BG-Mamma

Здраве => Детски здравословни проблеми => Темата е започната от: iskrica_nadejda в ср, 22 ное 2006, 12:15Титла: ПЪРВА ПОМОЩ за деца!Баба каза така!Лекарства - дозировки , странични ефекти!
Публикувано от: iskrica_nadejda в ср, 22 ное 2006, 12:15
Тема:
ПЪРВА ПОМОЩ за деца... >>> (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=107136.0)
Автор: Free Soul
 


Покрай една тема за гълтането на езика при дете и закъсняла Бърза помощ, открих систематизирано, сбито инфо за помощ при задавяне, захласване и т.н.
Дано не ни се случва, но добре е да имаме представа какво да правим:

Стоп паника (http://consult.speednetbg.net/fs/html/noii_iaieea.html)Тема:
Баба каза така ...  >>> (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=54567.0)
Автор: Safo
 Здравейте, мили мами!
След като обменихме опит за лекарствата, който даваме при простуди, предлагам да си обменим и малко бабини рецепти, които макар и да са от едно време действат безотказно. Нали нас са ни лекували така?
За водниста хрема аз правя капки от лук - настъргвам 1 глава лук и я прецеждам през памук и цедка, след това добавям същото количество преварена вода и капя по 1-2 капки в носа. Ако хвана навреме хремата, действа много бързо.
Е хайде, вие сте ...

Капките имат трайност около 6 часа. Слагат се на 2-3 часа и не са подходящи за деца под 1 година.
Тема:
Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ... >>> (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=116033.0)
Автор: XuTkO 
 


Интересувате се за правилната дозировка на лекарството ,какво е действието му ,  страничните му ефекти , взаимодействието му с други лекарства и храни.Задавайте въпросите си в тази тема относно лекарствата които Вие (родителите) и Ние (децата) приемаме. Ще се постараем да отговорим пълно и ясно.


П.С. Задавайте по възможност конкретни въпроси за конкретни лекарства !

Надявам се че ще сме ви полезни!  Обърнете внимание на това, че избора на медикамент и конкретната дозировка се изписва от лекар!!!

  Тази тема тук е само с цел да изясни действието на медикамента, дозировката дадена от производителя, страничните ефекти и взаимодействията с други лекарства и храни.

  Не лекувайте сами децата си и вас!1