BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: Atrakcia в ср, 28 фев 2007, 17:35Титла: Цистит и евентуална бременност?
Публикувано от: Atrakcia в ср, 28 фев 2007, 17:35
Пуснах търсачката, но не намерих такава тема. Моя позната, мисли, че  е бременна, но е направила цистит. Ходила е на лекар, изписали са й и пие НЕОРЕНАЛ, БУСКОЛИЗИН И ДУСПАТАЛИН. Изписали са й  и НОЛИЦИН, но не го е купила. Дайте съвет какво да прави и пие в тази ситуация. Билки, мечо грозде....Благодаря!


Титла: Re: Цистит и евентуална бременност?
Публикувано от: Café del Mar в ср, 28 фев 2007, 19:04
Първо да се увери че не е бременна.


Титла: Re: Цистит и евентуална бременност?
Публикувано от: мише в ср, 28 фев 2007, 19:13
Здравей Атракция,

аз направих цистит в 5-тия месец от бременността си. Докторката ми каза, 4е не е страшно за детето, стига да се установи навреме. Най-безопасно е мечото грозде, но ако възпалението е сериозно, всички знаем, 4е само с билки не става....Пих и антибиотик - ОСПАМОКС, но не знам дали може да се приема през първите три месеца от бременността


Титла: Re: Цистит и евентуална бременност?
Публикувано от: Soffia в ср, 28 фев 2007, 20:00
Задължително консултация с лекар ако се окаже бременна...пук и да не е пак трябва навременно лечение , защото циститът все пак не е за подценяване.


Титла: Re: Цистит и евентуална бременност?
Публикувано от: kiki29 в ср, 28 фев 2007, 20:16
За съжаление с първата бременност отидох на лекар за цистит и се оказа, че съм и бременна  :ooooh:. Пих антибиотик на пеницилинова основа, нямаше как. Бебето ми, което е вече на 2г и 9м. се роди напълно здраво и е така и до днес да чукна на дърво, това за успокоение на твоята приятелка, ако все пак е бременна  :)


Титла: Re: Цистит и евентуална бременност?
Публикувано от: ivalina73 в ср, 28 фев 2007, 23:41
Трябва да се увериш първо да ли си бременна и какви лекарства можеш да приемаш newsm78Но си направи стерилна урина,за да разбереш от кой антибиотик ще ти мини цистита и възможно ли е да го приемаш при евентуална бременност :roll:Аз мисля,че няма да има проблем!Аз също в момента съм отново с цистит и знам колко е неприятно и гадно,болезнено и т.н.Без притеснение си купи билкови табл. "Цистон",които можеш да пиеш и ,ако си бременна.Страшно много ми помагат :naughty:Даже като бях бременна моята гинеколожка ми ги изписа профилактично,без да знае,че ги пия и нямах никакви проблеми ,нито с бъбреците,нито с цистита.Успех  :bouquet:


Титла: Re: Цистит и евентуална бременност?
Публикувано от: tina77 в ср, 28 фев 2007, 23:46
"цистон" той е хранителна добавка и спокойно може да се пие и от бременни


Титла: Re: Цистит и евентуална бременност?
Публикувано от: Munkyy в нд, 04 мар 2007, 18:07
Цистон-а е спрян от производство ми казаха в няколко аптеки. За цистит на мен най-добре ми действа Неоренал.


Титла: Re: Цистит и евентуална бременност?
Публикувано от: magratea в нд, 04 мар 2007, 18:57
Като бременна имах и аз такива проблеми още в началото- пиех чай от царевична коса с лимон по една две кани на ден. Много ми помагаше и избегнах лекарствата. Мечото грозде ми беше много горчиво.
Преди 6-тия месец получих бъбречна криза - тогава лежах в болница, пих антибиотик Цефазолин, бях много притеснена, но ме успокоиха, че бил подходящ.
Дано всичко с приятелката ти да е наред.


1