BG-Mamma

Бременност и раждане => Бъдещи майки => Темата е започната от: mimi25bg в пн, 27 ное 2006, 14:11Титла: екстрасистоли и бременност
Публикувано от: mimi25bg в пн, 27 ное 2006, 14:11
Здравейте на всички! бих искала да споделя проблема си и се надявам да намеря майки с подобен проблем, за да ми кажат как са се справили!?! Бременна съм в 17 г.с., но от три седмици получавам екстрасистоли /прескачане на сърцето/, ходих по лекари и нищо конкретно-сърцето ми и здраво, а екстрасистолите продължават и то с по-голама сила. Толкова съм отчаяна, защото така човек не може да живее нормално. Пия бета-блокери, но и те не ми помагат. Моля Ви, ако някой е имал подобен проблем да сподели с мен как се е справил? Благодаря Ви предварително момичета!


Титла: Re: екстрасистоли и бременност
Публикувано от: hrisi1303 в нд, 10 дек 2006, 23:13
Здравей, аз получавам екстрасистоли отвреме на време, но си ги получавах и преди да забременея. Намери добър кардиолог и задължително направи ехокардиография. Нормално е през бременността да се натоварва повече сърцето и съм чувала, че е възможно да се появят такива симтоми. Всеки здрав човек ги получава, но не всеки усеща тези прескачания. Не се притеснявай, всичко ще е наред, но направи нужните изследвания. Всичко добро!!!


Титла: Re: екстрасистоли и бременност
Публикувано от: mile72 в пн, 11 дек 2006, 09:20
Здравей! С първата бременност получавах екстрасистоли и аз като теб ходих по лекари. Правиха ми кардиограма, холтер-24 часа и се установи, че няма патология, просто сърцето се натоварва повече заради засиленото кръвообращение. Тогава го отдадох и на многото килограми които качих(32 кг). Но някакси или аз свикнах с тях или може би те изчезнаха от самосебе си, но след 6 месец чувствително се разредиха. Сега с втората бременност отново имам същите екстрасистоли, покачването на килограмите е в нормата, даже и никак през първите 3 месеца, което ме навява на мисълта, че не е от килограмите. Забелязвам прескачанията за най-силни и интензивни след нахранване. Бяха ми казали лекарите да спя по възможност повече на лявата страна(свързано е куха вена, но не съм толкова компетентна да го обясня) Не мисля, че имаш повод за притеснение, но за твое успокоение направи консулт с кардиолог. Той най-добре ще прецени има ли повод за притеснение. Успех и лека бременност!  :bouquet:


1