BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: D3s в нд, 04 фев 2007, 14:09Титла: Отбива ли се детето?
Публикувано от: D3s в нд, 04 фев 2007, 14:09
Здравейте мами!
В паника съм! Моя бебок отказва да суче. Последните няколко дни суче съвсем малко, а днес категорично отказва. Слагам го на гърдата, но той бръща главичка и се извърта. Ако стана по-настоятелна започва да плаче. Отбива ли се? Какво да правя? Моля ви, помагайте!


Титла: Re: Отбива ли се детето?
Публикувано от: MammaEli в нд, 04 фев 2007, 15:23
Хубаво е да дадеш малко повече информация за ситуацията - за да могат да се включат повече мами с личен опит.

На каква възраст е бебчето ти? На всички кърмения ли протестира - как реагира, ако опиташ да го кърмиш на тихо, тъмно и спокойно място, докато спинка или като е сънен (непосредствено преди/след сън)? Ползвате ли шишета, залъгалки?


Титла: Re: Отбива ли се детето?
Публикувано от: D3s в нд, 04 фев 2007, 15:49
Беб4о е на 7 месеца и половина. Кърмя го на поискване, никога не е оби4ал биберони и залагалки. От близо месец започнах захранването, като не замествам хранене и детето е основно на кърма. Вода, 4ай и сок не пие, само кърма! Нощно време го кърмя по 3-4 пъти, колкото той си поиска. Последните няколко дни е намалил и нощното сукане, а през деня почти не суче, но днес изобщо не желае. Последно сука в 6ч. като се събуди. Опитах на тъмно да го храня, но пак се дърпа. Ние се храним винаги легнали и в ръцете ми категорично отказва да суче.
Все още си нямаме зъбче и се чудя дали не го боли венеца и затова да отказва сукане.


Титла: Re: Отбива ли се детето?
Публикувано от: sladka hapka в нд, 04 фев 2007, 16:02
И аз бих предположила, че е от пробиващите зъби. В такива дни и дъщеря ми беше много неспокойна, така че отказът да суче може да е сигнал именно за идващо зъбче. Предлагай му гърдата докато е сънен или спи и изчакай. Предполагам, че през последните дни не е започнал да яде повече твърда храна?Титла: Re: Отбива ли се детето?
Публикувано от: D3s в нд, 04 фев 2007, 16:19
Не, твърдата храна се състои в около 50 гр. ябълково пюре сутринта и 50гр. морков+ картоф на обед. Той пове4е и не иска да яде.  А спането е голям проблем от както се е родил. През деня спи само в коли4ката когато сме навън за не пове4е от 30 мин. Най- много су4е преди да заспи ве4ер и на 2-3 пъти през ноща. Дано е зъб4е наистина! Благодаря за помоща!


Титла: Re: Отбива ли се детето?
Публикувано от: sladka hapka в нд, 04 фев 2007, 16:35
Понеже съм преживяла едно отбиване на дете на тази възраст, съвсем отговорно мога да те уверя, че твоето не се отбива.

Синът ми ядеше огромни количества твърда храна и постепенно заместваше сукането със сериозна манджа. Накрая си останаха няколко суквания вечер, колкото за разкош. В този момент аз сама спрях да му предлагам, той не възрази и преди да навърши 8 м. беше напълно отбит.

Ти описваш една съвсем различна картинка, която на фона на задаващите се зъби е напълно обяснима. Ако ползваш хомеопатия, защо не почнеш да даваш на детето нещо - ще го успокои и сънят му ще се подобри.


Титла: Re: Отбива ли се детето?
Публикувано от: Sladkish в нд, 04 фев 2007, 17:02
И ние сме така, даже и аз пуснах тема днес. Ако бяхме колкото вас щях да се възползвам от твоята :lol: Това е доакзателство че твоето бебе на се отбива. Моето освен кърма нищо друго не е опитвало и пак се държи така. Малко е и за зъби newsm78 Ще следя и твоята тема за интересни предположения.


Титла: Re: Отбива ли се детето?
Публикувано от: Stryper в пн, 05 фев 2007, 01:15
На 4 месеца не е малко за зъби. Всичко си е до дете. И на 2-та ми сина първите зъби се появиха на 5 месеца. Освен това нали зъбите се оформят и започват да растат още от утробата.


Титла: Re: Отбива ли се детето?
Публикувано от: D3s в пн, 05 фев 2007, 10:44
Благодаря на вси4ки за помоща! Най-вероятно са зъби, защото тази нощ не сме спали :tired:
Но ина4е детенце имаше голям апетит и си цоцка цяла нощ:)


Титла: Re: Отбива ли се детето?
Публикувано от: vev в пн, 05 фев 2007, 10:46
Бебка е на4 месеца.Вече и се показват 2 долни зъбчета. Иначе кърмаческа стачка имахме на 3 месеца. Пробвай даНОСИШ БЕБО И ТАКА ДА ГО КЪРМИШ- ТОВА Бих добавилакъм съветите на момичетата. Успех и скоро да се похвалите!


1