BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: jullianna в чт, 10 фев 2005, 15:14Титла: Стафилококова инфекция
Публикувано от: jullianna в чт, 10 фев 2005, 15:14
Здравейте на всички мили мами !!!
За първи път съм тук и много се радвам, че този форум съществува.
Пиша ви по повод прословутата стафилококова инфекция.
Преди няколко дни по брадичката на моето бебе излезнаха пъпки с бели връхчета. Аз си помислих че са в следствие на биберона-залъгалка защотот му се залепва за брадичката. Да но след 2 дни тръгнаха нагоре по бузките до очите. Викнах лекарката и тя каза , че е стафилококова инфекция и ни изписа Бактробан - да го мажа по пъпките.
Възможно ли е да е същата инфекция след като нямаме симптомите, които вие описвате - хрема и секрет в очите, тъй като при нас са само пъпки ?  :oops:
Код:
 <center><p style="background:white;"><font face="verdana,arial,sans-serif" size="1" color="black">Bojidar</font><br /><a href="http://lilypie.com"><img src="http://lilypie.com/baby1/060119/2/12/3/+2" alt="Lilypie Baby Ticker" border="0" /></a></p></center>


Титла: Стафилококова инфекция
Публикувано от: Valeria в чт, 10 фев 2005, 15:23
Напълно възможно е. Но как така ви постави диагноза на око? Секрет от пъпчица взеха ли ви? Бактробана е хубав и е точно за тази цел, но трябва си упорито мазане, защото и самият стафилокок е упорит.
Моят съвет е да идете да ви направят посявка и да се установи от какво се повлияват, за да се назначи адекватно лечение. В противен случей може да си го влачите с месеци.


Титла: Стафилококова инфекция
Публикувано от: Мама Ваня в чт, 10 фев 2005, 15:33
Хайде стига сте ходили по доктори, защото колкото повече ходиш, толкова повече проблеми изникват. Това си е чиста инфекция и с мазилото, което всъщност е много хубаво, ще се оправи. Само че добре прочети упътването на лекарството, защото е много силно. Успех.


Титла: Стафилококова инфекция
Публикувано от: aja в чт, 10 фев 2005, 18:01
Може да е стфилокок, но може и да не е!
Без изследване на секрет не бих ти препоръчала да даваш толкова пари за Бактробан.  И при дъщеря ми го имаше, но от Бактробана не се повлия, даже нещата се усложниха..., а след изследване се оказа стрептокок ....
Изследвай и тогава решавай. Между другото отидохме на хомеопат и той изписа streptococcinum 15 CH - 10 дни по 3 пъти на ден и се оправихме. (има и staphilococcinum)


Титла: Много ви благодаря !!!
Публикувано от: jullianna в чт, 10 фев 2005, 18:48
Благодаря ви за съветите!
Ще направиме изследвания за да видим дали се касае за стафилококи.
Имам още един въпрос обаче:
Ние с таткото трябва ли да се изследваме, защото се притеснявам да не се получи ефекта на пинг-понга - той на нас после ние на него и така до безкрай.


1