BG-Mamma

Здраве => Деца с увреждания и хронични заболявания => Темата е започната от: Svetl@na в ср, 22 ное 2006, 23:50Титла: Везико-уретерален рефлукс - операция или не?
Публикувано от: Svetl@na в ср, 22 ное 2006, 23:50
Здравейте ! Има ли сред майките някоя с детенце с тази диагноза, за да даде съвет на мои приятели. Детенцето е вече 5 годишно и от 6-месечно е с тази диагноза, но докторите препоръчват да не се предприема операция, а да се изчака да бъде израстнато  с възрастта. Детето често прави инфекции и се налагат лечения с антибиотици. Дали операцията не е по-добрият вариант? Моля ви, ако имате опит, споделете! Ако познавате такива дечица, споделете как са се оправили, моля ви! Благодаря на всеки, който ще ми съдейства!  Praynig

Бях пуснала същата тема в друг подфорум, но ме посъветваха да попитам тук. Простете ако я четете за втори път!


Титла: Re: Везико-уретерален рефлукс - операция или не?
Публикувано от: mumi в чт, 23 ное 2006, 09:58
Светлана здравей!
Сигурно си прегледала темата за проблеми на бъбреците и пикочните пътища. На тази или предната страница е. Има и още 2 стари теми. Сигурна съм, че ще намериш доста полезна информация. Ни пишеш каква степен е ВУР-а. Оперативна намеса е оправдана в 4 степен. Не мога да си представя, че толкова години не са предприели нещо ако ВУР-а е тежък. Идвали ли сте в София на прегледи? Ако не, не го отлагай! Има контактите на всички лекари, които могат да ти помогнат. Много майки са доволни от Доц. Минков, когато става въпрос за операции.


Титла: Re: Везико-уретерален рефлукс - операция или не?
Публикувано от: Svetl@na в чт, 23 ное 2006, 10:33
ВУР е втора степен. Питането не е за моето дете, а за детето на мои приятели, които не са в Бг и исках да ме посъветват майки от тук, защото детето е вече 5та година на антибиотик и за 5 години няма никаква промяна. Видях горната тема, но е много обширна и едва ли ще намеря време да изчета всичко. Ще посъветвам приятелите ми да се включат в горния форум и да обсъдят с другите майки. Благодаря ти!


1