BG-Mamma

Бременност и раждане => Проблемно забременяване => Темата е започната от: petya_81 в ср, 24 яну 2007, 14:55Титла: грип при бременност
Публикувано от: petya_81 в ср, 24 яну 2007, 14:55
Здравейте, за първи път пиша в този форум и искам малко помощ.
Бременна съм в 4-тата седмица и същевременно се разболях от грип. Гинеколога ми предписа течен аналгин и трахизан за гърлото, като ме предупреди, че високата температура може да убие плода. вчера вдигнах 37.7 температура днес пак. А  не искам да се тъпча  с прекалено много лекарства. Посъветвайте ме какво да правя и дали има опасност за бебето ми.


Титла: Re: грип при бременност
Публикувано от: elfljo в ср, 24 яну 2007, 19:24
виж в здравния подфорум има една тема - Баба каза така. Там някъде из последните постинги имаше някакъв начин за смъкване на температура и мамите го хвалеха като ефикасен. Пий много течности и витамин с. Аз съм горе-долу в подобно положение, само че с хроничен бронхит в резултат на вирусна инфекция и бременна. В първите 3 месеца от бременността не се препоръчват лекарства ( може само определени, за съжаление) и единственият изход са бабешките рецепти, но внимавай ако пиеш някакви билкови чайове, точно какви билки пиеш. Можеш да си направиш справка ето тук http://www.biberonbg.com/info/herbs_and_pregnancy.htm (http://www.biberonbg.com/info/herbs_and_pregnancy.htm)
Бързо оздравяване и лека и безпроблемна бременност!


1