BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: rosi68 в сб, 23 дек 2006, 00:34Титла: Бактерия в урината на бебе
Публикувано от: rosi68 в сб, 23 дек 2006, 00:34
Моля , кажете ми !
Какви са тези бактерии- след направена стерилна посявка в урината на 9 месечното ми бебе има Pseudomonos /мисля, че така се казва бактерията/- от какво се получават и задължително ли е да се пие антибиотик. Направиха ни и антибиограма.
Възможно ли е бактерията да е около пишлето на бебо, тъй като преди месец педито ни каза да мажем с мехлем Diprozone за постепенно отлепяне на кожичката. Като че ли оттогава започна някакво зачервяване  и си мисля да не е от там бактерията. Днес имаше температура 37,3 . Възможно ли е да е от това или е от друго/миналата седмица имахме проблем с ухото и пихме антибиотик, но температурата беше спаднала още на втория приемм на АБ/


Титла: Re: Бактерия в урината на бебе
Публикувано от: teta beta в сб, 23 дек 2006, 09:38
Ще споделя моят опит след изолиране на бактерии в урината:потърсих веднага съвет на дет.нефролог, който се оказа доста меркантилна личност и натъпка детето ми с антииотик/дано не си от варна защото това е доц.Близнакова-мами от варна не и се доверявайте,а търсете друг специалист/ ,а в урината пак имаше бактерии.
Свързах се с друг дет.нефролог в София след като обясних какъв е проблема той искаше възможно най-скоро да го посетим и ни пое:първото нещо,което направи беше да отлепи кожичката на члена и направо ахна.Цялата главичка беше покрита с налепи от смегма/това са бели налепчета които се махат като се почистят с тампон с риванол/,след.това трябваше да направим урография/това е снимка на пикочния мехур и пикочните пътища с контраст, за да се види дали ими някакъв дефект /При нас се оказа че имаме везико уретрален рефлукс т.е връща се урина нагоре към бъбреците.
Това беше при нас.Моят съвет е да се консултираш с дет.нефролог и да се оголи главичката,но също от лекар,за да прецени какво да правите.
Ако искаш да питаш още нещо по-конкретно пиши на ЛС.
УСПЕХ     


Титла: Re: Бактерия в урината на бебе
Публикувано от: Bubbii в пн, 25 дек 2006, 13:06
Бих те посъветвала да вземеш нова стерилна урина, НО 1 - прави се тоалет с калиев перманганат - светлорозова вода. 2 - урината не се взима с колектор, памук и т н, а се хваща средната струя в серилно шишенце. Ако резултатът е с бактерии потърси НЕФРОЛОГ, само нефролог може да даде адекватно лечение. Бактериите са много упорито нещо, може и да са показател за нефрологични или урологични проблеми /дано при вас няма такива/.
Желая ти успех!


Титла: Re: Бактерия в урината на бебе
Публикувано от: Н а т и в пн, 25 дек 2006, 23:19
Възможно е пробата да е замърсена. Както вече са те посъветвали - пусни нова стерилна урина, като преди това направиш много добър тоалет на детенце.
Когато има бактериална инфекция, урината става по-мътна, а и миризмата се променя, тъй че отсипи в някакъв прозрачен съд и я погледни.


Титла: Re: Бактерия в урината на бебе
Публикувано от: Маги ДС в пн, 25 дек 2006, 23:50
Дъщеря ми имаше Псевдомонас, когато беше на 6 месеца. Изследването се счита за достоверно, когато се вземат три дни поред урина и има наличие на бактерии във всички проби. Спукаха ни от антибиотици - сменихме 4 вида, но бактериите си седяха упорито там. Накрая ни пратиха със съмнение за увредени бъбреци в Института по педиатрия в София при детски нефролог. Оказа се, че детенце има срастване на малките срамни устнички и инфекцията е съвсем на изхода - там "живееха" бактериите. Заведохме малката при детски гинеколог в МД - д-р Сираков, който коригира срастването и ни изписа мехлемче. Като мина 1 месец след манипулацията, направихме изследване пак на 3 поредни урини и бактерията я нямаше в нито една от пробите. Трябва да търсите причината за бактериите, напълно възможно е пробата ви да е била замърсена, само не се притеснявай - всичко ще се оправи.


1