BG-Mamma

Родителски групи => Осиновители => Темата е започната от: ИВКА 10 в пт, 20 апр 2007, 13:20Титла: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: ИВКА 10 в пт, 20 апр 2007, 13:20
Днес ми е едно такова,абе време за размисъл ме е налегнало,та се замислих......
Къде изчезнаха някой от мамите във форума.
Сарлита,скоро не съм я засичала да пише,МарМар и тя се загуби някъде по-трасето,Мародиди,чат пат пише,но и тя ми се губи.
Напоследък и Тонни се изгуби и не пише вече.Мираа,да и се накарам и на нея,гледам само влиза,чете,да драсва и тя по-някой ред.
Калпазанки с вас калпазанки. :mrgreen:
Момичета,драсвайте по-два три реда,как сте.
Надявам се при всички,всичко да  е наред.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: тонни в нд, 22 апр 2007, 21:32
Ивче, ние сме добре, тръгнахме на ясла е все още не оставаме по цял ден, но скоро и това ще се случи. Първата седмица беше голям рев, но сега вече толкова му харесва, че понякога не му се тръгва на обед.
А за писането не е от калпазанлък, ами просто много загрубя тона по едно време и много обиди се изсипаха, че ми се изпари всякакво желание за писане, но пък почти всеки ден ви чета и виждам, че трескаво се подготвяте за срещата. Вярвам,че ще си изкарате отлично и благородно ви завиждам. :hug:


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?Сега ми стана ясно вече защо не пишат
Публикувано от: ИВКА 10 в пн, 20 авг 2007, 11:02
Ивче, ние сме добре, тръгнахме на ясла е все още не оставаме по цял ден, но скоро и това ще се случи. Първата седмица беше голям рев, но сега вече толкова му харесва, че понякога не му се тръгва на обед.
А за писането не е от калпазанлък, ами просто много загрубя тона по едно време и много обиди се изсипаха, че ми се изпари всякакво желание за писане, но пък почти всеки ден ви чета и виждам, че трескаво се подготвяте за срещата. Вярвам,че ще си изкарате отлично и благородно ви завиждам. :hug:
Да Тонни,сега-по скоро от около една седмица,ми стана пределно ьясно,къде изчезнаха всички,с които можех да общувам.
Напоследък четери от тук присъстващите потребителки,само знаят да анализират и т.н.

Жалко,че форума стана такъв,жалко,защото лично аз бях една от първите,които грасуваха да има такъв форум,аз бях една от първите,които споделяха своите вълнение и т.н.
Ето затова ми е болно и ми се свиди,че атмосферата не е такава каквато беше преди и вече едва ли ще стане такава.

Браво момичета,справихте се блестящо и направихте форума(за кой ли път го казвам)eдно затворенно общество.
Пишете си анализирайте,ваше право е това,но аз определенно не съм тук за да ме анализира някой който не ме познава и не заради това съм тук.
Отвратена съм от всичката помия която някой от вас изсипаха тук.
Останете си със здраве,за момента ще гледам да се включвам само и единственно във темата за срещите,където се надявам да се видя със всички които познавам и уважавам.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: darena в пн, 20 авг 2007, 15:30
Ивка, не се познаваме лично. Във връзка с писанията  във форума напоследък искам  да ти кажа - и това ще отмине. Не го приемай лично, казаното и написаното .  Неприятно е и на мен, и на Април, и на Дидка и на много други.

Който се сърди да се сърди.  Аз съм майка на детето си и затова съм тука. Не съм обидена на никого. Искам да знам и да съм в час. Общуването между нас не е напразно - уверявам те .  :hug:

Тук има майки, които носят в сърцето си христоматия по родителство и майчинство .  Искам да съм близо до тях и да се уча.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: неизвесна в пн, 20 авг 2007, 15:32
Ние във форума малко заприличахме на обидени деца делейки си куклите и перцалките. Не знам защо всичко написано се приема лично . Ние сме възрастни хора и трябва да се държим като такива. Всеки има право да възпитава детето си както пожелае това е само семеен проблем. Дали ще му каже , дали е осиновено или не зависи само от родителя и от детето защото само родителя познава детето си и знае кое е най добро за него. Едни ще кажат на децата си когато са на 5 други когато пораснат, едни ще говорят с тях за етническият им произход други не това пак ще прецени родителя. Ние тук само споделяме мнения и няма защо да приемаме лично нещата. Като цяло различните хора и мнения трудно се приемат, но всички ние сме различни от останалите, защото сме успели да превъзмогнем нашите предразсъдъци и тези на околните и сме осиновили деца. Всеки се ражда за да научи определени уроци от живота срещата с нашите деца и съвместният живот също са уроци на толерантност на приемане на различните. Срещата в този форум също е вид урок защото пишейки и коментирайки ние също научаваме нещо променяме се виждаме грешките на нашите родители или наши неосъзнати мисли и неусетно се променяме надявам се към по добро. Така, че е хубаво да се пишат различни мнения и най вече да не се приемат лично, всеки има право на мнение на този етап от живота си мисли така след известно време ще е пораснал духовно и ще мисли по различно.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: Bonita77 в пн, 20 авг 2007, 15:38
Неизвестна, много е трудно, когато си подложен на персонални нападки да не приемаш лично нещата. Аз самата доста време не пишех, само четях, дори си бях изтрила акаунта. После се регистрирах отново.
Сега честно да си призная, избягвам да влизам в конфликтни теми. Гледам, ако мога да бъда полезна на някого с нещо да дам мнение и толкова. Ние хората сме устроени по различен начин - едни сме по-чувствителни, други не, и така.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: ИВКА 10 в пн, 20 авг 2007, 15:46
Аз лично на никого не съм обидена и не съм приела нищо лично,защото няма за какво.
Стана ми болно,че напоследък 3-4форумки(те си знаят кои са),се появиха неотдавна със гръм и трясък и нарушиха кроткостта и спокойствието,което цареше тук.
Вдигнаха всичко живо на нокти.И защо???????Защото някой не е съгласен с нечие виждане по-даден въпрос.

Форумът за мен лично не оттдавна,беше едно спокойно място,където се чувствах във свои води.Можех да споделя терзанията си през деня и знаех,че има хора които ще ми дадът съвет в труден за мен момент.Радвах се за всяка една,когато разказваше за трепети,докато гушне своето малко дете,тръпнех от очакване да отворя страницата и да порчета нечия добра вест,нечие шеговито писание.
Стояла съм будна до среднощ,защото не можех да се откъсна от тук.

А сега.............Сега форумът се  е превърнал във свърталище на анализаторки и жени,чието мнение обезателно трябва да се приеме за правилно.
 
Както каза Дарена,сигурно ще отмине,но никога няма дъ бъде същото отново тук,след всичките глупости,които някои успяха да сътворят,нищо няма да е както преди.

За сетен път призовавам всички.

Момичета и момчета,спрете.Има много обидени в момента,които в яда си пишат неща,за които може би по-късно ще съжаляват.Дайте си почивка,зарадвайте любимите си хора до вас,ще се почувствате потребни и необходими.А най-важното е,че определенно ще бъдете и щастливи от това.Като мине,малко време пак заповядайте отново тук,но този път бъдете по толерантни към другите и по мислещи.
Нека прекратим това :peace:


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: tanya_75 в пн, 20 авг 2007, 16:51
Ивка 10, съгласна съм напълно, че тези словесни "престрелки" трябва да спрат. Много ми е болно и тъжно, че вместо да се обединяваме от общите си проблеми около осиновяването (каквато цел има този подфорум мисля  :thinking:) ние се делим на лагери и си позволяваме да си закачаме различни етикети една на друга. За съжаление, това май е типично българска черта (за да не стават недоразумения - имам предвид националност, а не етническа принадлежност). Мисля, че по-добре вместо да се разграничаваме на групи (с деца, без деца, самотни или не, с доказан или неизвестен произход, млади или стари и т.н.)  да се успокоим и да се опитаме да бъдем полезни една на друга. За мен и за тези, на които им предстои да минат по този път все още, ще ни бъде изключително важно да прочетем споделеното от вас тук, за да избегнем грешките които вие сте допуснали и да се поучим от вашия опит. Така че, МОЛЯ всички да се успокоят, за да продължим в дух на толерантност, към който всички така призовавате!!
Мисля, че можем!!!  :peace:


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: april в пн, 20 авг 2007, 22:42
нямам какво да добавя, Ивка, Дарена :hug:

днеска и аз си мислех за началото на форума, за това как четях като обезумяла, за това как си пишехме до сред нощите, чакахме заедно, посрещахме заедно...

