BG-Mamma

Родителски групи => Родители, отглеждащи сами децата си => Темата е започната от: mama iv в вт, 23 яну 2007, 15:06Титла: Привременни мерки
Публикувано от: mama iv в вт, 23 яну 2007, 15:06
Първото ми дело за развода е на 01.02.2007.Към молбата за развод имам и искане за привременни мерки относно дъщеря ми,която е на 3г.Тъй като баща и не ми позволява да я взема ида се изнеса.Той ме заплаши че ще протака привременните мерки до лятото.Възможно ли е това?Също ме заплашва че ще ми вземе детето.Какви шансове има за това при положение,че винаги съм се грижила за детето си,че съм психично стабилна,имам стабилна работа,дом в който да живеем с нея.Принудена съм да живея с него само защото е по силен физически и ми пречи да се изнеса.Колко време може да протака.Колко време след първото дело ще излязат привременните мерки,как ги определят и веднага ли влизат в сила.Благодаря предварително.


Титла: Re: Привременни мерки
Публикувано от: Случи в ср, 24 яну 2007, 13:53
Привременните мерки би трябвало да се разглеждат преди първото дело или едновременно с него.Те би трябвало да уреждат точно въпросите за това кой ще се грижи за децата ,кой ще обитава семейното жилище,как другият родител ще посещава децата и каква временна издръжка ще им дава.Като уточнявам че решенията на делото за привременни мерки касаят само периода докато текат бракоразводните процедури.т.е. не са окончателни.


Титла: Re: Привременни мерки
Публикувано от: NikolForAll в ср, 24 яну 2007, 16:57
До колкото си спомням - влизат веднага, още на делото, но ще те посъветвам да ги подадеш още утре и да се изнесеш... При мен (след дълго протакане) мина с развод по взаимно съгласие, но в началото съм минала през същия ад. Не се тревожи за дъщеря ти, трябва да те изкарат невменяема, за да ти я вземат, всеки един адвокат ще ти го каже. Стискам ти палци   :bouquet: и успешно развитие на развода, въпреки, че единственото, за което трябва да се тревожиш е смешната издръжка, която се определя за детето, нищо повече.


Титла: Re: Привременни мерки
Публикувано от: donna2 в ср, 24 яну 2007, 17:54
Съдът се произнася с определение относно привременните мерки .Определението подлежи на обжалване . За справка :

Граждански процесуален кодекс

Чл. 261. (Изм. - ДВ, бр. 41 от 1985 г.) По молба на страните съдът, пред който е предявен искът за развод или за унищожаване на брака, определя привременни мерки относно издръжката и жилището на съпрузите и ползуването от придобитото през време на брака имущество, както и относно грижата за децата и тяхната издръжка.
(2) (Изм., ДВ, бр. 64 от 1999 г.) Това определение подлежи на обжалване по общия ред.


Титла: Re: Привременни мерки
Публикувано от: kotkaaa в сб, 27 яну 2007, 23:25
И аз съм на същия хал душко и за това силно ти стискам палци всичко да мине ОК  :bouquet:!


Титла: Re: Привременни мерки
Публикувано от: shandi в нд, 28 яну 2007, 23:34
Благодаря на всички мами.Стискайте ми палци всичко да мине наред на 1ви.Само незнам защо адвокатката ми ми каза,че най-рано 20дни след делото ще е ясно в полза на кого от двамата ще са привременните мерки.


Титла: Re: Привременни мерки
Публикувано от: zarzala в нд, 04 фев 2007, 23:56
И моето дело е на същата дата. Следващото го определиха чак за след два месеца - не ми стана ясно моят адвокат искаше да внесе привременни мерки, но не му ги приеха на това заседание newsm78. Ако някой знае по-добре процедурно как стоят нещата да пише.

Иначе за детето не се притеснявай- би трябвало да ти го присъдят на теб.


Титла: Re: Привременни мерки
Публикувано от: Pela в ср, 28 фев 2007, 17:03
Какво се случи с привр. мерки?
Има ли произнасяне на съда?
Във Ваш интерес ли е?


1