BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: Tandoori в ср, 24 яну 2007, 06:50Титла: За зъбите и още нещо
Публикувано от: Tandoori в ср, 24 яну 2007, 06:50
От известно време се ровя в Библиотеката, аз ли нещо не търся като хората не знам, но просто не намирам това, което ме интересува, за това ще пусна тема.
Малко предистория:
Ели след 15 мин прави 5 месеца :-), изключително кърмено бебе, няма води, няма биберони, храним се на поискване.
Баткото ни преди 1 седмица се разболя- хрема и темепратура. 4 дни след него цъфнах аз- хрема и темепратура ( но много по-ниска). Естествено, очаквах включване от малката.
Пила съм Осцилококцинум и витамини.
На малката нищо не съм давала.
Днес обаче тя ми вдига температура и е ужасно крива. Значи за мен е нормално да е крива, когато има температура ( не е висока, около 37-37.5), но ми направи впечатление, че няма хрема, няма зачервено гърло и не се държи както ( по мой опит) се държи едно болно бебе. В един момент е жизнена, в друг започва да плаче неистово ( най-вече като не съм край нея да си призная  :lol:).
До тук добре, но сутринта като сменях памперс, в акото и имаше малко слуз и беше като с бели парцали вътре..все едно ако пуснете да се изпържи в много олио белтък- като малки овални и меки топчета мляко. Не знам защо, но си помислих, че това може да е от зъби.
Иначе тя ака само 2 пъти, но и двата пъти така. Не съм яла нищо, което не съм яла и преди.
Сега преди да си легнем обаче видях една малка бяла точица набола на долния венец :-) Ясно, че зъбчета ще никнат, но се чудех как точно изглеждаха изпражненията при никнене на зъби и дали не греша в допускането си и да продължа да търся причината другаде?
Пак да отбележа- давам и двете гърди, сменям ги на 3 часа, а тя изсуква много добре, така че не мисля, че е от задно и предно мляко проблема.


Титла: Re: За зъбите и още нещо
Публикувано от: muti в ср, 24 яну 2007, 07:45
Все едно чета за нас от преди два дни и беба вдигна 37.5 вечерта и после не е имала.На следваща вечер нищо.но на сутринта беше с ужасно запушен нос и днес е така.Акото е също с примес на пресякан белтък и беше леко разхлабена.Там където са кучешките зъби е много подуто и побеляло и ръцете и са все в устата.Даже яде по-малко и хапе биберона да се чеше с него-аз давам изцедена кърма.И аз мисля,че е от зъбите тази хрема,но в този грип още не съм я водила при педи,а само се консултирах по телефона.Дано да избиват по-бързо,че много ги тормозят дечицата :hug:


Титла: Re: За зъбите и още нещо
Публикувано от: hedra в ср, 24 яну 2007, 08:24
Звучи доста вероятно да са зъби :D
Мисля, че всяко бебе реагира много индивидуално и цветните преразкази за съдържанието на другите бебешки пампи  ще са доста различни :lol:
Ева се подсичаше ужасно за 2-3 дена и акаше зеленикаво.


Титла: Re: За зъбите и още нещо
Публикувано от: kemy в ср, 24 яну 2007, 10:12
Да и на мен ми се струва по описанието ти , че са зъби.Към твоята картинка мога да добавя и доста газове с неприятен мирис :sick:Това е вече 2-3 дни преди да се покаже зъбчето.


Титла: Re: За зъбите и още нещо
Публикувано от: cat11 в ср, 24 яну 2007, 13:06

Ева се подсичаше ужасно за 2-3 дена и акаше зеленикаво.
Не бях направила връзка, но и Радина сега е подсечена (мнооого отдавна не се беше случвало), а в момента се показва зъбче newsm78


Титла: Re: За зъбите и още нещо
Публикувано от: Tandoori в ср, 24 яну 2007, 16:56
Звучи доста вероятно да са зъби :D
Мисля, че всяко бебе реагира много индивидуално и цветните преразкази за съдържанието на другите бебешки пампи  ще са доста различни :lol:
Ева се подсичаше ужасно за 2-3 дена и акаше зеленикаво.


Извинявам се за цветния преразказ както каза Хедра  :35: :hahaha: Явно са наистина зъбки, всичко е както сте го описали. Калин се подсичаше и аз първоначално за това не бях сигурна. А те така или иначе запушения нос и темепратурата може все пак и на вирус да се дължат ( както казах аз съм болна, баткото беше), нали имунитета им отлабва като им никнат зъби.
На Елена езика и все на точицата :-) Явно че я дразни, не е свикнала.
Аз не очаквах толкова рано, на Калин на 10 месеца му излезе първия зъб, на мен като съм била малка на година и 2 месеца :-).


1