BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: des7 в пн, 26 фев 2007, 10:59Титла: Ужас - алергия
Публикувано от: des7 в пн, 26 фев 2007, 10:59
 Моля, споделете вашият опит. От няколко месеца ме мъчи неустановена алергия, не съм пълноценен човек.Моето бебенце е вече на осем месеца и все повече иска да изучава света, а майка е заета да се вайка и обикаля алерголози с надеждата, че някой ще помогне. Пазя диета спазвам стриктно лекарските препоръки и нищо - огромни петна - все едно няколко комара наведнъж са нахапали един участък от тялото ми - и никой даже не може да даде свястно предположение само си харча парите по май, безполезни консултации. Ако сте чували за нещо подобно моля споделете го с мен. :cry:


Титла: Re: Ужас - алергия
Публикувано от: Misty в пн, 26 фев 2007, 12:36
Не знам тук във форума как може някой да ти каже към какво имаш алергия, щом лекарите не могат.  newsm78 Явно се касае за алергия, но проблемът е, че много трудно се установява към какво е. В какво ти се изразява диетата точно?  


Титла: Re: Ужас - алергия
Публикувано от: des7 в пн, 26 фев 2007, 13:27
 Явно не си ме разбрала правилно - диагностика от форума не желая - искам да споделя със хора преживели нещо подобно. Абсурдно е да се мисли, че форума  може да послужи за определяне на какъвто и да е вид заболяване - да не би да не пиша на български ?! Що за отговор е това?!


Титла: Re: Ужас - алергия
Публикувано от: trilist в пн, 26 фев 2007, 13:29
Що за отношение, решила си да се оплачеш във форума, а не даваш никой нищо да ти каже... нали искаш да споделят опит хората?!?


Титла: Re: Ужас - алергия
Публикувано от: Misty в пн, 26 фев 2007, 13:36
А, значи да се оплакваме взаимно... Обикновено тук се търсят съвети и затова съм се объркала.
Моят опит е с предозиране на аналгин и плаки по краката. Попитах те каква ти е диетата, защото трябва да е стриктна, иначе няма да изчезнат плаките и ще продължавах да си кисела, както в момента. :lol: 10 дни не трябваше да ям никакви храни с консерванти, колбаси, газирано, сокове, яйца, алкохол, кафе и т.н... Само прясно сготвено месо, картофи, ориз и общо взето вода и хляб. Кофти беше, че ходех на работа и в обедната почивка няма откъде да си купя "натурални" храни - всичко е пици, сандвичи с шунка и пр. Ядях обикновени солети и пиех вода. Мисля, че пиех Кларитин. Това е моят опит. Петната изчезнаха на следващия ден още.


Титла: Re: Ужас - алергия
Публикувано от: des7 в пн, 26 фев 2007, 14:10
 Благодаря за отговорите, не го възприемам като оплакване, а по-скоро споделяне на определен проблем не очаквам друг да  реши  моите грижи - просто си мисля за споделения опит и в това не виждам нищо лошо.


Титла: Re: Ужас - алергия
Публикувано от: kar4ita в вт, 27 фев 2007, 10:55
Здравей des7 моята дъщеря има алергия. И знам колко е ужасно, съчуствам ти. Имах приятелка която имаше петна поцялото тяло и и бяха казали че е от шоколада, а тя не може да живее без шоколад, и ходеше всяка седмица да и бият инжекция. Накрая си направи тест които изследва 20 алергена и се оказа че е от котки , а тя нямаше котка в вкъщи ами във входа имаше котка и като излиза само и се радва, и так сложи край на тези мъки. Аз правих вчера този тест на моето момиченце, има атопичен дерматит, теста струва 120 лв направихме го във Варна при д-р Малячкина, четох че в София го правят при д-р Мустаков. След няколко дни ще излязат резолтатите и нямам търпение. Дано се оправиш бързо. Моят съвет е да си направиш този тест.Успех от нас newsm51


Титла: Re: Ужас - алергия
Публикувано от: des7 в вт, 27 фев 2007, 11:12
  Благодаря ти за хубавите думи - това е малък ад всеки ми казва да се запася с търпение - неизвестноостта е плашеща. Чувала съм за кръвният тест, но нямам никакви координати на лекаря в София - пуснах тази тема с надеждата да пишат хора правили теста, за да попитам ефективен ли е и къде мога да го направя. Ако имаш желание пиши ми какво е станало с вас - за детенце, навярно ти е много по-тежко. Пожелавам Ви успех в лечението :hug:


Титла: Re: Ужас - алергия
Публикувано от: magi mei в вт, 27 фев 2007, 11:35
ще споделя с теб моят опит на майка с алергично дете.ходихме в Александровска болница в алергологията при д.Мустаков аз лично съм доволна от него ,задалжително си направи тест към какво си алергична иначе няма смисъл да стреляш на тъмно.като се разбере от какво е алергията вече се назначава лечение ние лично бяхме на инжекций по специялна схема и много ни помогна,вече  ядеме всичко иначе преди това ни беше забранено всичко месно представи си кошмара,така че ако искаш мога и да потърся телефона на доктора ако още го пазя и да ти го дам ,ако те интересува пиши


Титла: Re: Ужас - алергия
Публикувано от: des7 в вт, 27 фев 2007, 12:08
 Да ще ти бъда много благодарна, аз ходя в МА и ми казаха, че трябва да отзвучат обривите и тогава без медикаменти тестуване. Ако намериш тел. ще отида.


Титла: Re: Ужас - алергия
Публикувано от: magi mei в вт, 27 фев 2007, 13:39
ще го потърся довечера и утре ще ти го дам


Титла: Re: Ужас - алергия
Публикувано от: magi mei в ср, 28 фев 2007, 12:54
миличка намерих телефона дано не са го сменили 92 301 в.231,ако са го сменили го вземи от справки,късмет


1