BG-Mamma

Родителски групи => Родители, отглеждащи сами децата си => Темата е започната от: bez znachenie в нд, 11 фев 2007, 13:18Титла: Защо не знае какво иска?
Публикувано от: bez znachenie в нд, 11 фев 2007, 13:18
Значи ситуацията е класика в жанра – той оставя детето ни и мен заради...друга жена :) Минават месеци, през които се интересува малко или почти никак от детето. Разводът още не е факт документално, но за мен е сякаш вече реалност. И ...сега иска да се връща. Въпросът пред мен вече не стои поради ред причини като: не е за първи път, не го обичам вече (може би има просто нотка носталгия), а уважението и доверието  ми към него нямат възстановяване. Ако иска да бъде баща на детето ни, все си мисля, че би могъл да полага усилия и след развода, въпрос на желание. Та се питам аз не друго, защото за себе си съм решила, че зная какво искам и то включва запазването на собственото ми самоуважение т.е. няма как той да получи обратно това, от което доброволно и против моето и на детето ни желание, се отказа, но толкова ли сам не знае какво иска? Не разбирам аз така как днес искаш с мен, после аз поставена на „холд” заедно с детенце, после – пак при мен... Ами да ме беше лъгал тогава, ама така, че да не разбера. А другата? Как хем я е искал достатъчно за да ни забрави за н-броя месеци, да планира развод и тн., хем сега, ако може някак, дай да забравим, скъпа, ти ще ми простиш и да продължим нататък? До вероятно следващият път. Не искам бе, нямам желание, никакво, само се питам ти ще знаеш ли някога какво искаш? Някакси ми се струва, че щях да го уважавам повече, ако не бе направил този експеримент със завръщането, не че би ми било по-хубаво, не че не би ме боляло, ама бих могла като че ли да разбера нещо от рода „объркал се е навремето с мен, сега срещнал жената на живота си и тн.”, изправя се пред мен и честно ми казва така и така стоят нещата, дай да се разведем и да си запазим уважението, че имаме дете, за което винаги ще сме отговорни и двамата.

Това беше, исках да си споделя чуденето newsm78


Титла: Re: Защо не знае какво иска?
Публикувано от: Catherine Tramell в нд, 11 фев 2007, 13:49
Добър въпрос :peace:.
На който обаче много малко мъже могат да ти отговорят.
Ако ги попиташ точно какво искат и някой отговори честно, отговорът сигурно ще бъде, че искат всичко и веднага, с пълна застраховка от всякакви сътресения и рискове. Поне моят така би отговорил ;-).
А защо се е завърнал - едва ли мога да 'профилирам' конкретната ситуация, но най-вероятно или защото е изритан, или защото е осъзнал, че в крайна сметка ще се озове пак в същата ситуация - само че вече и децата ще са 2 или повече, жените също, а изискванията към него - много...


Титла: Re: Защо не знае какво иска?
Публикувано от: Isa в нд, 11 фев 2007, 20:26
bez znachenie, виж сега... не са само мъжете и жените не винаги знаем какво искаме.

Хубавото в твоята ситуация е, че човека иска да се доказва сега. Помисли как и действай внимателно. Ако добре си изиграеш картите бившия може да се превърне в добър баща и също така добър твой приятел... ако сгрешиш ще те нарича "злобна кучка' и като отмъщение на това, че не си го приела обратно с отворени обятия - ще спре да си вижда детето пак.

Успех :-)


Титла: Re: Защо не знае какво иска?
Публикувано от: Stun в нд, 11 фев 2007, 20:38
Абе сигурното си е сигурно :)
Човека иска всички да го искат. Опита му за връщане може да е провокиран и от твоето безразличие към него вече. Ако в началото си положила усилия да го задържиш и после изведнъж преставаш да се интересуваш нараняваш самолюбието му... И той иска да си докаже, че още го обичаш и си готова на всичко за него.
Важното в случая е ти да знеш какво искаш.


Титла: Re: Защо не знае какво иска?
Публикувано от: Jali1 в нд, 11 фев 2007, 21:25
Абе сигурното си е сигурно :)
Човека иска всички да го искат. Опита му за връщане може да е провокиран и от твоето безразличие към него вече. Ако в началото си положила усилия да го задържиш и после изведнъж преставаш да се интересуваш нараняваш самолюбието му... И той иска да си докаже, че още го обичаш и си готова на всичко за него.
Важното в случая е ти да знеш какво искаш.

Стън ще ти дам дипломата си :love:- това е много вероятна причина за неговото желание наистина. 
Остани твърда каквото и да си решиш, времето само ще покаже той къде е в цялата работа.


Титла: Re: Защо не знае какво иска?
Публикувано от: bez znachenie в вт, 13 фев 2007, 09:35
Благодаря, момичета, за мненията :hug:
Колкото и да съм сигурна в решението си, явно имах нужда от тях.
Всеки иска да бъде искан. Аз също :) Само че не по този начин. Вече надживях и болката, и разочарованието и сега ми изглежда далеч не толкова трудно да продължа нататък без него. Е, не съвсем без, защото смятам да направя всичко, което и доколкото зависи от мен, детето ни да продължава да го има. В началото мислех и обсъждах със себе си варианта, в който аз забравям и продължаваме нататък, но си дадох сметка, че надали мога. Просто аз няма да бъда щастлива и доволна от подобно развитие на нещата. Ще мине време и той също няма да бъде, защото винаги ще има моменти, в които ще усеща че моето отношение вече никак не е същото. А и си мисля, че е по-добре дори за детето, тъй като ще има шанс да запази доверието, уважението и обичта си към баща му. В обратния случай, вероятно, би усещало и би се влияло от скритото напрежение между нас, от недоверието и липсата на онази топлина в отношенията, която вече няма как да се върне.
Поздрав за всички ви!


Титла: Re: Защо не знае какво иска?
Публикувано от: милЕнчица в сб, 17 фев 2007, 11:26
Виждам, че е сложен своеобразен финал на темичката, но бих искала да добавя, че
когато се е стигнало до развод и брака е "изпразнен от съдържание" /така ли беше израза newsm12/ добрите взаимоотношения в името на детето, често биха се сбъркали с нановоприпламнали искри...


1