BG-Mamma

Деца => Нашите деца от 1 до 6 години => Темата е започната от: шоши в пн, 22 яну 2007, 12:36Титла: Как миете косите на децата си?
Публикувано от: шоши в пн, 22 яну 2007, 12:36
Дъщеря ми всеки път започва да реве и да се дърпа когато и мия косата . Все още я къпя седнала в бебешката ваничка. Обеснявам и да си затвори очичките и да си наведе главата, но само докато усети, че и мокря косата започва да се дърпа да става права и да излиза от ваничката, а така се хлъзга и може да падне и да се удари. Снощи едва я удържахме с баща и. Незная как да и помогна да преодолее страха си.
Кажете ми  как къпите децата си и по- конкретно как миете косите им?


Титла: Re: Как миете косите на децата си?
Публикувано от: xelta в пн, 22 яну 2007, 12:47
И ние сме така - дойде ли време за къпане и се почва : "ама нали няма да мием косата".Но не го лишаваме от истината.Казваме му,че ще бързо,да стиска очи (но той не ги стиска) и така се реве,но напоследък започва да свиква,след повече от две години борби най-накрая свикна - естествено главата се мие много бързо и после му се позволява да си излее гнева върху този,който го къпе,което се изразява в пръскане с подвижния душ.


Титла: Re: Как миете косите на децата си?
Публикувано от: SaRaNia в пн, 22 яну 2007, 12:54
След годинката минахме в банята. Поливам с подвижен душ, като си слагам ръката да не отива вода към очите им. Най-омразно от цялата процудара в банята им е миенето на косите.


Титла: Re: Как миете косите на децата си?
Публикувано от: Биляна в пн, 22 яну 2007, 12:57
Бяхме със същия проблем, наистина е мъчение.Просто превърнах миетето под формата на игра.Давах му гъбата да се мие, започваш да казваш "Браво, хайде сега и косата".Като мия тялото  пак издавам разсмиващи и забавляващи го звуци като се пренасям към косата.Общо взето се правиш на маймуна и номера започва да действа.


Титла: Re: Как миете косите на децата си?
Публикувано от: Летисия в пн, 22 яну 2007, 13:17
И аз като малка имах страхове да ми мият косата и си спомням леля ми как ми я миеше назад и не позволяваше водата да тече по лицето ми. Дъщеря ми също имаше един период на страхове и по същия начин я къпехме докато страха не отмина.


Титла: Re: Как миете косите на децата си?
Публикувано от: Чиби в пн, 22 яну 2007, 14:34
И при нас обикновено е кошмарно. Никак не обича моят малчо да му мия косата.


Титла: Re: Как миете косите на децата си?
Публикувано от: Lukasa & Te в пн, 22 яну 2007, 14:47
Използвам пластмасова кана. Поливам внимателно на тънка струйка, докато намокря цялата коса, сапунисвам и изплаквам по същия начен. Слагам си едната ръка над очите му, за да не влиза вода. Пак реве, но поне не толкова, колкото когато използвам подвижния душ. През цялото време му говоря и гледам да го разсейвам.


Титла: Re: Как миете косите на децата си?
Публикувано от: Приказливка в пн, 22 яну 2007, 14:58
Трудно. С уговорки всяка вечер - "Нали няма да миеме косата". Еми, една вечер няма - на другата има. Не го лъжа - като ще я мием си му го казвам. Слагам си ръката над очите му, да не му влиза вода, с другата го държа за ръката, баща му го мие - кошмар. Когато не мием косата - само баща му го къпе.


Титла: Re: Как миете косите на децата си?
Публикувано от: Разкошница в пн, 22 яну 2007, 15:05
Трудно. Карам дъщеря ми да си наведе глават назад, за да не влиза вода в очите. Последния път я карах да брои ъглите в банята, лампичките по окачения таван за да я залисам. Но общо взет, като стане време за къпане се дърпа и все гледа да отлага.


Титла: Re: Как миете косите на децата си?
Публикувано от: silvana i magito в пн, 22 яну 2007, 15:24
И моето момиче не прави исключение!Кошмар е миенето на косата,бързо и внимателно съпунисвам и изплаквам иначе излиза сама и не иска повече да се къпе!


Титла: Re: Как миете косите на децата си?
Публикувано от: kiki_kiki в пн, 22 яну 2007, 16:12
Аз слагам шампоана и изплаквам с подвижния душ. Алекс си държи на очите кърпа /малка хавлиена/, говори, пее си. Така с кърпата всичко е на ред, иначе вика че й влизала вода в очите, дърпа се, реве.


1