форумът се напълни, оживя пред очите ми

много ми е болно, че цари такава атмосфера

и гледам, че има нови и симпатични хора във форума и съжалявам, че ги посрещаме така...

къде са зойка, ани, корни и креми??имаше и едно момиче, чиито приятели бяха на срещата в Стара Загора...

аз съм тук заради Николай и ще чета и пиша така, както съм го правила и преди

момичета, нашите прекрасни деца са тези, които ни свързват и това е най-важното, това е, което има значение

Даренка, и аз мисля, че и това ще мине

лека вечер на всички :)


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: Дидка в пн, 20 авг 2007, 23:04
Аз си мисля,че доста от мамите са просто  заети с ежедневието си и не им остава време да се разписват,много пъти аз самата прочитам набързо и не ми остава време за писане ........мислете за срещата....там ще се наговорим (http://s2.rimg.info/532fd7ab264e71bab1b2a0164c0fbd9a.gif) (http://smiles.33b.ru/smile.38235.html)


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: Mama_ Galia_66 в вт, 21 авг 2007, 15:13
Аз съм тук - макр и на приливи и отливи, защото преди да седна пред компютъра, си намазвам мазолите с мазолек  [smilie=smile3521.gif]
Всъщност повечето време ме няма, защото отдъхвам на село, а като чета нароилите се нови теми, наистина нямам чак какво да кажа по въпроса. Обаче съм тук и ще бъда, защото на моменти намирам верните отговори на въпросите, които ме мъчат.
Същевременно си мисля че мога да съм полезна с това, което съм научила.
Не се сърдя, няма да се сърдя, а когато нещо не ме устройва просто го чета и подминавам.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: Дидка в вт, 21 авг 2007, 16:16
Не се сърдя, няма да се сърдя, а когато нещо не ме устройва просто го чета и подминавам.
  и аз мисля,че това е правилният подход  за да няма излишно напрежение
а къде беше селото...може и на лични,че може и гости да ти дойдат  :mrgreen: знае ли човек


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: Mama_ Galia_66 в вт, 21 авг 2007, 16:20
Не искам на лични, искам всички да ми дойдете на гости, ще бъда там и през септември, само за три дни ще си дойдем за първите дни на градината, че ще сме вече в група с нови какички-възпитателки. Селото е Делян, област Кюстендилска.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: eti_D в ср, 22 авг 2007, 22:26
Ох, в периода на вемане на решението, документи и събеседване се усетих много изнервена и сълзлива. 
Каквото и да напишех тук, все звучеше, сякаш го е писал някой, когото  и аз не познавам.
Сега след 7 месеца тук и 2 месеца в групата на чакащите  :pray: Май ще се обаждам пак. Всяка витрина с детски неща е повод за един списък наум................


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: korni6onko в ср, 22 авг 2007, 23:00
Не пиша, защото след като споделя това, което в момента става с нас сигурно повечето от вас няма да разберат поради куп причини и ще ме определят пак като незряла и недорасла да отглежда осиновеното си дете Уморихме се от доста неща Всичко е много сложно и не ми се пише с подробности защото доста от проблемите ги знаете С две думи - от септември имаме намерение синът ни да бъде в седмичен интернат и само събота и неделя да си е в къщи - заради училището и заради пълния отказ от родителски контрол а и заради това че започна да вдига ръка на мен и положението става на моменти направо ужасно В края на всичко това което написах до тук ще напиша и това че не живеем два живота и не сме си намерили здравето на улицата Това което се изисква от нас ние го правим Сега нека види и другата страна на монетата пък каквото ще да става Това е засега от нас .


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: zoika в ср, 22 авг 2007, 23:35
Корнишонко,никой никого неразбира защото просто неможе да е в същата ситуация и емоции.Не се притеснявай за решенито ви.Вие най-добре познавате детето си и знаете,кое ще е най-доброто за него.той е в тази възраст,която трябва да си дава сметка за действията си и щом още не го прави значи ваше  е правото да го вкарате в пътя,който трябва да следва.Ако сега не реагирате както сте решили,може един ден да ви обвинява защо сте го оставили да бъде такъв.Чрез растоянието малко ще се изяснят емоциите от двете страни и има една максима,когато станем много близки с някой,нормално е да са повече дразгите отколкото любовта.може би и ние ще сме в твоето положение,но по наш си начин.Никой незнае как ще е.
Успех, :hug:


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: matakosmata в чт, 23 авг 2007, 00:34
Корнишонко,никой никого неразбира защото просто неможе да е в същата ситуация и емоции.Не се притеснявай за решенито ви.Вие най-добре познавате детето си и знаете,кое ще е най-доброто за него.той е в тази възраст,която трябва да си дава сметка за действията си и щом още не го прави значи ваше  е правото да го вкарате в пътя,който трябва да следва.Ако сега не реагирате както сте решили,може един ден да ви обвинява защо сте го оставили да бъде такъв.Чрез растоянието малко ще се изяснят емоциите от двете страни и има една максима,когато станем много близки с някой,нормално е да са повече дразгите отколкото любовта.може би и ние ще сме в твоето положение,но по наш си начин.Никой незнае как ще е.
Успех, :hug:
съм на същото мнение. човек не знае какво го чака..........надявам се да имате добри резултати.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: Дидка в чт, 23 авг 2007, 00:35
корни :hug: мила,подкрепям те с две ръце за взетото решение,независимо колко е трудно ,когато нещата съвсем излязат от контрол,се вземат и извънредни мерки. Такъв проблем може да имат и родители със родните си деца....осиновено или не,то е ваше дете и ВИЕ си вземате решенията,а след като сте решили ..значи това е за вас правилният начин!Дано даде резултат,мила!Поздрави на половинката и чакаме да се видим пак другият месец,заедно със сина разбира се!


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: ИВКА 10 в чт, 23 авг 2007, 09:55
Корни,радвам се,че писа.Аз също те подкрепям.вие сте неговите родители и вярвам,че това решение което сте взели е най-доброто за всички ви.
Ще стискам палци всичко,при вас да се оправи и нещата да продължат по-спокойно.

П.П.Нямах удоволствието да се запозная със теб,но си имах разузнавачи :mrgreen:,които една лоша дума не казаха за твоето семейство а напротив. :hug:
Така,че другият път,се надявам да се запознаем лично.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: korni6onko в чт, 23 авг 2007, 13:58
Благодаря за отговорите и подкрепата. [smilie=smile3525.gif] Трудно стигнахме до това решение, но нещата започнаха да излизат извън контрол и това е последното нещо, което правим, за да покажем на сина ни, че така не може да се живее и, че трябва да има взаимно уважение, че не може само да иска, а нищо да не дава, че все още ние сме тези, които ще го контролираме и той все още не е готов да отговаря за живота си, и трябва да сведе малко глава и да премисли постъпките си и решенията си. Дано всички тези действия от наша страна имат някакъв резултат и той поне малко да си избистри главата от глупостите, които върши. На никого не пожелавам това. Дано сте щастливи и с радост да посрещате  успехите на децата си и те да ви правят горди, че сте техни родители.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: marodidi в пт, 24 авг 2007, 08:45
Ето ме и мен  :D. Нямаше ме известно време, че и аз като другите мами ходих малко да си почина и да се откъсна от всекидневните ми проблеми. После пък се получи фал с копютъра ми и две седмици беше на ремонт.  Иначе всеки ден съм изтискана като лимон, защото моето малко ангелче, колкото повече расте, толкова повече бели прави  :lol:.  Но и това ви е познато. Сега съм тук и ще се постарая по-активно да се включвам. Поздрави на всички вас.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: april в сб, 25 авг 2007, 14:01
корни, стискам ви палци

