BG-Mamma

Здраве => Здравни заведения, специалисти => Темата е започната от: silky в чт, 17 фев 2005, 08:27Титла: Женска консултация Бургас - къде?
Публикувано от: silky в чт, 17 фев 2005, 08:27
Обръщам се към бременните и майките от Бургас за съвет къде да ходя на ЖК.   :thinking:  Питам защото моята лична лекарка ми каза, че не ми препоръчва І-ва п-ка, защото там нямало да ми дадат направление за каквито и да е било изследвания. От друга страна ми каза да си отварям очите, защото режима по издаване на болнични листи бил много затегнат и имало големи проблеми с издаването им. Къде да отида тогава?  :?:
Бургаски майчета, вие къде ходите? Доволни ли сте? Обръщат ли ви внимание? Дават ли ви болнични?
Май много станаха въпросите  :)


Титла: Женска консултация Бургас - къде?
Публикувано от: lilita в чт, 17 фев 2005, 10:01
Уф, честно да ти кажа това понятие "женска консултация" така и не ми се изясни докрай :roll:
Аз ходих при гинеколог да ми следи бременността, всеки месец ми даваше направления за изследвания и ми правеше видеозон, за което плащах по 15 лв. Става въпрос за д-р Ризова, работи в частнта клиника "Св. София", но има договор със Здравната каса. И болнични не ми е отказвала. Проблемът при нея е че има страшно много пациенти и се налага да се ходи с предварително записване. Някои майчета се оплакват че ги претупвала... :roll: Но е добър специалист и аз и имам доверие.
Даже сега я препоръчах на една приятелка която ще ражда средата на септември и днес е на първи преглед при нея :D
Други доктори за които съм чувала добри отзиви са Драгнева, Георгиев, Братова, Калчева, Гамишев


Титла: Женска консултация Бургас - къде?
Публикувано от: newi в чт, 17 фев 2005, 14:09
Аз ходя в трета поликлиника при доктор Гавазова. За повечето изследвания си плащам, понеже все няма талони. Като цяло съм доволна. С болничните няма проблем, когато се наложи ми издава. Проблемът при нея е, че има консултации само в понеделник и четвъртък. А ако стане нещо през останалите дни трябва да търсиш друг лекар. Ходя и веднъж на около месец- месец и половина и при доктор Георгиев в кабинета му.


Титла: Женска консултация Бургас - къде?
Публикувано от: vania_ip в чт, 17 фев 2005, 14:19
Въпросната "женска консултация" в първа поликлиника и аз не ти я препоръчвам. Ходих там и останах много недоволна. Наистина се води от една акушерка, която няма право да дава никакви направления и да пише болнични. Трябва отделно да ходиш при някой лекар за тези неща. Аз бях при Ганчев пак в първа поликлиника. Не мога да се оплача, винаги  ми е давал и болнични и направления. Акушерката, която работи с него води курсовете за бременни в трета поликлиника (поне преди година и нещо ги водеше). Той работи в един кабинет с Братова, за която също съм чувала добри думи.
Лилита ти е изброила най-известните лекари, но имай предвид, че някой от тях не работят с касата, а само на частно.
Леко бременеене и ако има нещо питай  :)


Титла: Женска консултация Бургас - къде?
Публикувано от: chockolina в чт, 17 фев 2005, 14:31
Аз пък бях на "женска консултация" в І-ва поликлиника и бях много доволна. Личната ми лекарка (тогавашната, че после се прехвърлихме цялото семейство при педиатърката на бебка) също е там. Акушерката беше много внимателна и си разбираше от работата - казва се Лазарова. Направления ми даваше личната лекарка и никога не ми е отказвала. Всички изследвания пак в І-ва поликлиника ми се правиха. Не съм давала никакви пари (от време на време ходех на частно при Георгиев), освен по 1 левче за вземане на биологичен материал за изследванията.


Титла: Женска консултация Бургас - къде?
Публикувано от: Miman в нд, 20 фев 2005, 20:26
Здравейте,
през цялата бременност ходих при Д-р Ковачева и самото раждане премина при нея - секцио и смятам, че е много добър специалист! Кабинетът й се намира зад Младежкия дом - на улица Патриарх Евтимий!


