BG-Mamma

Деца => Нашите деца от 1 до 6 години => Темата е започната от: vesi@ в чт, 04 яну 2007, 13:34Титла: За яслата...
Публикувано от: vesi@ в чт, 04 яну 2007, 13:34
Мами как свикнаха децата ви с яслата.Моето момченце е на 11 месеца и днес подадохме молба за ясла от 01.06.Тогава той ще е на 1годинка и 4месеца.Мислите ли,че е твърде малък да го пускам.Още не ходи,но се надявам скоро да стане,не се харани сам и е с памперс.Чудя се дали ще му обърнат внимание.Исками се да го пусна лятото,за да избегна вирусите,които започват есен.Споделете опита си по този въпрос и ви благодаря предварително. newsm78


Титла: Re: За яслата...
Публикувано от: reflex в чт, 04 яну 2007, 13:42
Дъщеря ми тръгна на година и 5м.Адаптацията продължи час и половина (няма грешка);моето мнение е,че тя (почти) не зависи от възрастта на детето.
За хранене-ще го хранят,памперсът не е проблем за тях,а дали ще му обръщат достатъчно внимание никой не може да каже предварително.Дано попаднеш на свестен персонал.


Титла: Re: За яслата...
Публикувано от: new* в чт, 04 яну 2007, 13:44
Моето тръгна на 1 г. и 6 месеца. И то беше с памперс, не ядеше самО и т.н. ... бебе си беше. Нямам никакви оплаквания откъм гледане (поне не съм разбрала, ако е имало нещо), гледаха я, сменяха й памперса, хранеха я (така твърдяха), но болестите й дойдоха в повече и я спрях след 6 месеца ходене по мъките. Постоянно беше болна. Рекордът й по ходене е 2 седмици без да я спирам.
Плака първите 2 седмици като я оставях там. После спря, даже едва я удържах да й сложа пантофките сутрин, преди да влезе вътре в групата си. Не ми казваше "Чао", врътваше задник и връхлиташе вътре. Психоложката ми каза, че си имала приятелка :roll:.

Не се притеснявай, как ще я гледат и дали ще свикне... и ще я гледат, и ще свикне..., но с болестите не знам - дано не я хващат много :peace:.


Титла: Re: За яслата...
Публикувано от: Ianika в чт, 04 яну 2007, 21:08
Дъщеря ми е на 1 и 8 м. и все още пикае в памперс защото неможем да се аучим на гърне.Мисля март или април да я запиша на ясла ,но се притеснявам за болестите  :( тъй като тя и най малкият вирус го лепва, колкото и да се опитвам да я гледам идеално , тя през два месеца се разболява и сме на антибиотик.Много е палава и немога да си представя да я гледам още 1 година в къщи докато започне да ходи на детска градина.УУУУФфффф просто незнам как да постъпя  :ooooh: освен да я запиша и да пробвам да видя как ще е , а относно контактите не се притеснявам толкова защото тя е много контактно дете а още повече като има деца и играчки.


Титла: Re: За яслата...
Публикувано от: ембрион в чт, 04 яну 2007, 21:13
Дъщеря ми тръгна на ясла като навърши една година. Тя е родена на втори януари, а  след няколко дни беше на ясла. Адаптацията стана много бързо. Тя още не разбираше и много бързо свикна с режима и хората там. А що се отнася до болестите, то те са неминуеми, но  всичко си дойде на мястото много бързо:)


Титла: Re: За яслата...
Публикувано от: .svetlanka. в пт, 05 яну 2007, 18:59
Дани тръгна на ясла на 1,5г. Трябваха му две седмици, за да посвикне с обстановката и два антибиотика, за да свикне с "градинския сопол".  :lol: Но пък разликата е огромна - храни се сам, пробва да се облича, въобще станал е самостоятелен. А преди това и в тоалетната ходех с него. Затова ако мислиш, че детенцето ти е готово за ясла, давай!  :hug:


Титла: Re: За яслата...
Публикувано от: Garnet в пт, 05 яну 2007, 21:11
и аз ще го давам на 1 и 4 месеца и се надявам да няма проблеми най-вече с болестите


Титла: Re: За яслата...
Публикувано от: Алхамбра в пт, 05 яну 2007, 21:26
Аз също много се колебая.Хем искам да я дам на ясла,хем не искам...но като гледам какъв бяс е станала все повече осъзнавам че и ма нужда от игра с връстници  :( Така че май скоро и аз ще я дам.
Аз бих ти препоръчала да го дадеш,а ако видиш че не става отложи.
Самото детенце ще ти подскаже   :peace:


Титла: Re: За яслата...
Публикувано от: zoisiqna в пн, 08 яну 2007, 09:33
И аз се замислям за ясла.Малката е на 1 година.Мисля, че готова за ясла.Тя е много контактно дете, а и по принцип съм за яслите защото такива игри и контакти с други деца в къщи не мога да и осигуря.Обаче много се страхувам от болести.Всички мои познати ми казват, че когато тръгнат на ясла или детска градина децата са постоянно болни.Много ме е страх.Лятото бяхме лепнали оня гаден вирус разстройство и повръщане, чак до болница стигнахме.Затова още не мога да взема решение. newsm78

Титла: Re: За яслата...
Публикувано от: mimeto79 в вт, 09 яну 2007, 14:18
Здравейте мами,
моята дъщеря тръгна на ясла на година и 7 месеца, като преди това не беше боледувала сериозно, за адаптацията нямаше много проблеми, но болестите ни разказаха играта  :cry:
След два месеца ходене по мъките, антибиотици, проблеми с болнични и т.н. я спрях, в момента се редуват баба й (за съжаление много далече в Айтос) и една приятелка да я гледат.
Не съм я отписала още, задава се един период след две седмици да няма кой да я гледа за около месец и ми настръхва косата, че на втория ден пак ще е болна. :thinking:
Обаче има нещо друго - вече като е на почти 2 години се чувствам някакси по-спокойна да я оставя, тя вече говори, справя се много добре сама с ядене, ходене на гърне и даже обличане и събличане  :D
Ви преценявайте, но не правете грешката като мен първо да почнетте работа и после да дадете детенце на ясла, трябва да е обратното, за да може то да свикне в яслата, пък после тръгвайте на работа, това е моя съвет, успех!  :hug:


Титла: Re: За яслата...
Публикувано от: galaMa в вт, 09 яну 2007, 15:22
Ще свикне Аз дадох малката на 1 и 1м. свикна по-бързо от по-големите.


Титла: Re: За яслата...
Публикувано от: milenka в вт, 09 яну 2007, 15:27
Синът ми ходи на ясла точно от същата възраст - 1г4м. Не е малък. Не е проблем това, че е с памперс, че не се храни и облича самостоятелно. Проблем са само болестите. Подсигури си няколко месеца в началото да има кой да го гледа като се разболява.


1