BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: рени ІІ82 в пт, 15 дек 2006, 18:46Титла: Правилно ли се храним ?
Публикувано от: рени ІІ82 в пт, 15 дек 2006, 18:46
Здравейте мами ! Аз съм мама от 6 месеца и малко ,няма кой да ми казва как да се храним с бебчо ,педито ми е 34 набор и малко ми говори странни неща ,караме да му давам телешко ,аз кърмя и не искам да бързам чак с такива месърлаци .Ние ядем  в 9 кърма към 10 или 11 плодово ,всеки ден различни ,на обед през ден пилешко или пуешко с зеленчуци ,на следващия на обед само зеленчуци с полувин желтък, следобед пак плодово ,в 18 часа кърма  в 21 каша от банани или друга и си ляга ме през ноща до 6 сутринта кърмя поне 3 пъти и пак..........Правилно ли се храним липсва ли ни нещо в менюто или има ли излишно ? Кога се пие чай от шипки и кога се прави попара със сирене и сухар?


Титла: Re: Правилно ли се храним ?
Публикувано от: Слънцето в пт, 15 дек 2006, 19:09
Повече кърмене ви липсва. Нека опита от храната час след това.


Титла: Re: Правилно ли се храним ?
Публикувано от: INI в пт, 15 дек 2006, 20:38
започнах да давам попара като навърши 7 месеца, правя я с чай от шипки. според мен трябва да смениш храните в 18 и 21 часа, тоест в 18 каша, а в 21 кърмене. в кашата можеш да слагаш пресен плод. след зеленчуковото безмесно давай да си цока, защото без млекце е непълноценна храна. изчакай с попарата, в 10 кърми.


Титла: Re: Правилно ли се храним ?
Публикувано от: Edelia в сб, 16 дек 2006, 12:42
Бързичко сте стигнали до месата.. явно сте се захранили по-рано. Иначе, когато ние започнахме месни пюрета, педиатъра ни каза да не включваме свинско, останалите може да се дават - като се предпочитат в началото пуешко и пилешко.
Относно режима, след пюрето на обяд - месно или зеленчуково, следващото хранене - например в 15 часа, следва да е каша, и в 18 и в 21 /примерно/, да е кърмене.
От попара не мисля че имате нужда, защото тя би заместила и сутрешното кърмене, което според мен няма да е добре.
Нашия режим е такъв, плюс N на брой пъти кърмене на поискване  :D


Титла: Re: Правилно ли се храним ?
Публикувано от: ludmilana в сб, 16 дек 2006, 15:04
Аз съм от тези дето мразят правилата, таблиците и режимите. :twisted: :sneaky: newsm54  :cheeky025:  :superuu: :yesyes: newsm65
 Все още не съм заместила кърмене, а давам всякакъв вид храна между кърменията. Започнах след 6,5 мес с по няколко лъжички зеленчуково пюре, после каши/безглутенови/направени с кърма, после плодови пюрета, после месце/само домашно пиле добре сварено и пасирано го смесвам с каквото ми падне/, а от около месец-два започнах да давам всичко - супички, попарки, бисквитки, нишестета, кисели, грис и т.н.
Но денем въобще не се чудя какво е "правилно" да яде и какво не, давам каквото ми скимне...
Сигурно много майки ще ме порицаят, но Мъри е много жзнен и пухкав и аз се водя по неговите желания и за мен това е правилния вариант.
Поздрави от нас.


1