Титла: Женска консултация Бургас - къде?
Публикувано от: Mal4o в нд, 20 фев 2005, 20:42
Здравей,silky, аз ще ти препоръчам Вълкадинова в частната болница Бургас (срещу Космос)  :7uu: . Цялата си бременност я изкарах при нея и съм много доволна, като съм си плащала само за видеозона. Дорийска също е прекрасен човек и страхотен специалист, родих при нея (тя се падна на смяна, преди това не я познавах) и съм и страшно благодарна  :thumbs:   :thumbs:   :thumbs:  . Аз лично имам лоши впечатления от Ковачева, ходила съм при нея на преглед преди години :? , а Ризова наистина е много добър специалист , но по мое мнение е доста груба и все бърза да те изгони.Tова е от мен. Който и да избереш, ти пожелавам безпроблемна бременност, леко раждане и здраво бебче. :love:


Титла: Женска консултация Бургас - къде?
Публикувано от: chockolina в нд, 20 фев 2005, 23:14
Сега, като видях мнението на Малчо, се сетих че от здравната каса поемаха един видеозон и ходих при Вълкадинова  и останах много доволна - видеозонът и беше много хубав - видяхме на бебка двете крачето (стъпалата) опрени на стената на матката, бузките й, как си смуче палчето. На Георгиев видеозонът му е стар и, въпреки че той е голям специалист и си го разчита, аз нищо не можех да видя на него. Освен това Вълкадинова ми пусна тоновето на бебето с доплер - нещо, което не съм виждала на друго място. Поне 30 мин. се занимава с мен, без да ме претупва - и това напълно безплатно!


Титла: Женска консултация Бургас - къде?
Публикувано от: Katka в пн, 21 фев 2005, 10:13
Аз държа да ходя на видоезон при Георгиев(на частно),а картона ми води една лекарка от втора поликлиника за чието съществуване въобще не подозирах.По цял ден си е в кабинета,от "старата генерация" е,  няма видеозон.Искам съвети за какви ли не глупости, задавам безумни въпроси, тя обаче винаги е изчерпателна и не се опитва да се отърве по-бързо.Ако нямаш претенции за обстановката ("втора" е мизернинка) може да я потърсиш. Казва се Тумбова и ми се стори че е подходяща, нали съм с тъмбак. :2doctor: Иначе за направленията- никакъв проблем.Дори ме прати при дерматолог, щото ми беше излязло червено петно под носа (дерматоложката пък беше още по-любезна).
Успех!


Титла: Женска консултация Бургас - къде?
Публикувано от: vedrra в пн, 21 фев 2005, 16:06
Цитат на: chockolina
Аз пък бях на "женска консултация" в І-ва поликлиника и бях много доволна. Личната ми лекарка (тогавашната, че после се прехвърлихме цялото семейство при педиатърката на бебка) също е там. Акушерката беше много внимателна и си разбираше от работата - казва се Лазарова.

Чоколина, Лазарова (акушерката) я съкратиха когато бях в четвъртия месец, значи някъде между април-май миналата година.
Аз ходих при Георгиев, не пестя добрите си думи за него. В самия край на бременноста ходих малко и при Калчева, беше много точна в прогнозата си за пол, тегло, протичане на раждането, но впечатленията ми са, че кабинетът и винаги е пълен и много бърза да влезе следващия :wink:  И двамата обаче не работят със здравната каса.
Най-добро впечатление от работата в родилна зала имам от др-Лазарова, докато чаках имах възможността да наблюдавам как изражда и изобщо как се държи с пациентките си. Иначе и аз родих с Дорийска, много хладнокръвна, решителна и точна се оказа.


Титла: Женска консултация Бургас - къде?
Публикувано от: chockolina в пн, 21 фев 2005, 16:14
Цитат на: vedrra
Чоколина, Лазарова (акушерката) я съкратиха когато бях в четвъртия месец, значи някъде между април-май миналата година.

Е-е-е, жалко за добрата акушерка!!! Значи са я съкратили малко след като родих...


Титла: Здравейте и от мен
Публикувано от: Dimitrova_V в вт, 22 фев 2005, 11:25
Здравейте и от мен,
за женска консултация ходя при Братова, в първа поликника. Не съм имала проблем за болничен или направление. Дава ми всичко, дори докато още работех ме питаше не искам ли да ми даде болничен. На частно ходя при Драгнева, която последния път /беше петък и бях с болки/ ми взе 10 лв. за болничен и 15 лв. за прегледа. Предполагам, че преценява от кой може да вземе пари и от кой - не... За видеозон съм ходила в Поморие, при шефа на тамошното АГ, който има толкова добър видеозон, че му видяхме ребърцата на бебето, а бях в 19-та седм. Но от тогава не съм ходила там, а при Драгнева-тя го гледа, аз нищо не виждам...За Георгиев не мога да кажа добра дума - каза на моя близка, след първия спонтанен аборт, да изчака една менструация и пак да опита. Последва нов спонтанен аборт! Мисля, че вече е доста изкуфял...  
Леко бременее и много усмивки на всички


1