BG-Mamma

Бременност и раждане => Проблемно забременяване => Темата е започната от: dareta в вт, 30 яну 2007, 17:20Титла: бременост
Публикувано от: dareta в вт, 30 яну 2007, 17:20
моля ви за помощ,бременно съм 5-6 г,с вижда се плоден сак но не и ембрион,всеки ден от сряда насам следобяд имам по 6-7 капки ръждива кръв;докторът ми каза да пия по два дуфастона и след 10 дни да отида пак;от това което изчетах навсякъде пише че в 5 г;с вече се вижда сърдечна дейност,моля ви това значе ли че чака естествено да го изхвърля.предварително ви благодаря


Титла: Re: бременост
Публикувано от: svetli в вт, 30 яну 2007, 17:34
Я се успокой! Къде прочете, че в 5 г.с. се вижда сърдечна дейност? Няма такова нещо. То ще значи на 3-4 дни закъснение да се вижда пулс. За това викат обикновено в 7 г.с. Понякога в 5 г.с. дори сакче трудно се забелязва. За ембрион в сакчето също е рано.
Изчакай още 2 седмици и тогава се шашкай.
А за ръждивото зацапване пий Дуфастона, почивай и се пази от всякакви натоварвания  :naughty:


Титла: Re: бременост
Публикувано от: RUSTJE в вт, 30 яну 2007, 19:45
BREMENNA SAM OT TRI SEDMICI NO IMAM RAJDIVO TE4ENIE OT VREME NA VREME I LEKI BOLKI NISKO DOLU V KREMA? VSE O6TE NQMAM OBRAZUVAN OKOLOPLODEN SAK.IMA LI VEROQTNOST DA SE PREKASNE BREMENNOSTTA MI?


Титла: Re: бременост
Публикувано от: Lali в вт, 30 яну 2007, 21:26
RUSTJE, пиши на кирилица и с малки букви.

Дарета, спокойно, рано е още. В края 6-та г.с. се вижда ембрион и пулс, а на теб може и овулацията ти да е била по-късно.


Титла: Re: бременост
Публикувано от: RUSTJE в вт, 30 яну 2007, 22:19
А каво е г.с???


Титла: Re: бременост
Публикувано от: Lali в ср, 31 яну 2007, 08:29
Това е гестационна седмица. Първият ден на последната менструация се брои за първи ден на първата гестационна седмица.


Титла: Re: бременост
Публикувано от: dareta в ср, 31 яну 2007, 10:36
може ли да се предотврати спонтанен аборт с дуфастон,от сряда пия дуфастон но все още има по пет шест капки ръждива кръв,бях при мазнейкова във понеделник,каза че съм във 5,6 г,с но не вижда ембрион а само жълто тяло какво може да значи това момичета предварително виблагодаря за отговорите


Титла: Re: бременост
Публикувано от: svetli в ср, 31 яну 2007, 10:52
Може  :peace: При мен поне проработи. Пих Дуфастон така до края на трети месец. А още на първия ден закъснение получих ръждиво цапане. Дуфастонът помага в случаите, когато с ембриона всичко е наред, а по някакви други причини не може да се захване нормално в матката. Но ако има проблем с ембриончето, никакво лекарство не може да помогне. Затова си пий Дуфастона и изчакай колкото ти е казала гинеколожката, за да се види вече ембриончето. В 5-6 седмица е рано за това.


Титла: Re: бременост
Публикувано от: dareta в ср, 31 яну 2007, 13:09
ИЗВИНЯВАЙ А БЯХА ЛИ ТИ КАЗАЛИ ДА ЛЕЖИШ ДА СЕ ПАЗИШ,ЗАЩОТО НА МЕН МИ КАЗА ВЪОБЩЕ ДА НЕ СЕ ПАЗЯ ТОЕСТ ДА СИ ЖИВЕЯ КАКТО ДОСЕГА,И ПО КОЛКО НА ДЕН СИ ПИЛА


Титла: Re: бременост
Публикувано от: Taни в ср, 31 яну 2007, 13:21
dareta - най-добре се пази поне за сега, докато нещата не се изяснят. Не очаквай в сега да се види ембриона, рано е още - поне към 6-та, 7-ма седмица!
А що се отнася до дуфастона - лекаря ти най-добре ще прецени по-колко да пиеш на ден, за всеки е различни. Аз пих 3х2 - но не казвам че и ти трябва по толкова да пиеш!


Титла: Re: бременост
Публикувано от: dareta в ср, 31 яну 2007, 13:40
ИЗВИНЯВАЙТЕ А СЛЕД КАТО СТЕ ПОЧНАЛИ ДУФАСТОНА КОЛКО ВРЕМЕ СЛЕД ТОВА ВИ СПРЯ РЪЖДИВАТА КРЪВ


Титла: Re: бременост
Публикувано от: Taни в ср, 31 яну 2007, 13:53
Аз нямах кървене когато пиех прогестероновия препарат. Не мога да отговоря на въпроса ти. Но ти щом има кървене, наистина е най-добре да се пазиш по-сериозно поне докато спре.

Стискам палци всичко да е наред. Аз на твое място бих отишла при още един лекар, за успокоение! Но почкай поне докато влезнеш в 6 г.с.


Титла: Re: бременост
Публикувано от: svetli в ср, 31 яну 2007, 15:40
Dareta, и на мен не са ми казвали да лежа, само да се пазя много от всякакво физическо товарене. Ръждивото спря на следващия ден, но аз пиех 3х1 Дуфастон.


Титла: Re: бременост
Публикувано от: dareta в ср, 31 яну 2007, 16:02
МОМИЧЕТА МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ,АЗ ПИЯ ДУФАСТОНА ОТ СРЯДА НА САМ НО ПРОДЪЛЖАВА РЪЖДИВОТО ТЕЧЕНИЕ И ТОВА МЕ ПРИТЕСНЯВА ЗА СЪЖЕЛЕНИЕ ДОКТОРЪТ КАЗВА ЧЕ ТРЯБВА ДА ЧАКАМЕ И ДА ВИДИМ,НО НЕ СЕ ЧУВСТВАМ БРЕМЕННА И ТОВА СЪЩО МИ Е ПРОБЛЕМ.


Титла: Re: бременост
Публикувано от: Taни в ср, 31 яну 2007, 16:42
Рано е още, за да се чувастваш бременна ;)
А и при всички жени, симптомите са различни.

Ако искаш можеш да си направиш кръвен тест и то два пъти, за да се види дали се увеличава нивото на ЧХГ.

Но според мен е най-добре просто да се успокоиш и да изчакаш!


Титла: Re: бременост
Публикувано от: ted_ в чт, 01 фев 2007, 09:58
Здравейте, бременна съм в 20г.с. в проф. в " Майчин дом " ми каза да си направя изследване обремененост с  глюкоза т.е. записано е ГТТ. Интересува ме някоя от Вас дали е правила такова иследване :thinking:. Благодаря Ви предваритено за отговорите


1