BG-Mamma

Деца => Нашите деца от 1 до 6 години => Темата е започната от: menada в вт, 19 дек 2006, 17:40Титла: Има ли смисъл да ходи на ясла вече?
Публикувано от: menada в вт, 19 дек 2006, 17:40
Дъщеря ми навърши 2 г. през септември 2006г. Късно ли е вече да я записвам на ясла като подам молба на 3 януари 2007г.? То ще трябва едновременно и за градина да подаваме, но там евентуално ще я вземат чак през септември когато навършва 3 г. А дотогава? newsm78 Ползвах 2 г. отпуск по майчинство и 3 месеца натрупан платен отпуск за последните 3 години. Кой ще я гледа, ако се наложи да почна работа. Бабите са в града, но и те работят. Гледачка не мога да си позволя. А малката има нужда да контактува с деца. Засега съм си пуснала неплатени, но като се озъбим със семейния бюджет? :mrgreen: Не ми се връща на старата работа, защото нещата се промениха много там организационно и не за добро. Искам да си потърся нещо друго.
Моля, дайте ми съвет. Дали изобщо ще я вземат в някоя ясла и кога най- рано биха могли. Ако имате инфо за ясли и градини във Варна и условия за прием - драснете някой ред. Живея меду Пикадили-център и ХЕИ - Варна.


Титла: Re: Има ли смисъл да ходи на ясла вече?
Публикувано от: Дренка в вт, 19 дек 2006, 17:56
АМи зависи от яслата... НА мен директорката на ОДЗ 2 до последно ми казваше, че ще приеме дъщеря ми първо в яслата. Родена е в края на декември и ства дума за годината в която навършва 3. И така- малко преди да излязат списъците, казала на мъжа ми, че такива деца не ги предвижда за ясла......

НА теб в райина ти е Ян Бибиян- говори с директорката най- добре!


Титла: Re: Има ли смисъл да ходи на ясла вече?
Публикувано от: Katelina в вт, 19 дек 2006, 23:15
Зависи си и от детето и от яслата. Ако нямаш избор ще я пуснеш. Аз пуснах, т.е. пробвах да я пусна на 2.5г. на ясла. Ами какво да ти кажа, умря от скука, като я взимах ми казваше че няма с кой да си говори, че са само бебета и или ги чакала да се нахранят или да ги преобуят или да слезат по стълбите и т.н. Спрях я.


Титла: Re: Има ли смисъл да ходи на ясла вече?
Публикувано от: Mama_Nana в ср, 20 дек 2006, 08:34
В яслата вниманието е повече. Помагат им за всичко - хранене, тоалет и т.н. В градината трябва да е по самостоятелно  и се предполага, че е усвоило навици от яслата. Прецени "нивото" на детето.


Титла: Re: Има ли смисъл да ходи на ясла вече?
Публикувано от: valval в ср, 20 дек 2006, 16:44
До колкото знам в яслите не ги приемат всички деца на куп - два пъти в годината /както в градината/, така че няма причина да не подадеш молба. Може да я приемат и зимата или пролетта. Най-добре отиди сега или няколко седмици след първоначалнта еуфория по подаването на молби, за да говориш с директорката


1