BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: Peia в пн, 22 яну 2007, 14:11Титла: Няма апетит
Публикувано от: Peia в пн, 22 яну 2007, 14:11
Много ви моля - помогнете ми. Имам момченце на 1,7г. По принцип се храни много добре, но понякога апетитът му отслабва - обикновено, когато никнат зъбки или е болен. Давам му витамин С и мед с масло и орехи - за подсилване на имунната система и апетита, давала съм и Мултисаностол. Но от десетина дни доста намали храненето. Не че съвсем не яде, но хапва по една две лъжички от храната и не иска повече, дори да му предложа нещо друго - пак не иска. Иначе е жизнен, но малко отслабна и се безпокоя.
Ако някой знае ефикасно средство за засилване на апетита - нека сподели.


Титла: Re: Няма апетит
Публикувано от: mimi_msm в пн, 22 яну 2007, 21:03
Децата имат такива периоди. Моето детенце е на 2г. и обикновено се храни добре, но има периоди в които спира и цял ден може да изкара на 2кисели краставички. Най-важното е да не го насилваш, защото можеш да постигнеш обратния ефект, да го отвратиш от храната. Рали например 1месец яде само сандвич с кашкавал. Ако досега си го хранила само от кухнята и не е яло сандвичи пробвай или нещо друго, което не е опитвал например пържени картофки или ти си знаеш най добре. За разяждането и давам сироп Киди, който го давам 10дена всеки месец до пукването на пролетта или Апетон с пчелно млечице. Желая ти  успех. Ако те интересува нещо повече пиши


Титла: Re: Няма апетит
Публикувано от: klara в пн, 22 яну 2007, 21:40
имам същия проблем, но моята само закусваше и цял ден нищо, вечер крива гладна но не ще да яде, так откарахме 2месеца, и това не отмина, от една седмица давам витамини КИДИ, те увеличават апетита, и от днес сякаш има промяна, не че яде с удоволствие но поне почна да яде, надявам се скоро да си почне с апетит да яде, явно сиропчето си върши работата, хем витамини, хем детето почва да яде, при мен подейства, можеш да го пробваш


Титла: Re: Няма апетит
Публикувано от: boto в пн, 22 яну 2007, 22:36
Според мен децата трябва да се оставят да ядат колкото искат и да не се изпада в истерия ако ядат по-малко. Нормално е да имат такива периоди. Ако е жизнено детето и е в нормалните си килограми не виждам повод за притеснение.


Титла: Re: Няма апетит
Публикувано от: tbekiarova в пн, 22 яну 2007, 22:40
Аз също смятам, че ако детето е жизнено и весело не трябва да ви притеснява, че не се храни както преди. Ние за сега не сме имали такива проблеми, напротив непрекъснато ни се яде и се храним с всеки и с всичко.
Най-важно е децата да са здрави.


Титла: Re: Няма апетит
Публикувано от: Peia в вт, 23 яну 2007, 08:40
Много ви благодаря за отговорите! Надявам се и моят мъник да си върне апетита и дру път ми е правил такива номерца, но са минавали за по-кратко време. И аз си мисля, че най-важното е децата да са здрави. Но все пак ще се вслушам в съветите ви и ще го давам малко по-спокойно. Той се храни от кухнята само месец и половина, но нещо храната не ни хареса и си му готвим у дома. Моля ви споделете за някое вкусно изкушение от вашата кухня да го предложа на моя пакостник.


1