трудно решение сте взели

поздрави от мен


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: неизвесна в сб, 25 авг 2007, 14:18
Корни надявам се сина ти да се вразуми и да преосмисли отношението си спрямо вас, но си мислех нещо друго. Ние родителите на дълго чакани деца независимо дали родени или осиновени ги глезим малко повече, разрешаваме им държание което някой по строг родител няма да  позволи. Слава богу това го осъзнах за себе си преди повече от една година и постепенно променихме малко отношение родител дете. Не, че сина ми не ми отговаря, но сега ако иска нещо трябва да си го изработи като срещу определена работа получава определени пари. Постепенно научи стойността на парите и когато реши да си купи нещо особено ако е с негови пари пада голямо мислене.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: iva_d66 в нд, 26 авг 2007, 20:24
имаше и едно момиче, чиито приятели бяха на срещата в Стара Загора...
Хей,момичета,тук съм!  :peace:Бяхме на почивка,за една седмица в Русе,после на Хисар и сега съм си вкъщи.Обещавам,че ако имам време ще се включвам по-често.Обикновено и аз набързо попрочитам нещо и уж после ще се включа,а то.......Няма да се оправдавам.Дано сме здрави този път да се видим в Троян и да си побъбрим.
Корни-стискаме палци,мила!Така е,много е трудно с всички деца.Те са толкова различни и уникални,че.......думи вече нямам.Мисля,че каквото и решение да вземат родителите е за добро-по-добре да има някакви родителски решения,отколкото децата да са оставени самоволно-това им дава кураж за още щуротии и безразсъдства,а след време,както и Зойка спомена,те/децата/решават,че за всичко са виновни родителите. По-добре да направим това,което е необходимо,а после каквото ще става-да става.
На работните мами-успешна работна седмица,а за мамите-домакини-спокойна седмица вкъщи с лудетините. :35:


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: lora_77- Ива в пн, 27 авг 2007, 22:43
Корни, пожелавам ви от сърце проблема да се разреши в добър аспект :pray:.Не се обвинявай за нищо постъпили сте както смятате че е най-добре.
В крайна сметка ние сме родители и ние вземаме решенията за децата си , поне до момента в който могат да правят това сами.Дали ще са правилни или не само времето показва.Но вярвам че искаме най-доброто за децата си и решенията които вземаме са за тяхно добро.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: Mama_ Galia_66 в пн, 27 авг 2007, 22:47
Корни  newsm10
Понякога крайните наглед решения излизат най-правилните. Стискаме палци и поздрави  [smilie=smile3525.gif]


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: mar_mar в пн, 27 авг 2007, 22:50
Здравей Ивка!Добре сме.Малката Деничка вече проходи.Водихме я на море и тя беше много щастлива.Сарлита също е добре.Малката Сияна е по сияйна от всякога.Форума е място където се завързват и приятелства. Аз понякога влизам и чета,но някак си това което чета помрачава радостта ми от това да съм родител.А аз не искам да е така.Моето дете е самото сияние.Тя се смее, пее и се върти в някакъв танц.Толкова ми радва очите и душата,че не искам да си вгорчавам живота с психоанализа на осиновените.В края на краищата и аз съм осиновена,това ще ми помогне един ден.Ще опрем глава до глава две осиновени души и ще благодарим на бог,че сме се намерили.  :bouquet:


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: bobkas в ср, 29 авг 2007, 18:29
Много ми липсва ДарЗаМен...

Липсват ми остроумните й постове...

Не я познавам, но форумът е пуст без нея...  :(Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: zoika в чт, 30 авг 2007, 00:36
И на мен ми липсва Петя много и нейните думички.
Надявам се скоро да я срещна в детската градина с Иринка и да се наговорим.
Аз така и неразбрах какво е ставало тука при форума докато ме нямаше и бях по морета и села.
Мъчно ми е,че така става.Преди време(може и година да мина) пак някой мами се отдръпнаха поради нападки на други мами и незнам защо сме тука да спорим или да си помагаме.Все се надявам да е последното.
Бъдете здрави.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: Mama_ Galia_66 в пн, 15 окт 2007, 23:03
Да попитам и аз - къде изчезнаха някои от мамите?


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: miraaaa в пн, 15 окт 2007, 23:37
Една от изчезналите веднага се отчита - Нямам ток, вода и нерви. Всичко около блока ни е строежи и ако има вода то няма ток. Засега сме превзели апартамента на родителите ми. Вечер като се прибера прочитам колкото мога но не ми остава време за писане. Надявам се скоро да включа активно.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: дрън в вт, 16 окт 2007, 11:37
Честно да си призная, мен повече ме притеснява отсъствието на осиновените. Те ми липсват повече.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: DarZaMen в вт, 16 окт 2007, 12:12
Що да липсват? Аз лично виждам доста по-активно и последователно участие от някои от тях, отколкото от други.

Нали не забравяш, че имаме и осиновени осиновителки?

Мен ме гложди делението, не липсата. Трудно установяваме диалог. Или ние анализираме тях, или те нас. А би било хубаво просто всяка страна да разкаже усещанията си, там някъде, по средата се срещат хората.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: дрън в вт, 16 окт 2007, 12:45
Именно. И мен това ме притеснява. Липсва ми общуването.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: miraaaa в чт, 18 окт 2007, 14:52
Именно. И мен това ме притеснява. Липсва ми общуването.

по конкретно за анализирането ????????? мен ли визираш или така ми се струва.
Стига вече с интригите. Мисля че всички спряхме освен ???????


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: дрън в чт, 18 окт 2007, 15:14
Даже не знам за какво говориш  newsm78 и какви интриги имаш предвид.

Става въпрос за това, че в повечето теми пишат почти само родители, а мнението на осиновените деца по всички теми е важно.Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: miraaaa в чт, 18 окт 2007, 15:16
допуснала съм грешка в цитата - извинявай. беше отправено към DarZaMen  по повод анализирането


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: DarZaMen в чт, 18 окт 2007, 19:35
Освен, че и аз не разбирам какво има предвид мирааа, леееко ми е странен тона, но знам ли, може да да е само илюзия.

Обикновено пиша внимателно, така и сега, пиша "НИЕ", после съм употребила "ТЕ".

А за интриги, честно казано, не само, че нямам афинитет, ами и време. Просто визирам фактите: нямаме тема, в която наравно да участват осиновени (освен, ако и те не са осиновители) и осиновители - значи липсва диалог.

"Стига вече с интригите. Мисля че всички спряхме освен ???????"
Странна реплика. Спира се нещо, което е имало начало. Да не търсим под вола теле...
Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: Дидка в пт, 19 окт 2007, 09:49
Корни не се е появявала скоро  newsm78 Как ли е положението при нея,тинейджъра как ли е?Някой знае ли нещо,там във София може да се чува или вижда с някоя от мамите!?


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: ИВКА 10 в пт, 19 окт 2007, 10:00
Корни не се е появявала скоро  newsm78 Как ли е положението при нея,тинейджъра как ли е?Някой знае ли нещо,там във София може да се чува или вижда с някоя от мамите!?
Корни,вчера или онзи ден,като че ли я засякох,че чете във форума.Дано всичко да е нормално при тях.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: ИВКА 10 в пт, 19 окт 2007, 10:02
Корни не се е появявала скоро  newsm78 Как ли е положението при нея,тинейджъра как ли е?Някой знае ли нещо,там във София може да се чува или вижда с някоя от мамите!?
Корни,вчера или онзи ден,като че ли я засякох,че чете във форума.Дано всичко да е нормално при тях.
Сарлита не е писала доста отдавна,Април не е писала и тя,Тони не се е мяркала скоро насам,тя май е все още обидена,все се надявах,че ще и мине,и ще се разсписва,много приятна жена,жалко,че не пише вече.
Ухххх,сега като се сетя има още доста мами,които не пишат доста отдавна.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: Дефи в пт, 19 окт 2007, 10:25
Мирааа, честно, и аз не разбрах поста ти  newsm78
Би ли обяснила? Защото като че ли точно в тази тема не е имало "интриги".

