BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: vivi83 в вт, 17 апр 2007, 15:01



Титла: Хепатит Ц
Публикувано от: vivi83 в вт, 17 апр 2007, 15:01
 Здравей д-р Нивея.Аз искам да попитам за този вид хепатит какво ви е мнението?Ако детето се е родило с хепатит(взеха й кръв веднага след раждане)може ли да се лекува???А може ли вирусът да се неутрализира с времето?Питам, защото дъщеря ми се роди с хепатит Ц.Имам страшно много информация,но искам да чуя и вашето мнение,а и от други със сходен проблем като моя.


Титла: Re: Хепатит Ц
Публикувано от: niveababy в вт, 17 апр 2007, 21:54
Здравейте! Хепатит С може да се усложни  и да се хронифицира. Това се получава при наличие на активност на вируса.В голяма част от тези случаи с активност на вируса и хронифицирането завършва с цироза на черния дроб. Лечението включва медикаменти, стабилизиращи функцията на черния дроб, но не с траен лечебен ефект. Ваксините, които се правят са насочени към хепатит В и не влияят положително на този вид хепатит.


Титла: Re: Хепатит Ц
Публикувано от: vivi83 в ср, 18 апр 2007, 18:44
 Е добре де,вие май не ми дадохте конкретен отговор.Аз ви попитах според вас може ли да се лекува този вид хепатит на малко дете, а вие направо ме отчаяхте. :(


Титла: Re: Хепатит Ц
Публикувано от: niveababy в пт, 20 апр 2007, 14:23
Здравейте! Съжалявам, но действително няма окончателно излекуване. Дават се имуномодулатори- медикаменти променящи имунната нагласа на организма към вируса, за да се получат дълги ремисии и стабилизация. Един от тези медикаменти е интерферона.


1