BG-Mamma

Дом и семейство => Семейни отношения => Темата е започната от: galimar в сб, 10 фев 2007, 19:01Титла: глутница бездомни кучета
Публикувано от: galimar в сб, 10 фев 2007, 19:01
Помогнете ми като ме насочите към кого да се обърна. Около блока ни се оформиха две доста големи глутници от кучета /по7-8 бройки/. Това стано покрай съседи - кучкари, на които техните кучета не стигат, ами хранят и бездомните и съответно им изграждат навици да очакват храна в градинките пред и зад блока ни. Определено изпитвам страх като се срещна с тях, а дъщеря ми изпада в истерия. Вече от кучета не останаха градинки, в които да разхождаме децата си.  :bad-words:Чувала съм, че има организации, които трябва да ги прибират, кастрират, обезпаразитяват и т.н. Дайте, ако обичате, някакви координати на такива организации. Дали в общината могат да предприемат нещо?


Титла: Re: глутница бездомни кучета
Публикувано от: tania34 в сб, 10 фев 2007, 22:41
И около нашия блок има много кучета. Дори веднъж се опитаха да ни нападнат с детето. Тогава такъв страх брах, че като минавам покрай въпросното място и още се оглеждам за кучетата.  След тази случка аз ПОБЕСНЯЛА отидох в общината, в някакъв отдел " Екология" или нещо от тоя сорт беше - не помня точно. Накараха ме да напиша една жалба и с това приключи въпроса. Казаха, че ще се обадят на фирмата, която ги кастрира , но че нядали нещо щяло да се промени. И най-глупавото нещо, което чух тогава беше, че в София нямалао много бездомни кучета - например в Букурещ били повече.  Просто незнам как се сдържах тогава да не пребия някого в общината.

И резултата от цялата случка беше следния:  Кучетата пред блока станаха поне 3 пъти повече.  Така, че незнам какво можеш да направиш. Дано да се намери някакво решение на проблема.


Титла: Re: глутница бездомни кучета
Публикувано от: karil в сб, 10 фев 2007, 23:18
http://www.bezdom.info/index.php?option=com_weblinks&Itemid=23
това е маме, да не сме се раждали тука, ....по-добре  в Индия, барем мляко ще има..тука само косми и лайна по градинките.
Ама те животните не са виновни, а гадните прости стопани, дето ...Вчера гледам едно домашно булонче, го опъва един помияр, а през това време бабата на булончето се реди в пощата за нещо..Е, познай после къде ще отиде поколението на къдравелката, ..Бабето ще ги изхвърли до някой контейнер, а ще се бие в гърдите що за животнолюбка е!! :crazyeyes:Прости, прости, прости хора!! Мъчат животните!!!


Титла: Re: глутница бездомни кучета
Публикувано от: gery gerry в нд, 11 фев 2007, 01:30
И при нас има глутница кучета около 20,че и повече. Лошото е,че има някаква организация,която всеки ден идва точно до нашия блок и ги хранят :lol:..,е как няма да има кучета?Колко сме се карали с тези не е истина и нищо.Аз вече свикнах с тях,лятото сме голяма картинка на площадката.Лежат си 4-5 кучета в пясъчника ,а децата играят около пясъчника.Това е...зарекла съм се тази година и ще ги снимам да ви ги покажа.


Титла: Re: глутница бездомни кучета
Публикувано от: radink в нд, 11 фев 2007, 08:28
И аз ще се оплача от псетата. И аз искам да се оплача на някой.  Ужааас.
Когато бях бременна ме нападнаха.   Мразя ги гадните псета.


