BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: Vqqra в сб, 27 яну 2007, 20:51Титла: Проблем от обеца
Публикувано от: Vqqra в сб, 27 яну 2007, 20:51
Здравейте.
Моята дъщеря беше на 8мес.,когато и пробихме дупки на ушите и до 1год. и10м. никакви проблеми.Преди 4мес. забелязах ,че едното и ухо секретира и зопочнах да го почиствам с риванол и мажа с Банеоцин,за няколко дена се успокои и после пак същото.Махнахме обецата и пак мазане и пак се оправи.След ,като сложихме обеците(а те са златни и проблема е само на едното ухо)пак възпаление.Този път реших да я оставя ,като мислех,че ще и мине само,Но освен възпалението около дупчицата и се поду лимфен възел.Лекарката каза да махам обецата веднага-така и направих,след почистването с риванол и мазането с крем,възпалението се излекува,но незнам сега какво да правя.Дали да пробвам пак да сложа обецата?Страхувам се ,че пак ще се възпали.А ако не я сложа дупчицата може да зарасне.
Какво бихте ме посъветвали?


Титла: Re: Проблем от обеца
Публикувано от: lorka barborka в сб, 27 яну 2007, 21:32
Ами, по-добре да зарасне дупчицата и никога да не ходи с обеци, отколкото да й изкараш някое сериозно възпаление. :naughty:


Титла: Re: Проблем от обеца
Публикувано от: tedy_100 в нд, 28 яну 2007, 09:22
Ами, по-добре да зарасне дупчицата и никога да не ходи с обеци, отколкото да й изкараш някое сериозно възпаление. :naughty:
:peace:Правилно.


Титла: Re: Проблем от обеца
Публикувано от: ♥ HAPPY ♥ в нд, 28 яну 2007, 09:58
при нас се получи така от медицинските обеци и от обеци -халки нищо й няма
но честно казано и аз предпочитам да е без обеци,отколкото да има проблеми :peace:


Титла: Re: Проблем от обеца
Публикувано от: Vqqra в нд, 28 яну 2007, 11:34
Докторката ме посъветва да сменя обеците.Ще взема да пробвам с мед. обеци.


Титла: Re: Проблем от обеца
Публикувано от: danido в нд, 28 яну 2007, 13:11
Решението си е твое, но според мен по-добре да махнеш обеците въобще. Какво като се запушат дупчиците - след време пак може да се пробият нови. Може при пробиването да е оцелен нерв или нещо, което да се дразни от обеците. Аз не бих рискувала. Имам дъщеря на 1 година и 1 месец и до скоро се колебаех дали да й пробия ушите, но се отказах, за това никога не е късно. Успех!


Титла: Re: Проблем от обеца
Публикувано от: zdrav13 в нд, 28 яну 2007, 15:00
ние имахме подобни грижи, но не свалихме обеците, а се мазахме с антибиотичен крем няколко дни и всичко мина.


Титла: Re: Проблем от обеца
Публикувано от: bilqna_69 в нд, 28 яну 2007, 16:42
И аз имах подобно проблеми като момиче с обиците.Възпаляваха ми се , зачервяваха се, пареха , а на всичко отгоре и главата ме заболяваше, едвам свалях обиците . Принудих се да не ги  нося, макар че бяха златни. Може да е засегната някоя точка, отговаряща за орган.


Титла: Re: Проблем от обеца
Публикувано от: Тарталета в нд, 28 яну 2007, 17:19
Решението за мен би било да се излекува възпалението, а не да се оставя дупката да зараства. Аз самата имам десетина дупки по ушите си- не смятам, че има нещо зарастнало, въпреки че не слагам обеци на всички. А и за какво изобщо тогава са били продупчени ушите на детето, щом няма да носи обеци?! Естествено, ако нищо не помогне за възпалението, ще се наложи и това, но лично аз бих го приела като крайна мярка.
Не съм дупчила ушите на дъщеря си, не смятам и даго правя в близко бъдеще. Опасявам се от подобни проблеми, от непоносимост към определен материал на обеците, от по- късното нежелание изобщо да носи обеци.


Титла: Re: Проблем от обеца
Публикувано от: ilianamax в нд, 28 яну 2007, 17:50
Ние имаме абсолютно същия проблем.На няколко пъти опитваме да и сложим обецата и винаги на другия ден и набира ушенцето.От година ходи само с една обеца.По добре така, от колкото да я боли. Ще следя темата,може пък някой да даде добър съвет.


Титла: Re: Проблем от обеца
Публикувано от: berolina в нд, 28 яну 2007, 21:01
Моите уши са пробивани на няколко места точно заради този проблем и пак щом сложа обеци ми се появяват тези симптоми.
Нито златни обеци понасям, нито медицински.
Сега почти не нося обеци, а дупките въпреки че изглеждат зараснали, не са - веднъж годишно ми хрумва да сложа обеци, малко трудно влизат, но успявам да ги сложа.

Може би и при вас няма да зараснат. Просто от време на време слагайте обеците за малко.

Друг е въпроса защо държите толкова малко дете да носи обеци.
Като порасне и реши да носи обеци само може да си пробие наново ушите.


Титла: Re: Проблем от обеца
Публикувано от: snej_7 в пн, 29 яну 2007, 00:16
Имах такъв проблем, но с еднократно възпаление. Мазах с Гентамицин, почиствах със спирт и всичко тошума. Сега е спокойно, да чукам на дърво.


Титла: Re: Проблем от обеца
Публикувано от: Vqqra в пн, 29 яну 2007, 16:19
Току що опитах да и сложа обецата,но от дупчицата излезе топченце гной.Аз реших да я оставя без обеци-може след година пак да пробвам,но мисля,че е по-разумно да не настоявам.Доста я заболя,когато вкарах обецата.Като пипам ушенцето се усеща все едно има топченце вътре.Може наистина да е засегнат някои нерв или просто не и понасят.
Благодаря ви.


1