BG-Mamma

Здраве => Здравни заведения, специалисти => Темата е започната от: Tea_Barabea в вт, 06 фев 2007, 10:36Титла: Избор на педиатър
Публикувано от: Tea_Barabea в вт, 06 фев 2007, 10:36
Здравейте, момичета!
Искам да ви попитам трудно ли е да намери човек добър педиатър и кога трябва да помисли за това? Каква е също така процедурата със здравната каса?
Ако някой има информация за такива лекари в района на НДК, нека да сподели мнение.


Титла: Re: Избор на педиатър
Публикувано от: apv в вт, 06 фев 2007, 11:05
Не знам да ли е трудно. Нашия педиатър ни е позната. По принцип е хубаво в деветия месец да се разбереш с някой, защото той трябва да дойде след изписването у вас. А записването става след раждането на бебо. Съжелявам, че не мога да те посъветвам за лекар.
Успех :hug:


Титла: Re: Избор на педиатър
Публикувано от: keray в вт, 06 фев 2007, 11:07
Не е трудно. Аз съм много доволна от нашата педиатърка. До Японския хотел се намира тя - не е далече от НДК. Ако те интересува, пиши на личния и ще ти дам информация.


Титла: Re: Избор на педиатър
Публикувано от: Tea_Barabea в вт, 06 фев 2007, 11:30
Благодаря ви, мами. molly_13, аз се намирам от другата страна на НДК между Витошка и мадарската градинка и ми е малко далече японският. Ако обаче не намеря нещо друго, ще ти пиша.


Титла: Re: Избор на педиатър
Публикувано от: mimok_l в вт, 06 фев 2007, 11:30
Нашата лична лекарка е периатър и никога не съм имала такъв проблем.Тя "отгледата" мене,сестра ми,синът ми и сега и бебо.Попринцип се обърни към своята лична лекарка или към доктора или болница където ще раждаш за избор на Педиатър.
 :lol:


Титла: Re: Избор на педиатър
Публикувано от: Nansen в вт, 06 фев 2007, 14:56
Моята педиатърка ми я препоръча гинегологът ми. Попитай и ти твоя!


Титла: Re: Избор на педиатър
Публикувано от: flapche в вт, 06 фев 2007, 15:01
и аз се записвам да следя темата защото скоро ми предстоя да родя а незнам какъв педиатър да си избера, ако някои знае някой добър педиатър в района на Хиподрума или Красно село мн моля за инфо..... благодаря ви предварително :)


Титла: Re: Избор на педиатър
Публикувано от: Jujka в вт, 06 фев 2007, 17:03
В началото моята лична лекарка ми препоръча педиатър. Аз не бях доволна от нея и на 2 рия месец я смених с една , която ми е препоръча мойта приятелка. Казва се д-р Вангелова, работи в 20 ДКЦ, намира се между кв. Борово и кв. Красно село.

flapche , погледни на картата къде се намира точно поликлиниката и ако те устройва се запиши при тази лекарка - много е внимателна.

А колкото до това дали е близо или далеч даден педиатър според мен няма значение - така или иначе хоя при него с кола, не влача бебето по студа пеша. Е, не може и да живееш на единия край на София , а да ходиш на педиатър на другия - горе- долу, да е в съседен квартал е приемливо според мен.


Титла: Re: Избор на педиатър
Публикувано от: Ника в вт, 06 фев 2007, 17:06
Нашата педиатърка ми я препоръча една приятелка с две деца.След като родих и се обадих по телефона от болницата.Изписването беше в събота-тя настояваше да дойде веднага,но аз не исках да я ангажирам в почивен ден,затова дойде в понеделник.Педиатъра,който ще избереш е длъжен да посети бебето до 24 часа след изписването вкъщи и това е безплатно!Знаем за доста педита,които искат по 20 лв. за такова посещение!Нашата педиатърка ни посети още веднъж четири дни след първия път,пак е безплатно.Когато излезне акта за раждане на бебето и вече си има ЕГН,попълваш един формуляр за избор на личен лекар от негово име и го даваш на педиатъра.Консултациите и ваксините за бебето също са безплатни.Това е всичко,нищо не правиш ти със Здравната каса-лекаря ще си я свърши таза работа.


Титла: Re: Избор на педиатър
Публикувано от: Смарт в вт, 06 фев 2007, 17:32
Няма ли около вас майки с деца те най -добре биха те ориентирали.
Нашата педиатърка ми я препоръчаха съседките от нашия блок и съм много доволна.Тя също е идвала много пъти в къщи и никога не ми е искала пари.И аз мисля като Jujka за това че е добре лекаря да е близо защото за съжаление децата боледуват често и ще ти е много трудно да се разхождаш непрекъснато.  :bouquet:


Титла: Re: Избор на педиатър
Публикувано от: Tea_Barabea в чт, 08 фев 2007, 19:44
За съжаление най-малките деца в моята кооперация са на 15 г.  :lol: и нямам съседи, с които да се посъветвам.
Ще питам и личната ми лекарка и гинеколожката ми. Но ако междувременно някоя мама ми препоръча нещо в района на НДК, баня Мадара, ще бъда много благодарна  :hug:
nikij1979, инфото, което си дала е доста полезно. Мерси!!!  newsm10


Титла: Re: Избор на педиатър
Публикувано от: The Sun /Слънчице/ в сб, 10 фев 2007, 05:58
Здравейте, момичета!
Искам да ви попитам трудно ли е да намери човек добър педиатър и кога трябва да помисли за това? Каква е също така процедурата със здравната каса?
Ако някой има информация за такива лекари в района на НДК, нека да сподели мнение.

За мен труден бе избора, а не процедурата. :peace:


Титла: Re: Избор на педиатър
Публикувано от: ADENA в сб, 10 фев 2007, 11:34
ние си избрахме педиатър преди раждането с хиляда уговорки да дойде 2-3 дни след изписването.
обаче после се оказа, че била болна, даде ни телефона на някаква друга, която не дойде, въпреки че се бяхме уговорили, и даже не се обади.
притеснихме се, защото беше по коледните празници, пъпът й изглеждаше ужасяващо :crazyeyes:. и нямаше на кого да се обадим.
тогава съпругът ми отиде в поликлиниката и доведе първата лекарка, която видял, и която се оказа чудесен специалист.
записахме се при нея, идва веднага, след като й се обадим ( викали сме я 3 пъти ), дава ни консултации по телефона, и въобще уцелихме.
лекарката е от поликлиниката на хан крум ( зад площад славейков ).
ако те интересува, пиши на лични


1