Титла: Re: глутница бездомни кучета
Публикувано от: *mimis* в нд, 11 фев 2007, 08:58
Ами според мен се обади там на съответната община която трябва да се занимава с това, но трябва да си доста нахална да ти кажа ,честно. Мен също са ме нападали две пъти като бременна, и се обаждах .Препратиха ме на 3-4 телефона  :bad-words: докато попаднах на кучкарника, .....и какво ?! обясних му на мъжа дето ми се обади и само ме попита дали имало нашийник и т.н ,....викам му -откъде да знам дали има, не съм се заглеждала толкова....а, добре вика, дадох си адреса ми взе и телефона и накрая ми вика -Еми успокоявайте се госпожо  :shock: :2gunfire: И нищо,НИЩО , :bad-words: уж щяха да дойдат да им покажа кучето, ама нъцки.Мъжа ми се беше ядосал и реши да го трови кучето,ама и с това нищо не направи, нямаше от къде да намерим силна отрова да стане от раз, щото пък има и други начини, но съм против животното да се мъчи бавно..... Та това е , обаждай се ако трябва по няколко пъти на ден ,бъди нахална за да дойдат и да ги съберат!
От моята уплаха като бременна, сега детето ми се стряска и иска да го гушна като го доближи някое куче


Титла: Re: глутница бездомни кучета
Публикувано от: kalinuccia в вт, 13 мар 2007, 13:06
Темата е старичка, но ще я побутна  :). Когато сина ми беше малък много се тревожех от тези псета и техните изпражнения по градинки и в пясъчници. Та оттогава все си мисля, не е ли време да се направи един репортаж, още по-добре поредица, които да показват оперираните от тения деца, смъртните случаи вследствие на ехинококови инфекции в страна член на ЕС. Постоянно в детските хирургии се оперират деца с тении, голяма част от тях се инвалидизират завинаги. Това ще създаде атмосфера на нетолератност към подобни кучешки популации, ще повлияе на общественото мнение, защото от личен опит забелязах, че ние сме по-многобройни, но защитниците са по-гласовити!!!!


Титла: Re: глутница бездомни кучета
Публикувано от: McKitty в вт, 13 мар 2007, 13:38
За страна - членка на ЕС положението наистина е... :sick: И мен са ме хапали в жк Надежда, там от едно квартално кръчме си ги хранеха, та не знаех по кого да хвърлям камъни - по кръчмарите ли, по псетата ли... Не вярвам еднократното оплакване да има ефект, за съжаление. Не и траен. Обсада на Бойко трябва, ей!!!


Титла: Re: глутница бездомни кучета
Публикувано от: mam4e_mia в вт, 13 мар 2007, 13:49
За страна - членка на ЕС положението наистина е... :sick: И мен са ме хапали в жк Надежда, там от едно квартално кръчме си ги хранеха, та не знаех по кого да хвърлям камъни - по кръчмарите ли, по псетата ли... Не вярвам еднократното оплакване да има ефект, за съжаление. Не и траен. Обсада на Бойко трябва, ей!!!

положението наистина е :sick:При нас цяла сутрин се разхождат две огромни кавказки и още неколцина помяра.Тръгнах с бебка до магазина ,но не посмях да излезна и вместо да се разходим пак трябваше да се кача на колата ,защото иначе :tired:
Понякога ми иде да хвана пушката и да гърмя ,ама не въздушната ами бранекетата.Миналата година пак така бяха почнали да се разгонват и пак на нашта улица се събираха ,заради една женска кучка у съседите и замалко да захапят синът ми който си играеше навън ,те го захапаха ,но само за панталона слава богу.
Зет ми веднъж ги беше поразчистил ,май ще трябва пак да го карам.Знам ,че е гадно ,но предпочитам детето ми да няма страхова невроза и да му надупчат задника с инжекции за бяс пред живота на някой помяр :roll:
И аз гледам куче и котка имам ,не мразя животните ,но на моменти са доста агресивни :tired:


Титла: Re: глутница бездомни кучета
Публикувано от: ♥ HAPPY ♥ в вт, 13 мар 2007, 13:55
лошото е че освен очевидното-ухапаните хора,има и зарази,които се разнасят от тези животни-тении,краста и други, а на никой не му пука :bad-words:
за мен живота на хиляди кучета не може да е по-ценен от операцията на дори едно дете, а децата и хората , пострадали от тези кучета са много, наистина много!


1