега се научи да ги нарежда.

И също пистолет с онези стрелички дето се лепят (не знам как се казват), телефони - всякакви, намерихме един GSM, като истински, само той заменя истинските засега.


Титла: С какво си играят едногодишните ви деца
Публикувано от: gal4e в пн, 10 яну 2005, 16:19
Моето е момченце обаче все пак да кажа - с рингове (които се нанизват един след друг), с кръгли чашки от които се прави кула или пък се слагат една в друга, бръмчи с автомобилчета, с конструктор, на който елементите вътре са пълни с нещо дрънкащо и много лесно се прави кула с тях, с музикални играчки на които им се натискат копчетата и свирят, с разни работи, които могат да се слагат едно в друго, рита топка с краче, гледа книжки, обаче не изчаква обясненията, танцува на музика. Това е за играчките. Освен това играе с бурканчета, лъжички, пластмасови и дървени прибори, шишета от мин. вода, списания.


Титла: С какво си играят едногодишните ви деца
Публикувано от: ale_x_andra в пн, 10 яну 2005, 16:22
Криси има един плюшен Мечо, когото тя храни с лъжица, дава му да пие вода, гушка го и го приспива, пее му, кара му се, а понякога за разнообразие му бърка в очите  :); обича да играе и с въртележка с три клоуна и една костенурка, която се дърпа за връвчица и си клати главата :) ; " чете" книжка с картинки "Животните на двора"...
Това са ИГРАЧКИТЕ, с които тя играе.
Но основно си играе с: рекламни брошури, пластмасови и картонени кутии, тефтери, лъжици, кутийки от крем или шишета от шампоан, дистанционното на ТВ-то, клавиатурата, пластмасови бутилки, в които има копчета или стотинки и вдигат шум, панделки, ластичета за коса...  :D


Титла: С какво си играят едногодишните ви деца
Публикувано от: Памполина в пн, 10 яну 2005, 18:09
Съни е на 13 месеца и най-обича да си играе с балони, топки разни, търкалото му за прохождащи, има и патица с 3 патенца, които се нареждат на гърба й. Както и да изважда и прибира обратно разни дребни играчки в чантичката от обувките му "Колев".
Много обича да играе с легени, шишета, обувки, чорапи. Да отваря и затваря шкафовете, да пипа на мама кремчетата и гребените.


Титла: С какво си играят едногодишните ви деца
Публикувано от: Дренка в пн, 10 яну 2005, 18:22
Топка,  коте, което се върти и мяука.Има едно такова- като фуния, вътре пуска малки топки, а отгоре  реди рингове( счупи го  вече). Толкова за играчките. Иначе обича  дискети, CD-та, лъжици, купи...


Титла: С какво си играят едногодишните ви деца
Публикувано от: Honda в пн, 10 яну 2005, 18:38
Цитат на: _kalina_k
С празни бутилки от минерална вода, с празни туби от шампоани, балсами, кремове. С лъжици, черпаци, цедки. С пералнята и копчалъците й, с кантара ми. С обувките в коридора, със списания и вестници, с щипки за пране, понякога с играчки!

Все едно съм писала за Ели :lol:  :lol:


Титла: С какво си играят едногодишните ви деца
Публикувано от: Honda в пн, 10 яну 2005, 18:40
Иначе също обожава да си играе с колички, да бута и да се вози на "камиончето си", да скача на надуваемия замък. Но предните дето калина-к ги е изридила са ни фаворитите :lol:  :lol:


1