И аз скоро си мислех за Корни. Трябваше да вземат някои трудни решения. Дано всичко да е наред и тяхното пораснало момче да намери правилния отговор на всичките измъчващи го въпроси... А и те, дано им стигнат силите, защото съм уверена, че носят много любов в сърцата си... И че много боли...

Корни, за теб  :hug:


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: Дидка в пт, 19 окт 2007, 23:19
И аз затова си мисля за Корни,запознахме се и много ни допаднаха и двамата със съпругът и,детето и то е добричко,но с тия мисли в главицата му и тия проблеми...които се навъртяха,просто се моля,проблемите да се разрешат възможно най-безболезнено за тримата :pray:


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: DarZaMen в сб, 20 окт 2007, 15:28
Офф: Дидке, тези очички на банера за Коледния базар, не са ли на едно от нашите дечица?


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: april в вт, 23 окт 2007, 18:18
Април не е писала и тя

тука съм, сестро, чета от време на време :)

липсвате ми


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: darena в вт, 23 окт 2007, 18:28
Април не е писала и тя

тука съм, сестро, чета от време на време :)

липсвате ми

Април ,  :hug:!


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: Sarlita в вт, 23 окт 2007, 19:30
Ето ме Ивка, мила :D - тук съм, но признавам, че влизам на двата месеца веднъж, чета през ред и нищичко не съм писала от много дълго време :oops: - срамота :D, но какво да правя - като Сияна слънчице на мама , ми отнема цялото свободно време...
Не знам дали съм писала, че ми се наложи да се върна на работа - на половин работен ден :( - няма как трябва с нещо да я храним малката- не че е от много ящните :D
В резултат на това имам развит синдром на на родителско угризение на съвестта - събота и неделя гледам да сме нон стоп с малката заедно, вечер докато заспи сме заедно и играем и сега в момента "бера плодовете" - резултат от това внимание   :ooooh: Малката е станала голяма досадница-през минута иска да се гушкаме, развила е някаква болезнена зависимост от мен - в момента, в който изляза от стаята са неистови писъци, дори и да е баща и вътре - нищо и никой друг  не признава  :roll:Не иска да стои сама изобщо, дори и в тоалетна ходим заедно/ смейте ми се - заслужавам... /
Пиша днес много набързо - първо да се похваля - днес си имаме рожденничка - Сиянка стана на 1 годинка.Ето пресни снимки с тате,мама и тортата  :D
http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=115778&cat=35
Обещавам, много скоро да попълня липсите си за станалото във форума и да пиша, за сега толкова от мен.Желая на всички момичета много здраве, успехи и поводи за усмивки , пиша малко несвързано, но това живаче ме дърпа за крачола - отиваме да играем - чао от нас за сега :hug: :love:


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: Дефи в вт, 23 окт 2007, 22:28
Сарлита, да ти е жива и здрава Сияна Засмяна :)
Много радост да ви носи!

Страхотна сладурана е! И само каква торта ммммммммммм!  :bdballoon:


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: ИВКА 10 в ср, 24 окт 2007, 08:55
Април не е писала и тя

тука съм, сестро, чета от време на време :)

липсвате ми
Ани,ами пописвай от време на време,както и четеш.И ти ни липсваш. :hug:
Сарлита Да ви е жива и здрава малката Сияна,много се е разхубавила и е станала истинска красавица.
Ах,как топло ми стана на душата,че пишете,хайде и другите позабравили ни майчета да се отчетат.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: matakosmata в чт, 25 окт 2007, 12:34
я да пиша и аз тук. имам едни мисли и те протичат в следния ред. всички знаете за новата работна тема. за тези, които не знаят-моля, ето линк.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=234795.msg5356321#new
та имам аз една питанка. защо, когато е за дискусии, често свършващи със спор има много  желаещи, а когато стане дума за конкретна и отговорна борба и за промени в законите, които намираме за морално остарели и вредни за каузата на осиновените и осиновителите, желаещите да се включат в конкретна дейност са значително по-малко. става дума все пак за реална борба, за реални промени. на лични получих доста писма, но далеч не достатъчно. момичета и момчета, призовавам ви да започнем продуктивно сътрудничество на първо място и на второ да оставим дискусиите, които макар и понякога конструктивни, далеч не водят до промяна. става дума все пак за децата. за нашите деца. всеки един, който се присъедини е от полза. силата на една организация е в хората, които се борят в нея. не го забравяйте. след като имате мнение, искате промени, трябва и да се борим за тях. не можем само да мрънкаме и да сме недоволни, а когато има действителни възможности да свършим нещо , да очакваме пак някой друг да го направи. енстусиазма е хубаво нещо, но когато не среща отклик повяхва. спорове и лични драми повечето от нас оставиха на заден план. хайде, викам аз, да поработим.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: tanya_75 в вт, 27 ное 2007, 21:39
Ехооо! Стана студено и май всички потънаха в зимен сън! Или много от мамите минаха в нелегалност? Хайде, да не посочвам поименно.  :mrgreen: Що така, бе!? Такова затишие настана, че чак е неестествено.
Ми липсвате, някак!  :bouquet:


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: lora_77- Ива в ср, 28 ное 2007, 23:45
Хвана ме липсата защото бяхме в болница до днес със бронхопневмония и бактериална инфекция.Слънчицето ми още не е добре и ще мине доста време докато се съвземе.

Малката е станала голяма досадница-през минута иска да се гушкаме, развила е някаква болезнена зависимост от мен - в момента, в който изляза от стаята са неистови писъци, дори и да е баща и вътре - нищо и никой друг  не признава  :roll:Не иска да стои сама изобщо, дори и в тоалетна ходим заедно/ смейте ми се - заслужавам... /

Не се смея защото и при мен в момента е така след едноседмичен престой в болница няма да ти казвам какво е - мускули като борец ще направя на ръцете.А допреди това имахме друг проблем, но той е за друга тема.Та така де какво да се прави ние ги учим така и "ЩЕ СИ БЕРЕМ ПЛОДОВЕТЕ" както казваш.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: Miraetta в чт, 29 ное 2007, 12:36

Заглавието, по мое скромно мнение,  съдържа и част от отговорите.


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: O.B в чт, 29 ное 2007, 13:03
E защо ЗАЩО СИ редактира поста?  :mrgreen:

иначе и аз така:
някой
някои

 :whistle: :whistle: :whistle:


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: ИВКА 10 в пт, 30 ное 2007, 13:01

Заглавието, по мое скромно мнение,  съдържа и част от отговорите.
Неволна грешка при писането.....е и.............
Да се застрелям ли,заради това???????


Титла: Re: Къде изчезнаха някой от мамите?
Публикувано от: ИВКА 10 в пт, 30 ное 2007, 13:17
Заглавието е радактирано,може да спите спокоЙно. :mrgreen:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: matakosmata в пт, 30 ное 2007, 13:18
ужас, правописна грешка. ами сега :shock: никога неслучвало се нещо.
какво ще правим. дайте стратегии, да организираме ли протест, да пуснем ли подписка.
потресена съм.
дали това ще доведе до предсрочни избори. дали няма да се покачи цената на петрола :crazy:
ще се подложа на лечение с антидепресанти, за да мога да го преживея.


