BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: kaleia в вт, 07 ное 2006, 11:05Титла: Не иска да пие вода?
Публикувано от: kaleia в вт, 07 ное 2006, 11:05
 Моето бебче е точно на два месеца и въобще не иска да пие вода, било то с захар или без!И аз много се притеснявам и даже постоянно и бутам шишето в устата, само и само да си пиине поне малко, но за съжаление резултата е РЕВ!Най - много пие по 10 -20 мил. на ден, което е много малко!Какво да правя, има ли рецепта за интерес към водата?


Титла: Re: Не иска да пие вода?
Публикувано от: Dobi81 в вт, 07 ное 2006, 11:09
не се притеснявай, и моя юнак не иска а сме почти на 7 месеца, ако кърмиш на поискване няма проблем, не насилвай бебчето, вода почвай да даваш като започнете със захранването, аз давам или с лъжичка или от чашка, вече почваме да се учим да пием от чаша


Титла: Re: Не иска да пие вода?
Публикувано от: mama nely в вт, 07 ное 2006, 11:10
Не се излагай мамче не мъчи бебето.Ние сме на 4м. и не знае вкуса на водата.


Титла: Re: Не иска да пие вода?
Публикувано от: pearly в вт, 07 ное 2006, 11:35
Не иска да пие, защото просто няма нужда!  :D Предното мляко задоволява жаждата му. А за водата има доста теми. Като ги прочетеш, сама ще се откажеш да даваш.   :bouquet:


Титла: Re: Не иска да пие вода?
Публикувано от: ol4eto в вт, 07 ное 2006, 11:39
Почти на 6м сме и никога не сме били любители на водата. Давай му колкото може повече да суче и не се безпокой. Всяка глътка вода е равна на една по - малко кърма(калории, антитела и пр.) :peace: Прочети в библиотеката, има много по въпроса.


Титла: Re: Не иска да пие вода?
Публикувано от: Atrakcia в вт, 07 ное 2006, 13:12
Божидар започна да пие вода около 5-6 месец. Явно не му е нужно на детето пиенето на вода-набавя си от кърмата.


Титла: Re: Не иска да пие вода?
Публикувано от: daisy_st в вт, 07 ное 2006, 13:22
Това не трябва да те притеснява.Кърмата напълно задоволява нуждите на бебето.
А захар-след годинка се предлага.


Титла: Re: Не иска да пие вода?
Публикувано от: lian в вт, 07 ное 2006, 13:39
Мойто бебе едва от вчера започна да пие вода  :mrgreen: и то по има няма 5мл!


Титла: Re: Не иска да пие вода?
Публикувано от: Mila84 в вт, 07 ное 2006, 14:24
Аз да си призная вода не съм предлагала.В родилния дом исках през цялото време бебка да е до мен  и шишетата които носеха с глукоза не и ги давах.Още повече че имаха огромни дупки.Вкъщи предлагах два дена чай за колики и като видях,че не помага и повръща го спрях
сега сме само на кърма и на поискване и ако ни видиш паммперсите ....  :crazyeyes:.Колкото и когато иска бебка това е най-важното  :peace:


Титла: Re: Не иска да пие вода?
Публикувано от: Solar Wind в вт, 07 ное 2006, 17:36
Изобщо да не те притеснява това. Детето няма нужда от вода. Нали си го кърмиш - това е достатъчно  :peace:. Сина ми пропи вода някъде след 7-8-я месец, когато вече имаше въведени 2 твърди хранения. А за захарта съм абсолютно против  :naughty:.


Титла: Re: Не иска да пие вода?
Публикувано от: Kayabo в вт, 07 ное 2006, 17:43
Хем знаех,че вода не се дава,ама се вързах,че има връзка между недаването и млечницата и мъчих Бо първия месец,уж само за изплакване  newsm78.А пък то горкото се лъжеше :banghead:


Титла: Re: Не иска да пие вода?
Публикувано от: galina-p в вт, 07 ное 2006, 19:26
За да успокоя всички ще кажа, че моят син пропи наистина вода след едната годинка  :lol:  :2thumbsup: .При кърменето на поискване то просто няма нужда.В един момент той просто сам си потърси вода.В началото и аз не знаех,и бях питала лекаря си,каза ми че щом е на кърма и си пълни нормално памперса всичко е "ок"


Титла: Re: Не иска да пие вода?
Публикувано от: mousy в вт, 07 ное 2006, 19:35
Не съм давала вода досега /не искаше/ и млечница не сме имали, благодаря на Господ!
Сигурно отвсякъде те укоряват, че като не даваш вода, детето ще се обезводни... ;-) Няма страшно, ако поема достатъчно кърма и мокри памперсите!


Титла: Re: Не иска да пие вода?
Публикувано от: baileys в вт, 07 ное 2006, 21:25
Явчо все още  не пие вода  :whistle:


Титла: Re: Не иска да пие вода?
Публикувано от: Мери в вт, 07 ное 2006, 21:58
Дъщеря ми пропи вода на година и половина. Предлагала съм винаги, първите 6 месеца веднъж седмично, след това по-често, но така и не пожела. Това лято явно беше готова и явно кърмата не и беше достатъчна и започна да пие по малко водица.
Така че нормално е да ти отказва детето, не се тревожи! Доказано е че до 6 месечна възраст не е необходимо да се дава вода на кърмено бебе!


Титла: Re: Не иска да пие вода?
Публикувано от: MammaEli в вт, 07 ное 2006, 23:11
Синът ми още не е пропил вода (пийва по 2-3 глътки, ако види, че аз пия, но иначе не проявява интерес). Предлагам му като се сетя. Ами като не ще, значи няма нужда ;-)
От 7 месечен му предлагам вода (започнах след захранването) и от тогава само предлагам ли предлагам. Лятото по време на жегите пийваше по някоя друга глътка, но пак си предпочиташе да се залепи за мен и да си суче.
Няма рецепта за интерес към водата :lol: Имай доверие на бебчето си :D Това, от което сега се нуждае то, е млекцето на мама.  Водата само би запълвала стомахчето му с ненужна течност за сметка на безценното млекце. Кърмата съдържа над 80% вода и ако позволиш на бебчето да суче, винаги когато поиска, няма да имаш грижи за водата (както и притеснения за количеството кърма впрочем) :D


Титла: Re: Не иска да пие вода?
Публикувано от: yanitsa_s в вт, 07 ное 2006, 23:15
ние се кърмихме 10 месеца и кейти не пийна и капка вода. отказваше, когато и да й предлагах. накрая се отказах. ако се кърмите, детето си задоволява нуждата от вода.
ние дори в момента въпреки, че е на твърда храна, не пие повече от 50 мл на ден вода или сок.
така че не се притеснявай. детето няма да се остави да е жадно.


Титла: Re: Не иска да пие вода?
Публикувано от: immortel в вт, 07 ное 2006, 23:52
Моето Ани не е пило вода до годинката,щото изцяло го кърмих.Не се тормозете с тая вода,то си знае бебчето какво иска...


1