BG-Mamma

Красота => Диети и процедури за отслабване => Темата е започната от: didencetoo в пт, 02 фев 2007, 21:27Титла: мед и орехи
Публикувано от: didencetoo в пт, 02 фев 2007, 21:27
имам въпрос отностно това дали се дебелее от мед и орехи - заедно защото много обичам а и от 5 дена съм спряла сладко и тестяно?просто искам да отслабна а незнам това дали ще ми попречи :roll:  :roll:  :roll:


Титла: Re: мед и орехи
Публикувано от: mamareni в пт, 02 фев 2007, 21:29
Не съм много по диетите :roll: Но доколкото знам от това се пълнее,защото аз имам точно обратният на твоя проблем и ми казаха мед и орехи да ям :shock:


Титла: Re: мед и орехи
Публикувано от: qeq в пт, 02 фев 2007, 21:33
Незнам нали се пълнее,но поне са полезни.


Титла: Re: мед и орехи
Публикувано от: Г-ца Д. в пт, 02 фев 2007, 21:40
Пълнее се от меда-много е въглехидратен, а орехите са калорични-имат омега 3 , но пък имат доста по-малко въглехидрати
Като цяло комбинацията е такава,че с малко не минаваш-лапаш,лапаш и така се увличаш,че...прекаляваш
Ако си на режим за отслабване може да си хапваш в моменти,когато не можеш да си контролираш глада за сладко, но имай предвид,че тоя мед ще те накара да искаш още да ядеш


Титла: Re: мед и орехи
Публикувано от: tzvety26 в пт, 02 фев 2007, 22:02
Аз пък мисля, че ако изяждаш по 2-3 лъжички на ден и не ядеш никакво друго сладко, тестено, мазно, а наблегнеш на плодовете и зеленчуците резултат ще има скоро. Аз съм била и по 40 дни на диета плодове, чай и мед, като съм изяждала и по 5 - 6 лъжички мед и въпреки всичко супер много съм отслабвала!


Титла: Re: мед и орехи
Публикувано от: kryc kryc в пт, 02 фев 2007, 22:33
Пълнее се да, защото е много хранително и калорично.Ама пък не вярвам да ядеш по половин бурканче на ден.Така че.... :peace:


Титла: Re: мед и орехи
Публикувано от: muoil в пт, 02 фев 2007, 22:42
Въобще въпроса- "Дебелее ли се от...."  е некоректно зададен и като цяло безсмислен. Естествено че няма да се дебелее ако си цял ден на 2-3 лъжички мед и орехи. Но пък не значи че от тях се и слабее-ти ще слабееш но от друго :lol: Според мен по-коректно е да се интересуваме колко калорична е дадена храна и дали засища за дълго време. Мед и орехи са високо калорични- първо медът като високо съдържание на въглехидрати-бързо се превръщат в енергия в организма но ако не ги изгориш и тялото ги трупа като мазнини. И второ-орехите- ядките са едни от най-калоричните храни, като семена на дадено растение в тях е синтезирано високо количество витамини,минерали и какво ли още не но и много мазнини т.е. комбинацията е високо калорична, (неказвам че не е полезна особенно ранна пролет срещу пролетна умора-в тази комбинация има енергия +витамини +минерали +аминокиселини +антиоксиданти и много други полезни съставки)
От друга страна тази комбинация изядена на гладно незасища което е зле тъй като ще ядеш от нея и след малко можеш без проблеми да ядеш каквото си ядеш нормално и така приема на калории става двоен :bad-words:  Поради тази причина мед и орехи се препоръчва на слаби по една или друга причина хора


Титла: Re: мед и орехи
Публикувано от: kiticat в пт, 02 фев 2007, 22:48
Ако ядеш по малко не се дебелее.Меда и орехита са изключително полезни.Тази година всеки ден си изяждах по една лъжичка мед и не съм боледувала от нищо. :peace:


1