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: ИВКА 10 в пт, 30 ное 2007, 13:21
ужас, правописна грешка. ами сега :shock: никога неслучвало се нещо.
какво ще правим. дайте стратегии, да организираме ли протест, да пуснем ли подписка.
потресена съм.
дали това ще доведе до предсрочни избори. дали няма да се покачи цената на петрола :crazy:
ще се подложа на лечение с антидепресанти, за да мога да го преживея.
Подписка,за отстраняването ми от форума,е да ама не.......няма да доставя удоволствието на някой хора. :mrgreen:

Ти косматке,слагай по една главна буква в началото на изреченията,че като нищо и на теб да подпишат оставката и да ти затрият членството. :xarms:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: matakosmata в пт, 30 ное 2007, 13:42
ще затрият баба ми.........подписката ще я изям. главни букви не слагам, щото пестя. с всяка главна буква изтощавам ресурсите на тастатурата.
няма как да ме махнат, платила съм на модераторите. на един пратих печено прасе, на друг нови гащи. неизхвърляема съм. ще ви тормозя до дупка.
отивам да купя хапчета за хумор, щото напоследък определено има нужда в този подфорум. и ако продължава така, ще пусна тема ОСИНОВИТЕЛИ< ОБИЧАЙТЕ СЕ. тогаз ще видите вие.


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: wa_wa в пт, 30 ное 2007, 13:49
ще затрият баба ми.........подписката ще я изям. главни букви не слагам, щото пестя. с всяка главна буква изтощавам ресурсите на тастатурата.
няма как да ме махнат, платила съм на модераторите. на един пратих печено прасе, на друг нови гащи. неизхвърляема съм. ще ви тормозя до дупка.
отивам да купя хапчета за хумор, щото напоследък определено има нужда в този подфорум. и ако продължава така, ще пусна тема ОСИНОВИТЕЛИ< ОБИЧАЙТЕ СЕ. тогаз ще видите вие.
Ми то тъй и тъй оспамихте, искам отговорно да питам мата на кого е пратила прасенце? ами гащи? До Враца нищо не е идвало :naughty: :naughty:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: ИВКА 10 в пт, 30 ное 2007, 13:53
ще затрият баба ми.........подписката ще я изям. главни букви не слагам, щото пестя. с всяка главна буква изтощавам ресурсите на тастатурата.
няма как да ме махнат, платила съм на модераторите. на един пратих печено прасе, на друг нови гащи. неизхвърляема съм. ще ви тормозя до дупка.
отивам да купя хапчета за хумор, щото напоследък определено има нужда в този подфорум. и ако продължава така, ще пусна тема ОСИНОВИТЕЛИ< ОБИЧАЙТЕ СЕ. тогаз ще видите вие.
Ми то тъй и тъй оспамихте, искам отговорно да питам мата на кого е пратила прасенце? ами гащи? До Враца нищо не е идвало :naughty: :naughty:
Да пращам веднага аз тогава,а?
Да се презастраховам,че от тука няма да мръдна..... :mrgreen:
Изпращам по куриер,по желание на клиента,що ти сака душата............. :twisted:
Розови килоти или прасенце печено?????


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: matakosmata в пт, 30 ное 2007, 13:53
към враца съм пратила розови кюлоти с джуфка. не са ли дошли още.
прасето го пратих на един който може един ден да стане модератор, аз инвестирам в бъдещето.
сега да не ме баннеш щото не обичаш розово.


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Mama_ Galia_66 в пт, 30 ное 2007, 14:46
отивам да купя хапчета за хумор,

Мата, добра диагностика си направила, точното лечение си написала, че и закупуването на хапчета ще спонсорираш  :hug:
Може би точно от това страда форумната сговорчивост напоследък - от липсата на чувство за хумор, което принципно разбирам, ама никак не одобрявам.
Както и да е - аз лично отказвам категорично да се вземам чак кой знае колко на сериозно, сигурно за това витая наоколо неуморно  :lol:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Miraetta в сб, 01 дек 2007, 18:44
отивам да купя хапчета за хумор,

Мата, добра диагностика си направила, точното лечение си написала, че и закупуването на хапчета ще спонсорираш  :hug:
Може би точно от това страда форумната сговорчивост напоследък - от липсата на чувство за хумор, което принципно разбирам, ама никак не одобрявам.
Както и да е - аз лично отказвам категорично да се вземам чак кой знае колко на сериозно, сигурно за това витая наоколо неуморно  :lol:

Съседният форум се казва: "Родители, преживели загуба". За всеки грамотен човек ние сме деца, преживели същата загуба, само че по изричното желание на родителите си, (в преобладаващата част).

В темата, в която сме, се манифестира топъл прием  само на споделяние под определено ниво. А си прекрачил бариерата, а са те определили за човек без чувство за хумор и пр. Имам предвид под определено ниво на задълбочаване.
Коментираният правопис за ЗАГЛАВИЕ не буди доверие у хората, защото загатва за ниво на допустимост на разсъжденията.
А и двете от коментаторките ме познават и суха и без хумор никога не съм била, ама каквито и пари да се инвестират за хапчета за хумор, за мен не се харчете - от децата, преживели смъртта на мама, па макар и тази мама да е пълен боклук (както се оказва в преобладаващата част от случаите), нищо хумористично не мога да изкарам.
И ако тези деца са имали неблагоразумието да се включат в някакво общество с истинското си лице и това общество се чувства неловко с тях и го демонстрира с тази тема - добре, тази тема това и казва.  Във всички постинги има грешки - всяка бърза, с малки деца сме и писането става в "откраднато" време, но за заглавие на тема и то изразяваща претенция, грешката е израз на много повече от случаен правопис. 

Надали има човек, който наистина да вярва, че конфликтът е за правописа.
Ако си искрен в такъв форум и си дете, а получиш съвет, да не го взимаш насериозно - ОК, ама аз затова и пишех, защото сериозно ви уважавах и ви се доверявах, пък то било грешка, не е трябвало да ви взимам насериозно.

Е, .....   вече ще знам и ... няма да ви взимам насериозно.
Надали има човек, който наистина да вярва, че конфликтът е за правописа.
 


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: ИВКА 10 в сб, 01 дек 2007, 19:42
 
Цитат
Във всички постинги има грешки - всяка бърза, с малки деца сме и писането става в "откраднато" време, но за заглавие на тема и то изразяваща претенция, грешката е израз на много повече от случаен правопис. 


 
Мираета,каквото имах да ти казвам,ти го казах на ЛС без да шикалкавя.Мога да те уверя,че с темата която пуснах не съм целяла,че видиш ли се интересувам от точно определен човек,къде  е изчезнал,нали???.... била е неволна грешка,но спирам да ти обяснявам.

И на ЛС и тук те моля най-човешки да спреш да се вреш във темите ми,щом не ти харесват.Четеш това,което те интересува,това което не те интересува го подминаваш....


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Дзвер в сб, 01 дек 2007, 20:09
Мираета, Ивка и всеки друг, който има нещо да каже - идва Коледа, хората стават по-добри, по Коледа стават чудеса. Погледнете живота от хубавата му страна.

Мираета, аз чета съседния форум не от любопитство, знам какво е да загубиш детето си, не знам какво е да загубиш майка си и баща си (още, надяваме се и да не разбера скоро), не мога да ги сравня, знам че боли за винаги. Няма човешко и нечовешко същество на този свят, което да може да намали болката..., но животът продължава - човек среща доброто около себе си. Живях потопена в болката шест години, на миналата Коледа си обещах, че ще спра и вече имам едно чудо, чакам друго. Не знам, защо пиша това, може би ми стана мъчно от сравнението ти, не съм се замисляла никога по този начин за вашата болка. Не му е мястото в тази тема... Извинявам се на автора, отнесох се.


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Miraetta в нд, 02 дек 2007, 01:19
 
Цитат
Във всички постинги има грешки - всяка бърза, с малки деца сме и писането става в "откраднато" време, но за заглавие на тема и то изразяваща претенция, грешката е израз на много повече от случаен правопис. 


 
Мираета,каквото имах да ти казвам,ти го казах на ЛС без да шикалкавя.Мога да те уверя,че с темата която пуснах не съм целяла,че видиш ли се интересувам от точно определен човек,къде  е изчезнал,нали???.... била е неволна грешка,но спирам да ти обяснявам.

