BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: Bubbii в нд, 04 фев 2007, 10:34Титла: Помощ за детско зъбче!!!
Публикувано от: Bubbii в нд, 04 фев 2007, 10:34
Сина ми се удари и му се разклати толкова силно предното горно зъбче, че едва се държи, то е постоянно предно зъбче, той го смени преди 6 - 7 месеца.
Какво да правя? ще се задържи ли зъбчето или ще му падне?
Ако има зъболекари - ще ми бъде от голяма помощ да чуя тяхното мнение.


Титла: Re: Помощ за детско зъбче!!!
Публикувано от: radost24 в нд, 04 фев 2007, 11:46
Идете на специалист-детски стоматолог може и на хирург,той ще определи каква е подвижността на зъбчето,ако не е много подвижно има голям шанс след имобилизиране(обездвижване) и някакво шиниране за съседните зъбки да се стабилизира и да се запази.За момента изключете всички твърди храни,само течни и кашави,да не отхапва с него.Трябва да се следи и дали зъбчето е живо или се  е самоумъртвило от удара,това става със специален апарат,през няколко месеца.Не се притеснявай,детският организъм има много добри възстановителни способности.Все пак, ако детето не е ходило на зъболекар досега,го подготви предварително,без да го плашиш излишно.Успех,стискаме палци да запазите зъбчето.
Дори и след падане на зъбчето,има шанс да се реимплантира и да се запази няколко години,в такъв случай да го държи в устата или го сложете във физиолоичен разтвор и по най-бързия начин на специалист.


Титла: Re: Помощ за детско зъбче!!!
Публикувано от: marychery в нд, 04 фев 2007, 15:18
Здравей, заведи го на зъболекар. Препоръчвам ти нашата зъболекарка. Страхотна е. Тя спаси на Мария зъбите. Пиши ми за да ти дам тел.


Титла: Re: Помощ за детско зъбче!!!
Публикувано от: Snoopi в нд, 04 фев 2007, 17:37
веднага на стоматолог и при нас се получи така само,че не беше постоянно, но почти беше за вадене но го спасиха


Титла: Re: Помощ за детско зъбче!!!
Публикувано от: xyz в чт, 08 фев 2007, 18:25
веднага го заведи на стоматолог или лицевочел.хирург , трябва да се шинира и обездвижи - храна течно кашава и щадене на забчето. да му се прави периодично ЕОД..мога да ти препорачам добар специалист-хирург


1