BG-Mamma

Деца => Бебета (общ) => Темата е започната от: helengnom в пт, 23 фев 2007, 20:57Титла: Май имаме диария?!
Публикувано от: helengnom в пт, 23 фев 2007, 20:57
Не съм много сигурна,но от два дни бебка ака доста.Вчера например до обяд се изака 3 пъти.Иначе изпражненията й са нормални на цвят,но малко по-редички от обикновено.Днес пък ака 4 пъти.Обадих се на лошия доктор Асен (наша шегичка) :lol: и той каза да я наблюдавам-дали ще вдигне температура и разни такива и препоръча да й давам много течности.Тя и без това пие вода в безумно големи количества...Не съм й сменяла храната,пък и не мисля,че е настинала.Имали ли сте такъв проблем? newsm78


Титла: Re: Май имаме диария?!
Публикувано от: vilistar в пт, 23 фев 2007, 21:22
Здравей!
Обикновено,когато моя син има диария това е,защото ще му излиза зъб. Не е задължително да е настинало детето,за да има разстройство. Можеш да я оставиш малко на диета! Можеш да й направиш оризова вода, има едно мляко на Милупа за разстройство,което адски много помага! Ние ползваме предимно от него и всичко се оправя за 1-2-3 дни!
Успех ти пожелавам и не се притеснявай! Това е нормално при малките деца!  :hug:  :bouquet:


Титла: Re: Май имаме диария?!
Публикувано от: Misty в пт, 23 фев 2007, 21:27
Колко "малко по-редички"? Пюре ли е или воднисто по-скоро? Разстройството си е яко воднисто, сега Крис е разхлабен и през 2 часа дриска и памперса не смогва да го попие, та по чорапогащника потича чак и се подсече :ooooh: Обикновено като избиа зъб се случва, но не като днес, това му е от Аугментина - пие оризова вода вместо обикновената, ама много! да не се обезводни + лечебна хумана + ентерол. Помага и чай от шипки, дренки, морковена супа ("Моро") и на лечебната хумана пише на упътването поне първите 6-12 часа да яде само нея, може да се наложи диета. Консултирай се с педиатъра.


Титла: Re: Май имаме диария?!
Публикувано от: momo в сб, 24 фев 2007, 12:46
 ох, и ние сме така от няколко дена - ака по-често и са по-воднисти. изцяло на кърма сме и не му давам вода. мисля да изчакаме до понеделник и тогава ще се обадим на лекарката. но не искам и да си представя, че може да му предпише лечебно адаптирано мляко. има ли други кърмени бебчета на нашата възраст, които са имали този проблем и как се справихте?


Титла: Re: Май имаме диария?!
Публикувано от: an_dji в сб, 24 фев 2007, 13:12
Ох,и ние бяхме с диярия,обезводни се и накрая в болницата на система,антибиотици и т.н.Вече сме добре.Важна е диетата,течности(вода,чай от шипки).


Титла: Re: Май имаме диария?!
Публикувано от: Maika в сб, 24 фев 2007, 13:20
Oтвара от джоджен, пе4ена ябълка, варен картоф, варен морков, препе4ен хляб, оризова вода, шипки /отвара.
Аз правех сварено картоф4е и морков4е с отвара от джоджен и малко сиренце на пюре - вкусно и ле4ебно.


Титла: Re: Май имаме диария?!
Публикувано от: nelly_d в сб, 24 фев 2007, 14:44
Ние също сме имали такъв проблем и детето не беше настинало, не знам от какво се получи тази диария, но няколко дни му давах лечебна Хумана и оризова каша и се оправи. Може също да даваш супа или пюре от моркови и картофи - те имат запичащо действие, а също и отвара от шипки.


Титла: Re: Май имаме диария?!
Публикувано от: Den4i в сб, 24 фев 2007, 17:05
Здравейте Мами,
ние с бебчо вчера излязохме от болницата точно по тази причина -   :x
много съм ядосана, защото изобщо не трябваше да ни вкарват според мен!
С влизането ни казаха да сменим храната с лечебна HUMANA HN(т.е. добавката, защото аз кърмя и само понякога давам Фризолак1) и още на същия ден започна да се оправя, но понеже клиничната пътека го изисквала... седяхме 5 дни... на антибиотик естествено!!! А когато най-после излязоха изследванията, които ни направиха при приемането, установиха, че още тогава му е нямало нищо  newsm78
Така че съвета ми е
1. Давай повече водичка
2. Дай от лечебната HUMANA HN или MILUPA HN25
3. 1-2 прахчета Ентерол на ден, също може да дадеш
4. Следи температурата
Дано твоето бебче се оправи скоро  :hug:


Титла: Re: Май имаме диария?!
Публикувано от: helengnom в сб, 24 фев 2007, 17:28
Благодаря ви за съветите.Аз съвсем не бях сигурна,че е диария,а пък днес положението май се нормализира.В смисъл-акото стана с нормална консистенция,цвета не се променял и ака само два пъти,както си е нормално.Така че мисля вече всичко е ок. [smilie=smile3550.gif]


1