И на ЛС и тук те моля най-човешки да спреш да се вреш във темите ми,щом не ти харесват.Четеш това,което те интересува,това което не те интересува го подминаваш....


Ивка,

Цитираш ми думите, ама си ми махнала името. Тези думи ги бях написала от учтивост и те са валидни за повечето мами, но не и за теб. Настойчиво моля или  да ги  изтриеш, или да посочиш, че ме цитираш.

Много пъти с най-добри чувства съм писала нещо за теб, но да споря с теб по каквато и да било тема е немислимо за мен. А да си мислиш, че нещо се конкурираме или както ми пишеш, съм искала да се махаш - Боже опази от подобни неща, смешно е.  Аз ако взимам по стотинка от всеки, който ме моли да не му пиша в темите, то направо следващите форумски срещи ще ги спонсорирам с тези пари. Не знаех, че има ограничение за писането, наистина не съм знаела за това. А че се "вра" сега научавам, но си взимам урок да не го правя. Не знам след като съм откровена, защо съм толкова опасна.
Извинявам се, че е в твоята тема, но
постингът ми, който намираш за неприемлив, е със съдържание, което по значимост и болка е несъизмерим с някакви заяждания, и лично аз считам, че смисълът му не е достигнал до теб.
Извинявам се, че е тематично разположен тук.


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Miraetta в нд, 02 дек 2007, 01:31
Мираета, Ивка и всеки друг, който има нещо да каже - идва Коледа, хората стават по-добри, по Коледа стават чудеса. Погледнете живота от хубавата му страна.

Мираета, аз чета съседния форум не от любопитство, знам какво е да загубиш детето си, не знам какво е да загубиш майка си и баща си (още, надяваме се и да не разбера скоро), не мога да ги сравня, знам че боли за винаги. Няма човешко и нечовешко същество на този свят, което да може да намали болката..., но животът продължава - човек среща доброто около себе си. Живях потопена в болката шест години, на миналата Коледа си обещах, че ще спра и вече имам едно чудо, чакам друго. Не знам, защо пиша това, може би ми стана мъчно от сравнението ти, не съм се замисляла никога по този начин за вашата болка. Не му е мястото в тази тема... Извинявам се на автора, отнесох се.
   

Фоксче,

В твоето положение тук не е място за теб, колко те молихме да не четеш....

Съжалявам, че го казвам, но сравнението ми отразява истинското положение на нещата. По доста книги пише същото и не съм първата, която изрича думите.

Съжалявам, че пиша, защото няма начин да говорим открито за себе си без да изглеждаме лоши. Затова доста хора не смеят да говорят как се чувстват. Аз не искам да буксувам сто години на едната загуба, искам да се обединим и да си видим недостатъците (нашите,  на децата недостатъци), с които сме се "закичили" поради невъзможността си да преодолеем напълно болката и загубите, но това е невъзможно, ако не си отворим и почистим раните. Но тези неща не се правят публично. А тук е публично място. 


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Аист в пн, 10 мар 2008, 19:10
Кудкудяка, надявам се да си жива и здрава и все повече с хъс да четеш и пишеш отново. :roll: newsm10


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: k.dimitrova в пн, 10 мар 2008, 23:14
Мама Галя къде се затри бре жена? Хайде за Маня е ясно.


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: darena в вт, 11 мар 2008, 07:18
Мама Галя къде се затри бре жена? Хайде за Маня е ясно.

И аз т'ва се питам.  newsm78

Сигурно са и дали да гледа бебето  на Маня, а другите са отишли на купон. И колегата Миленчо  главатар на купона - :35:

Майтап- сигурно са я хванали да бачка  нощни, горкичката- на такситата де! :D


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Дидка в вт, 11 мар 2008, 09:00
А може да е на ранчото да сади лук  newsm78........тъкмо се разписах и аз ,да удостоверя, че съм тука не съм изчезнала,просто не ми остава време за писане,но чета периодично


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Дзвер в вт, 11 мар 2008, 09:16
Хммм да не се появи след месец със щерка  :mrgreen:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Дидка в вт, 11 мар 2008, 09:45
 :35: като нищо  :mrgreen: горкият Руслан


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: ИВКА 10 в вт, 11 мар 2008, 10:57
Одумахте Галето,нека и аз съм в кюпа. :mrgreen:Нали Маня каза,че рс-то и нещо е дало фира и затова липсва.Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Mama_ Galia_66 в пн, 17 мар 2008, 13:37
Ето ме, посадих лук, спанак, грах, моркови, копър и магданоз, почистих двора и чакам гости  :hug:
Поправих и компютъра /временно, до подновяването/.
Фоксчеееееееееееееее докато не изникнат на Митето зъбите не ща дете да погледна, повярвай ми. Няма такова животно  :bad-words:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: tanya_75 в пн, 17 мар 2008, 15:07
Е, айде бе Галке! Най-накрая се появи! :hug:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Mama_ Galia_66 в сб, 22 мар 2008, 22:27
Не съм се появила дефакто - от днес - остра дископатия  :bad-words: :bad-words: :bad-words:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Д_Ива в сб, 22 мар 2008, 23:02
Не съм се появила дефакто - от днес - остра дископатия  :bad-words: :bad-words: :bad-words:

Това резултат от саденето на зарзавата ли е?  :thinking:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Mama_ Galia_66 в нд, 23 мар 2008, 22:37
Нямам идея от какво е, ама боли и не ме свърта на едно място. За капак на всичко си разнасям на ръце от време на време двете гюлета по на 15 и 17 килограма. Ще ми мине  :pray:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: k.dimitrova в нд, 23 мар 2008, 23:17
Абе, Галя ти да не си поспала половин-един час повече, че да си стресирала себе си? При тебе ще е само от спиране на едно място. Оздравявай, че търчането тебе чака!


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Mama_ Galia_66 в нд, 23 мар 2008, 23:56
Калинче, опитвам се да не спирам, ама и аз душа нося  :lol:
Всъщност дископатията и заетостта са ми като че ли оправдание.
Не ми се пише нещо.
Много става тегаво и дори прословутия ми оптимизъм не ме поддържа във форма.
Дразни ме деленето на осиновени и осиновители и войната която се разразява.
Дразни ме факта, че никой не иска да разбере простата истина - всички живеем на една планета, всички сме от едната страна.
Не приемам деленето на тая и оная страна.
Но пък не желая аз самата да разпалвам войни.
За това предпочитам когато имам време да попрочета, пък коментарите да правя сама за себе си, без да ги излагам в писмен вид, за да не се обиди някой от мнението ми.


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: manja_66 в ср, 26 мар 2008, 01:16
Я да попитам, къде изчезна Кудкудяка? Губи ми се от доста време. Имаше проблеми и злополука. Някои да знае нещо? Надявам се да е добре.


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: matakosmata в ср, 26 мар 2008, 02:53
мернах я тази вечер на скайпа, ама почезна без да пише..........


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: wa_wa в чт, 03 апр 2008, 19:38
Да питам някой има ли новини за Фоксче?
видях, че не е влизала от 19.03


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Mama_ Galia_66 в чт, 03 апр 2008, 21:01
За Фоксче аз да изклюкарствам, че се чухме.
Компютъра е дал фира и няма да влиза известно време, заяви се чрез мен за срещата на Вонеща вода, а като се окомпютъри ще наваксва с темите.


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: k.dimitrova в нд, 27 апр 2008, 00:28
Гале, къде забегна пак? Та и Маня повлече.


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Дефи в нд, 27 апр 2008, 00:53
Чух се с Галя на Цветница, беше си на село. И Маня беше там :)
Може би още си живеят на чист въздух - нали и кака Лили е ваканция...


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: manja_66 в нд, 27 апр 2008, 01:53
А, не. Аз тази седмица бях яхнала метлата и летях по разни инстанции - то не бяха НОИ, НАП, общини ... Скъсаха ми нервите разни бюрократи, ама както и да е. Само пътьом следя как сте, но не остава време за писане. Утре (то си станало днес) отлитам при Галя на село, сред природа, зеленко и чист въздух.


