BG-Mamma

Деца => Нашите деца от 1 до 6 години => Темата е започната от: кльомба в чт, 22 фев 2007, 19:12Титла: "Англичаните без закуска"!!! Съвет?
Публикувано от: кльомба в чт, 22 фев 2007, 19:12
Дъщеря ми е втора група и ходи на английски в детската. Миналата година заниманията им бяха сутринта и всичко си беше нормално. Тази година, не знам по каква причина, учат английски език след обяд, като за целта "англичаните" ги будят 1/2 час по рано от другите деца, а закусват след английският 1/2 час след другите. Не е редно според мен, но не е чак такава болка за умиране. Днес обаче урокът е продължил по-дълго и въобще не са им предложили следобедна закуска, защото останалите вече "рисували кола и не може едни да ядат, а другите да се занимават". Е, това на какво прилича? Не знам как да реагирам, но съм бясна. Идеи имате ли?


Титла: Re: "Англичаните без закуска"!!! Съвет?
Публикувано от: boto в чт, 22 фев 2007, 19:39
А закуската толкова ли е важна?
Аз лично не мисля да записвам детето си на никакъв език докато не стане достатъчно голямо, за да има смисъл. Но след като ти така си преценила мисля, че за него е по-важно да си учи уроците отколкото да закусва. От друга страна по този начин го поставят в неравностойно положение спрямо другите деца и можеш да направиш забележка на директорката. Ако няколко майки, чиито деца са в същата група са на твоето мнение може и да има ефект.


Титла: Re: "Англичаните без закуска"!!! Съвет?
Публикувано от: ClanG в чт, 22 фев 2007, 20:16
Учителката е длъжна да се съобразява с режима на децата!!! Това че явно си е намерила и друга работа, не може да става за сметка на детето! Ако друг час не и е удобен - англоговорящи безработни -бол!!!


Титла: Re: "Англичаните без закуска"!!! Съвет?
Публикувано от: valieta в чт, 22 фев 2007, 20:31
 Докато бяха в детска градина не съм ги записвала на английски, но всеки сам си решава. Все пак мисля, че ако инцидент, не бих повдигала въпроса.


Титла: Re: "Англичаните без закуска"!!! Съвет?
Публикувано от: кльомба в чт, 22 фев 2007, 21:34
Благодаря за отговорите. Далеч съм от мисълта, че в трета група ще говори езика свободно или нещо подобно. Записала съм я по нейно желание, посещава заниманията с огромно удоволствие и явно се забавлява /те учат предимно песнички и играят игри, не са стигнали до неправилните глаголи и все още не четат Шекспир в оригинал/. Ядосана съм, че се нарушава режима на децата, които посещават допълнителните "екстри" в детската. Защо, след като не могат да ги вместят нормално в програмата въобще ги организират? Не искам да лишавам детето от нещо, което му е много приятно, а от друга страна не искам те да я лишават от сън и храна. От дадените отговори останах с впечатлението, че ме съветвате да реша - или английски или сън и закуска. Още веднъж ви благодаря.


Титла: Re: "Англичаните без закуска"!!! Съвет?
Публикувано от: desini18 в чт, 22 фев 2007, 21:44
успокой се,дано е само единичен случай.Смятам,че си права за това да се осигурява нормалното кол-во храна и сън на децата и да не се нарушава режима,с който са свикнали.Ако,обаче, се повтори,изразете недоволството си от този факт пред учителките .Помолете ги да ви съдействат и да решите проблема.Дано учителката по английски се съобрази с родителското желание.


Титла: Re: "Англичаните без закуска"!!! Съвет?
Публикувано от: Merry в пт, 23 фев 2007, 19:45
В правото си да се ядосваш. Опитай се спокойно да поговориш с учителките в детската, дано намерят решение на проблема.
Похвално е, че детето учи друг език. Колкото по-рано, толкова по-добре  :peace:


1