BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: terimeri в сб, 18 ное 2006, 01:16Титла: Как се предпазвате от забременяване-спирала?
Публикувано от: terimeri в сб, 18 ное 2006, 01:16
Как се предпазвате от забременяване докато кърмите. Лекарят ми предложи спирала, но много ме е страх! :( Беба е на 4 месеца и не знам до кога ще мога да я кърмя, надявам се по-дълго! А мъжът ми не му харесва с презерватив...


Титла: Re: Как се предпазвате от забременяване-спирала?
Публикувано от: hedra в сб, 18 ное 2006, 09:29
Ако те е страх от спиралата (за което напълно те разбирам, моят опит със спиралата е еднозначно негативен и никога повече не бих рискувала да си сложа), има и други варианти - разните глобулки и свещички например. Има и противозачатъчни само с прогестерон, които стават за кърмачки.


Титла: Re: Как се предпазвате от забременяване-спирала?
Публикувано от: Aila в сб, 18 ное 2006, 09:57
  Да и мен ме интересува въпроса? Може ли да кажете имена на тези противозачатъчни и дали наистина някой ги е ползвал  и стават за кърмачки. Някъде бях чела че може да доведат до намаляване на кърмата, но предполагам е ставало въпрос за нормалните противозачатъчни.
   Засега ползвам метода на Хедра  :) с кърменето, но от отговорите на мамите в моята подобна тема доста ме наплашиха и май ще сприрам скоро да рискувам, така че трябва алтернатива  :)


Титла: Re: Как се предпазвате от забременяване-спирала?
Публикувано от: hedra в сб, 18 ное 2006, 10:04
Церазет - тези, които са само с прогестин, не водят до намаляване на кърмата (а може даже леко да я увеличат при някои жени - същият ефект имат и хормоналната спирала Мирена и инжекциите Депо-провера (инжекциите ги няма в БГ, доколкото знам), всичките са на базата само на прогестин). Но въпреки всичко много лекари се колебаят да ги препоръчват на майките - все пак са хормони, а кърменето е деликатен процес. За да сме обективни обаче - одобрени са от ААР за употреба при кърмещи майки, така че крайното решение е на майката.
Иначе обикновените противозачатъчни съвсем твърдо не стават - естрогена намалява количеството и променя състава на кърмата, така че е но-но.
Фарматекс - глобулите и крема - стават без ограничения, също както презервативите.


Титла: Re: Как се предпазвате от забременяване-спир&
Публикувано от: la_chiquita_linda в сб, 18 ное 2006, 15:09
ох това е сложен въпрос и за мен.до сега ползвах  свещичките и вагиналните хапчета на фарматекс ама чесно да си кажа не съм доволна.става едно такова лигаво желирано :bad-words:.незнам при другите как е но на мен не ми харесват.сега сме на презервативи.само изчаквам още седмица да станат 4 месеца от раждането и припкам за спирала.изглежда ми най-удачно.навила съм се вече.ама ти както си решиш :naughty: :naughty:


Титла: Re: Как се предпазвате от забременяване-спирала?
Публикувано от: Stansi в сб, 18 ное 2006, 15:23
Аз съм ЗА спиралата :peace: Сложих си я преди 3 месеца(значи малкият е бил на годинка някъде) и съм много доволна. Е, цикълът ми е все така много нередовен, но това се влияе и от кърменето. Преди това се използвахме презервативи с мъжа ми. Аз имам някаква алергия към разни свещички и глобули и въпреки че опитах, резултата от тях не ми хареса, затова се спрях на варианта спирала. Освен това хапчетата могат да доведат и до проблеми. Обикновени анти-бебе хапчета пиех преди да забременея и много ми помогнаха, но да си кажа честно, доста се наплаших от набъбващите теми за хапчетата и рака и се отказах от този метод на контрацепция. И все пак решението си е на майката, така че тя сама трябва да намери оптималния вариант 8)


1