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: k.dimitrova в ср, 30 апр 2008, 23:11
Поздрави да й отнесеш. И да й купи Руслан един лаптоп.


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Аист в сб, 12 юли 2008, 17:21
Корнишонко къде се дяна?Братът по съдба ми липсва. Няма ли някой инфо къде се губи? newsm78


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Светкавица в сб, 12 юли 2008, 18:14
На мен също ми липсма Корнишонко.Много е ценно присъствието на майките с поотраснали осиновени деца, има какво да се научи от тях.
Корнишонко, обади се, чакаме те, надявам се всичко да е добре в твоето семейство!


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Mama_ Galia_66 в нд, 13 юли 2008, 20:11
Да издам аз, че на два-три пъти мервам Корни да чете, явно не и се пише, но поне духм е с нас.
Моля да не почнат питаниците къде съм - тази нощ пиша и от утре до края на месеца ви оставям да страдате без острата ми мисъл, чаровното ми присъствие и присъщата ми скромност.
Ще се къпя и за вас и ще се отям на цаца /божкей, как ще се вмириша  :35:/
Липсва ми Април, Креми също не пише, дано нещата са наред при тях.


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Аист в сб, 19 юли 2008, 20:33
Теа, липсваш ни!


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: k.dimitrova в чт, 07 авг 2008, 23:37
И татковците изчезнаха. Време за почивка?


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: ИВКА 10 в пт, 24 окт 2008, 22:33
Танчето и Ивето ми се губят.............................. newsm78


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Аист в сб, 25 окт 2008, 16:45
И татковците изчезнаха. Време за почивка?
И това ако не е телепатия!!!!И аз се питах, особено татковците на големи деца - имаше, имаше...Ще обменим някой лаф за тийнове и памперси!


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Аист в нд, 11 яну 2009, 19:25
ехо :gydi: Кудкудяка зачезна пак, Мата се скатава незнайно къде, да не изброявам още, другите си знаят.

ПП Само аз ли пиша в тази тема?!


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Venecias в пн, 12 яну 2009, 04:39
И аз тия дни почувствах тъга и се запитах къде изчезнаха, как са и защо не се обаждат: Мародиди, Креми и Сарлита?...  newsm78

Тяя Сарлита всъщност се появи, сдоби се с бебе и зачезна, оставайки ни една тема в много издания:"Какво е новото при мен?"...
 Та какво е новото при изчезналите?

За Мата е ясно-пренесе си дупарата  :oops:на топло, а Кудкудяка търчи целодневно след малкото си дяволче...  :mrgreen:А на бас? :roll:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: DarZaMen в пн, 12 яну 2009, 09:28
Завъртял ги е живота, по всяка вероятност. Надявам се, че са добре всичките.

Но да ви кажа, аз дето си изкарвам хляба пред компютъра, понякога с дни не смогвам да вляза, а хората с професии, които нямат работа пред ПЦ-то - изобщо не се чудя, че ги няма.
Въртележката е голяма, факт.Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: kmira в пн, 12 яну 2009, 16:10
Завъртял ги е живота, по всяка вероятност. Надявам се, че са добре всичките.

Но да ви кажа, аз дето си изкарвам хляба пред компютъра, понякога с дни не смогвам да вляза, а хората с професии, които нямат работа пред ПЦ-то - изобщо не се чудя, че ги няма.
Въртележката е голяма, факт.


[
/quote]
Много си права,не остава време за писане ,чета ,на работата  докато прегледам темите и някой  клиент влезне и трябва да му обърна внимание.Лятото докато учениците бяха във ваканция можеше ,но тогава бях втресена дали ще се справя с детето, изведнъж с 5годишен син,повечето от вас са осиновили по малки деца/оказа се по трудно с околните,с баби и дядовци особено някои ,че тябва да се държат и говорят с него като с голям човек той не е бебе/.Преглеждането на темите и четенето много ми помогнаха.Започнах да казвам на детето кое не е правилно да се прави и той да им прави забележки/като не успях да излезна на глава с възрастните /има ефект да ви кажа.До скоро нямахме  комрютър и интернет в къщи, вече има и дано намеря време да седна .
Мисля ,че намерихме пътя един към друг -8 месеца сме заедно вече.Както той ,така и аз сме по спокойни/най вече аз ,той има енергия в излишък/.Когато мога ще пиша за да споделя с вас .Мисля,че е полезна обмяната на опит.Чао, желая на всички много обич. 


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: matakosmata в ср, 14 яну 2009, 22:24
semua njamam net. sorry sa latinicata, ama njama i kirilica. nike sme w ispanija sasega do 8 fewruari


Титла: Re: Къде изчезнаха ТАТКОВЦИТЕ?
Публикувано от: Venecias в пн, 26 яну 2009, 03:47
Тази тема е дискриминираща по пол :mrgreen:, но да я използвам за да споделя, че напоследък все по-често се улавям, че:

*ми липсва Магьосникът от Оз като присъствие, мнение и позиция; :cry:

*чудя се какво става при чичо Наци и съпругата му Цвети? newsm78;

*питам се защо не се отбива Мариан Георгиев- бащата с три осиновени деца? :thinking:
----
Защо татковците се отеглиха от форума? Дали, защото сме само newsm57 или....

Къде изчезнаха? Я да се обадят и докладват какво е новото при тях! :pray: :xarms:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Чичо_Наци в пн, 26 яну 2009, 12:45
Здравейте, всъщност не съм съвсем изчезнал, просто се спотаявам.  newsm53

Следя темите, радвам се на снимките на многото прекрасни дечица, които сте осиновили (там където албумчетата не изискват парола), възхищавам се на безграничната любов, с която обгрижвате своите деца и тихичко се моля да настъпи часът, в който съдбата ще ни срещне с НЕЯ.
Мина доста време , откакто ни вписаха в Регистъра на осиновителите - почти 1 год и 3 месеца.
Всъщност и при нас наскоро имаше новини, но в момента не ми се говори за това, така че гледаме напред с нови надежди. newsm17


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Светкавица в пн, 26 яну 2009, 22:01
Интересно, че и аз се замислих за чичо Наци тези дни и ето, той се появява!Надявам се да не губи надежда, при нас щъркелът дойде след 1год и пет месеца след вписването в регистрите!

А какво става с чаровната племеничка?


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Чичо_Наци в вт, 27 яну 2009, 10:50
Не, не губиме надежда, надежда винаги има! Просто е гадно, че времето лети, а заедно с него и много неизживени мигове! Вярваме, че ще намериме НАШЕТО детенце и че като го срещнеме, и двамата ще разбереме, че това е ТЯ, а то ще разбере, че това сме НИЕ.

А колкото до племенницата - щурее лудетината, вече е на 4 и 1/2 год, а като се чуеме по телефона - половин час е плътно зает. То не са преживявания, истории, преплетени с измислици... Да ни е жива и здрава! newsm53


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: bobkas в чт, 29 яну 2009, 18:47
Мама Галя ми липсва... Много...


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: kali 7 в чт, 29 яну 2009, 20:55
и намен и май не само тя :hug:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: lora_77- Ива в чт, 26 фев 2009, 21:05
Здравейте , тук съм и от време на време съм влизала да ви почета.Тази вечер разглеждах като гост темите,защото чак ме беше срам да се включа,толкова отдавна не съм писала.Но Дидка ме нахока  ;-) и аз си взех забележка.


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Дидка в чт, 26 фев 2009, 21:46
Чи как иначе...и колко си изпълнителна    :bouquet: от сърце...ти си знаеш  :love:
Мама Галя и на кю-то не я откривам  :thinking:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: lora_77- Ива в чт, 26 фев 2009, 22:06
Дидка  ;-) мерси,а аз като черна станция  :oops: както беше казал някой да кажа че я виждам на скайпа Мама Галя че е на линия.


