BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: BIK в чт, 27 яну 2005, 13:00Титла: да направя кашата с кърма- как обаче?
Публикувано от: BIK в чт, 27 яну 2005, 13:00
Момичета здравейте,

Извинявам се за въпроса, но при търсачка „каша” се появиха над 300 резултата. Днес отново бяхме на лекар и за пореден път сме с „алергия към белтъка на кравето мляко”. Започвам от днес да му давам каша на Фризокрем – ориз и царевица. Но имам питанка там има указание за приготвяне с адаптирано или обикновено мляко. Лекарката ми каза да направя кашата с кърма? Как става номера – директно се изцеждам и разбърквам кашата ли? Знам, че не мога да затоплям кърмата и тем подобни, защото няма полза от това. Или да я направя с вода?
Дайте идеи   :idea:


Титла: да направя кашата с кърма- как обаче?
Публикувано от: .Ели. в чт, 27 яну 2005, 13:10
С кърма не съм правила кашата, но според мен спокойно можеш да я приготвиш с вода и да дадеш на детето да суче преди и след нея.


Титла: да направя кашата с кърма- как обаче?
Публикувано от: sladka hapka в чт, 27 яну 2005, 13:11
Кърмата си има температура от 36 - 37 градуса. Убедена съм, че затоплянето й пак до тази температура не е убийствено за намиращите се в нея антитела. Затова като правя инстантни каши, я затоплям на МВ много леко (броя до 10, щото нямам таймер), ако не е стигнала телесна температура, пак до 10 и т.н., тогава слагам сухото вещество и бъркам.

С домашните каши процедирам така - сварявам във вода зърното или ядките, някои от тях захлупвам за да набъбнат още, накрая отцеждам добре водата и добавям кърма. В началото пасирах всичко, сега само някои варива. Кърмата я дозирам на око, защото зависи от вида на кашата, дозата и степента на гъстота, която пък се променя с възрастта.


Титла: да направя кашата с кърма- как обаче?
Публикувано от: Anonymous в чт, 27 яну 2005, 14:18
Можеш да затопляш кърмата до около 40 градуса,т.е. да я усещаш на ръката си малко по-топла!


Титла: Re: да направя кашата с кърма- как обаче?
Публикувано от: Миоки в чт, 27 яну 2005, 15:25
Цедиш, бъркаш и топлиш.
Аз Фризокремските каши ги правя с адаптирано мляко.
Първо разбърквам кашата и млякото със студена вода и после топля, защото ако бъркам с топла става на бучки.


Титла: да направя кашата с кърма- как обаче?
Публикувано от: Iva_D в чт, 27 яну 2005, 15:28
Ако кърмата е току що изцедена, а не от хладилник или фризер, директно разтваряш кашата в нея, иначе затопляш на водна баня до телесна температура. От друга страна, ако кърмиш преди това, не е необходимо да я правиш с кърма, а просто с вода.


1