BG-Mamma

Здраве => Деца с увреждания и хронични заболявания => Темата е започната от: Деска в сб, 16 дек 2006, 19:20Титла: Има ли тук деца,които пият Ривотрил и как им се отразява той?
Публикувано от: Деска в сб, 16 дек 2006, 19:20
Здравейте,прекрасни мами на специални дечица! Дойде момента и аз да задам въпрос в този подфорум.
Големият ми син е на 7 г. и има полиморфни тикове,установени онзи ден от проф.Чавдаров. :(
Изписа ни Ривотрил,който ще се взема по схема и Пирамем.Само дето като прочетох листовката на лекарството и зяпнах.
Въпроса ми е към тези,чийто деца са пили или пият това лекарство да опишат имало ли е при тях странични действия и какви по-точно?Лекарят каза да го наблюдавам и ако не му понася ще го сменим с друго,но какво по-точно трябва да стане или да не стане,за да му се обадя?
Ами това е,страшно съм объркана и притеснена и ще се радвам,ако някой ме осветли по въпроса!
Желая на всички ви весели и спокойни празници ! :hug:


Титла: Re: Има ли тук деца,които пият Ривотрил и как им се отразява той?
Публикувано от: nonchetoo в сб, 16 дек 2006, 19:32
Здравей Деска, Преди две години моят син пиеше Ривотрил / пиеше го в продължение на 5г,/ ,Да си призная честно изобщо не му понасяше добре това лекарство , веднага ти казвам какво ставаше. Беше му предписано за епилепсия но непрекъснато му се виеше свят , залиташе ту на една ту на друга страна.Тогава той се взимаше със зелена рецепта което ще каже че си е чист наркотик / поне на мен по късно един мой близък лекар така ми го обясни/ , по късно проф.Чавдаров му го спря и предписа друго лечение включи ни и пирамем. Но и той не му подейства много добре от него пък ставаше много неспокоен , затова по мое усмотрение му го спрях*И започнах да му давам brain booster за мозъчната дейност.Всъщност пирамема беше предписан точно за това нещо на нас. Е това са само мой виждания може пък на други дечица да е подействало положително и някоя майка да пише.От мен засега чао.     newsm53


Титла: Re: Има ли тук деца,които пият Ривотрил и как им се отразява той?
Публикувано от: Катина в сб, 16 дек 2006, 21:41
Майка ми го пи години на ред.Едвам го спря.Това си е чист наркотик.Не е сигурна дали и помогна,но не можеше да го спре.Изключително опасно лекарство,но понякога е необходимо.Можеш да потърсиш и друго мнение на лекар преди да го почнеш.Ако НАИСТИНА се налага го почни но с едно наум.Ходили ли сте при Летвиненко.Той какво ви каза.


Титла: Re: Има ли тук деца,които пият Ривотрил и как им се отразява той?
Публикувано от: елена акманова в сб, 16 дек 2006, 22:09
Не зная нищо за това лекарство. За проф. Чавдаров съм чувала хубави отзиви като специалист. Не мисля, че ще се обиди ако потърсите и второ мнение. Щом имате притеснения може би трябва да го направите. Или поне да споделите притесненията си с лекаря. Помолете го да ви обясни как действа това лекарство, какви са предимствата и недостатъците му. Така ще можете да вземете информирано решение за детето си. Желая ви успех. Дано всичко се нареди по най-добрия начин.   :hug:


Титла: Re: Има ли тук деца,които пият Ривотрил и как им се отразява той?
Публикувано от: пухче в нд, 17 дек 2006, 15:04
Дъщеря ми пи ривотрил в продължение на месец.Още в самото начало на приема(започва и се спира по схема),започна да се лигави много, към средата на месеца се отпусна и стана като парцалче.Тя е много малка и не може да каже дали и се вие свят,но като цяло изглеждаше много зле ,отнесена сякаш не е тук.След като го спряхме напълно за не повече от седмица, запона да се смее,плаче да изразява чувства, нещо което цял месец не я бях виждала да прави.С тези лекарства е така опитват,лекарите докато намерят подходящо за детето.Чувала съм,че има деца на които не се отразява зле,дори напротив помага.А иначе на всички лекарства за мозъка пише такива неща, че да ти настръхне косата.Само се моля да не се появяват странични ефекти при детето


Титла: Re: Има ли тук деца,които пият Ривотрил и как им се отразява той?
Публикувано от: galq в нд, 17 дек 2006, 23:04
Здравейте!
Синът ми е на 5 години и пи Ривотрил 4 месеца. Веднага стана по- буен. Струваше ми се, че тази химия не му даваше мира. Изписаха му го във Варна, но в София д-р Христова веднага му го спря и имаше голяма разлика. Ние лекуваме симптоматична епилепсия. Успех!


1