BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: инчето в ср, 21 фев 2007, 10:58Титла: Кое е истина д-р Слънчева?
Публикувано от: инчето в ср, 21 фев 2007, 10:58
Здравейте д-р Слънчева!
На моето бебе от както е родено давам преварена трапезна вода Савина.
На етикета на тази вода пише: "Трапезна вода с много ниска минерализация, постигната чрез обратна осмоза. На водата е извършена обработка с обогатен с озон въздух. Обща минерализация <50mg/L. Вода с много ниско съдържание на натрий - 0.002 g/l."
По това което пише на етикета аз прецених че това е доста подходяща вода за бебета, защото е трапезна слабоминерализирана с много ниско съдържание на натрий.

Ваш цитат от сряда, 14 февруари 2007, 17:29  гласи:
"Здравейте! Преварена водичка задължително се дава на бебетата до 5-6 месечна възраст, а за тези които навършват тази възраст през горещите летни месеци и до по-голяма възраст. Водата се преварява, за да се унищожат всични възможни бактерии в нея. В чешмяната вода, която е годна за пиене има известно число микроорганизми, които са абсолютно безвредни за по-големите деца и възрастни. Не така стои въпроса при децата до 6 месеца. Техният имунитет е много слабо развит и тези бактерии дори в много малко количества могат да причинят болест. Поради същата причина е необходимо и преваряването на изворните води като Девин с розов етикет. Минералните и минерализираните води като Савина поради наличие и обогатяване с минерали са подходящи след 1 годинка на детето.
"[/i]

Какво да правя?Това което пише на етикета на водата не я ли прави подходяща за бебета?
Благодаря ви предварително!


Титла: Re: Кое е истина д-р Слънчева?
Публикувано от: niveababy в пт, 23 фев 2007, 11:33
Здравейте! На водите подходящи за бебета на етикета им пише това. Децата до 1 год тредно се справят с натоварванията с натрии и ето защо в пюретата не се слага сол. Те приемат този минерал от храните. Савина е слабо минирализирана вода, но на етикета и няма изрично написано че е подходяща за бебета. В страните на западна европа дават специални води за бебета, защото водите във водопровода са твърди и доста минерелизирани. Софийската вода няма минерали и за това се препоръчва само преваряване. Подходящи за бебетата са изворните води, където специално е маркирано, че могат да се използват за бебета.


1