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Аист в пн, 02 мар 2009, 15:51
Галчеееее  :ruporuu:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: k.dimitrova в пн, 02 мар 2009, 22:54
Галеее! :2bash: [smilie=smile3512.gif] :2gunfire:
Хайде щом си заета мир  :bouquet:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Дидка в вт, 03 мар 2009, 12:04
Галето е много заета  :hug: снощи най-накрая я открих на скайпа и си поговорихме! Поздрави за всички от сърце има от нея  :love:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Аист в сб, 14 мар 2009, 18:45
Аni М, къде изчезна? :hug: newsm78


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: кльомба в сб, 14 мар 2009, 21:07
Бачка.


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Аист в пн, 16 мар 2009, 22:38
Е,  дано намери време и за тук :tired: :hug:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Есен Снежнобяла в чт, 30 апр 2009, 09:40
Мама Галя започна вече много да ми липсва.


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: bobkas в чт, 30 апр 2009, 10:11
И на меееееееен. Къде си Мамо Галю, Мамо Галю.... :hug:

Тя и Маня се губи. :(


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Аист в чт, 30 апр 2009, 22:17
Скатават се, ясно...или се сърдят...


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: bobkas в пт, 01 май 2009, 07:42
Скатават се, ясно...или се сърдят...

Не са такива хора... Сигурно работа си имат. Ама мноооого ми липсват. Маня, поне на скайпа пиши :pray:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: k.dimitrova в пт, 01 май 2009, 22:29
И на скайпа ми бяга....


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Mama_ Galia_66 в пн, 04 май 2009, 02:54
Жива съм, не ме мислете
Мило е че мислите за мен
Много ви обичам, знаете си го нали  :hug:
Просто не съм толкова усмихната в момента и пренасям на моменти негативизма си, а нашия форум няма нужда от това.
Вляза ли във форма ще бъда отново на линия, обещавам.
Децата са добре, растат и дивеят, ще се организирам поне малко снимки да кача.
Идеята за девойка за момента изостана, просто защото бизнеса се забатачи така, че просто не ми се мисли. Изплувам ли, обаче, жална му майка на Руслан :))

Липсвате ми  :hug:  :hug:  :hug:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: k.dimitrova в пн, 04 май 2009, 15:08
Ето те най-сетне! Стскам палци за изплуването! Ти си силна жена! Липсваш ми! Прегръдки и целувки на порасналите момчета! Голяма прегръдка от мен!!!! :hug: И скоро да се върне усмивката ти! И оптимизма!   :bouquet:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: kali 7 в чт, 07 май 2009, 22:00
Mama_Galia_66  :hug: :hug: :hug: силна прегръдка и то мен 


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Дзвер в пт, 08 май 2009, 08:47
Mama_Galia_66  :hug: :hug: :hug: силна прегръдка и то мен 
И от мен и стиснати силно палци всичко да се оправи бързо-бързо  :pray:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Ani_M в пт, 08 май 2009, 10:10
Аni М, къде изчезна? :hug: newsm78
[/quote]Здравейте и аз съм жива, все още, ама не ми остава време за нищо.Или аз не мога да се организирам или нещо в системата куца. нали се върнах на работа от Нова година - след 8 години по майчинства и още не знам на кой свят се намирам. Моят мъж ме подиграва, че ме била ухапала мухата "Цеце", заспивам вечер пред телевизора и от сутринта на педалите - после слугинаж, малко разходка (рядко), пазаруване и както казва един приятел - ако бях пералня у вас, щях да обявя гражданско неподчинение. и така вече 5-ти месец..............


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Форест Гъмп в пт, 08 май 2009, 10:25
нали се върнах на работа от Нова година - след 8 години по майчинства и още не знам на кой свят се намирам. Моят мъж ме подиграва, че ме била ухапала мухата "Цеце", заспивам вечер пред телевизора и от сутринта на педалите - после слугинаж, малко разходка (рядко), пазаруване и както казва един приятел - ако бях пералня у вас, щях да обявя гражданско неподчинение. и така вече 5-ти месец..............

 :hug: Ох как добре те разбирам. Аз от 4 и половина години съм у дома и треска ме тресе как ще започна пак работа на пълен работен ден. Хем ми се иска, хем не. А парите все не стигат....


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Ani_M в пт, 08 май 2009, 10:41
На пълен работен ден, с две деца е малък ужас. Успявам вечер след 18,30 да ги събера децата, които малко преди това нашитe са прибрали от градини и училища, и сега е малко по-добре, че поне вече е светло, надявам се скоро да стане и топло, но преди по тъмно беше - ад. В къщи сме след 19, ако не пазаруваме и дори не ми остава време всеки ден да проверя какво са учили. Та ти през седмицата се прибира след 8 часа и "те така....."


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Аист в вт, 12 май 2009, 22:09
Да запитам - непорочно заченалата някъде зачезна, дали с местене е   заета newsm78


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Дефи в вт, 12 май 2009, 23:10
Тя вече се премести  :blush:
Щяхме да се виждаме в неделя, но моите ангажименти се оказаха повече, отколкото предполагах  :(
Но надявам се - следващия уикенд  :D


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Дидка в ср, 13 май 2009, 22:21
Дано всички изчезнали се съберат на хижа Коман .......


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: дрън в пт, 15 май 2009, 23:48
Тука съм. За три дни сме в София, да ходя по докторя. Обаче в Русе вече наводнихме блока. МъжО проби тръбата на парното с някаква двойна видиева бургия номер 10 и като шурна един гейзер, най-лошото е, че сме напоследния етаж и всички под нас пострадаха. Докато свърши ремонта, не се знае ще остане ли нещо за живеене.


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: bobkas в сб, 16 май 2009, 06:00
Леллле, Кудку, да не си наводнила и нашия апартамент newsm78

Не, бе, шегувам се... Дано няма много  :bad-words: съседи.


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: bobkas в сб, 26 сеп 2009, 23:28
Наистина ми липсват Мама Галя и Маня... Техните постове винаги са били много важни за мен. Виждам, че Мама Галя надниква от време на време във форума, но не пише. Добре сте, нали??? Поне това кажете :pray:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Аист в нд, 27 сеп 2009, 11:16
И на мен ми липсват.
Маня  :hug: , дано се справяш,макар да мисля , че няма "справящи се", особено първите години след загуба на близък човек. :pray:
Как са мъниците- малки и по-големи?


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Аист в пт, 22 яну 2010, 20:35
А какво става с Дефи?Съвсем изчезна от хоризонта... :?


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Mama_ Galia_66 в ср, 25 авг 2010, 23:43
Жива съм!
Здрави сме!
Диви сме - не ми остава време за форумстване.

Ще повършея южното черноморие за седмица и след това ще се опитам да съм по редовна в писането.
Липсвате ми - Дар и Маня - не особено  :love: - радвам се на ежедневно общуване с тях.


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: bobkas в чт, 26 авг 2010, 00:09
 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44   Появи сеееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Дзвер в чт, 26 авг 2010, 07:15
Жива съм!
Здрави сме!
Диви сме - не ми остава време за форумстване.

Ще повършея южното черноморие за седмица и след това ще се опитам да съм по редовна в писането.
Липсвате ми - Дар и Маня - не особено  :love: - радвам се на ежедневно общуване с тях.
И ти ни липсваш  :hug:


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: mama-Ira в чт, 26 авг 2010, 09:21
О, мама Галя! Здравей, толкова се радвам на вестта, че сте добре!

Като се върнете от морето, пусни няколко снимки, да се уверим, че сте добре?

Поздрави от нас с Анди на двамата сладури!


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: ИВКА 10 в чт, 26 авг 2010, 10:15
Галееееееее,наказана си за сума време отсъствие. :hug:
Чакаме те да се върнеш,да пуснеш снимки на Митето и Миленски,че тез деца ще им забравя физиономиите вече,не съм ги виждала ехеееееееееееееееее
И по често пописвай,че ей го къде е София newsm01


Титла: Re: Къде изчезнаха някои от мамите?
Публикувано от: Аист в чт, 26 авг 2010, 14:43
Еее, Мама Галя се появи , не вЕрвах :hug:


1